-
*çavuşoğlu: Geçmişte de ilişkilerimizde inişler çıkışlar, hatta krizler oldu ama her zaman orta ve uzun vadede stratejik ortaklık vizyonumuzu ön planda tutarak, diyalog yolu ile geçmişte bu kritik aşamaları birlikte geçtik
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
*çavuşoğlu: şimdi de böyle bir kritik aşamadayız
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
*çavuşoğlu: Dün akşamki toplantıda her iki taraf da düşüncelerini, beklentilerini ve kaygılarını açık bir şekilde dile getirmiştir
*çavuşoğlu: Dün akşamdan bu yana ortaya koyduğumuz iradeyle ilişkilerimizi tekrar normalleştirme konusunda bir anlayışa vardık
-
*çavuşoğlu: Bunun için atılması gereken adımlar var
*çavuşoğlu: Biz beklentilerimizi net bir şekilde dile getirdik
-
*çavuşoğlu: Yaşamsal güvenlik kaygılarımızın ciddiye alındığını düşünmek istiyoruz
*çavuşoğlu: Bundan sonra sonuç odaklı adımları nasıl atabiliriz, uygulaması için birlikte neler yapabiliriz, bunları da konuştuk, tüm bunları kapsayan mekanizmalar oluşturma kararı aldık
-
*çavuşoğlu: Bu mekanizmaların birinde genel konuları -vize, fetö vb- değerlendireceğiz
*çavuşoğlu: Artık vaatler sözler değil, çalışarak bu konuları aşmak istiyoruz
-
*çavuşoğlu: Eminim ki bu çalışmalar bizim için önemli sonuçlar doğuracaktır
-
*çavuşoğlu: Bu toplantılar ikili ilişkilerimizin geleceği, endişelerimizin karşılanması ve bölgesel konulardaki işbirliğimiz bakımından kritik ziyaret ve görüşme olmuştur
*çavuşoğlu: Ilişkilerimizin tekrar rayına girmesi için bu toplantılar sonrası ortak adımlar atarız
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri