- 

aklı büyük ,bilgili,zeki ,tecrübeli vs arkadaşların şöyle bir görüşü var;

insan bilgili, akıllı, zeki ve tecrübeli ise  (bankacılık özelinde  finansal okur-yazarlığı iyi ise)  BİR BANKANIN  BATACAĞINI VEYA DEVLET TARAFINDAN  ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLÜP  EL KOYULACAĞINI  VE O BANKADAKİ TASARRUFLARIN  ÖDENİP -ÖDENMEYECEĞİNİ  VE/VEYA  NE KADARLIK KISMININ ÖDENECEĞİNİ BİLİR..

BU BAKIMDAN ASLA HATA YAPMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR,  BİR İNSANIN BİR BANKADA  TASARRUFUNU KAYBETMESİ ANCAK O İNSANLARIN "CAHİL"  OLMASI İLE AÇIKLANABİLİR..

ben bunun böyle olduğuna asla inanmıyorum ve inanmayacağım...  özellikle şunu beliritmek istiyorum  BATAN 25 BANKADAN SADECE VE SADECE  İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLARIN EKSİKSİZ VE HEMEN ÖDENMESİ GEREKİYORDU.. FAKAT BU BÖYLE OLMADI   HORTUMLANAN  24 BANKADAKİ TASARRUFLAR ANINDA VE EKSİKSİZ ÖDENDİ  FAKAT İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLAR GASP EDİLDİ..

devlet  imar bankası haricinde batan  24 banka hattında detaylı bilgi vermiyor  MESELA  O BANKALARDA DİBSLERİN KARŞILIĞI VARMIYDI?

o bankalar da buhar olan  yaklaşık 60 milyar dolar  para kimlerin cebine girdi ( zira  bu konuda bilgi vermiyor)

örnek şu an  bir banka atıyorum fibabank zor duruma düşse  ve devlet el koysa..  hüseyin özgeyinin   mal varlığı   30 milyar dolar olsa   bankadaki tasarruflar   10 milyar dolar ve  ödenmemiş vergiler (uzan örneğindeki gibi) 3 milyar dolar olsa..

finalde   devlet hüseyin özyeğinin  tüm malvarlığına el koysa  fiba bankın kaçırdığı  vergi  söz konusu olabilir mi?

zira devlet  vergilerini faiziyle alıyor   zira  el koyduğu mal ve para  çok büyük boyutta ...

buradan çıkarılması gereken   "usulsuz işlem, vergi kaçırma" ancak ve ancak devlet bunun karşılığını alamadığında  sorun oluşturur..

sadece sermayeleri kadar  bu ülke de  sorumlu olan yabancı sermayeli bankalardan  sahibinin türkiye de şirketlerinin olması ve ciddi boyutta  mal varlığı ve parasının olması  durumun da bu bankalar herzaman tercih  nedeni olmalıdır sonucu ortaya çıkabilir

imar bankası  haricinde 24 bankanın  tasarruflarının ödenmesi  o bankaların   en azından kağıt üzerinde doğru bankacılık yapmasından  değil,  SİYASİLER, BÜROKRATLAR, TEKNOKRATLAR VB  DEVLET GÖREVLİLERİ İLE BİRLEKTE HORTUMLANMALARI VE  HALKTAN TOPLANAN BU PARALARIN ARALARINDA "KIRIŞILMASINDAN" KAYNAKLANMIŞTIR.

imar bankasında da  hortum olmamasına rağmen   halktan toplanan tasarrufların   kendi şirketlerine aktarılmasına göz yuman devlet yöneticileri bu işten maddi çıkar sağlamışlardır

imar bankasındaki sorun   iktidarın  2002 yılına kadar  hiç iktidar olamamış YANİ  VATANDAŞLARI  ESASLI  SÖMÜREMEMİŞ KESİM TARAFINDAN ELE GEÇİLİRMESİNDEN KAYNAKLANMIŞTIR.

özetle; AKP-FETÖ ŞÖYLE DEDİ;  BEN İMAR BANKASINDAN (UZANLARDAN) HİÇ  RÜŞVET ALMADIM  EE BU BANKA KAĞIT ÜSTÜNDE USULSUZ İŞLEMLER YAPMIŞ..   NEDEN BUNA GÖZ YUMAYIM..?

imar bankasında  geçmişe dönük yasa/kanun vs çıkarıp  vatandaşın tasarrufunu gasp edenler  ESASEN  TASARRUFLARIN BANKA SAHİPLERİNDEN HİÇ TAHSİL EDİLEMEMESİNDEN DOLAYI  ASLA ÖDENMEMESİ GEREKEN BATAN 24 BANKA İÇİN  GERİYE DÖNÜK YASA ÇIKARIP  BU BANKALRAA PARA YATIRANLARIN TASARRUFLARININ BİR KISMINA EL KOYMASI LAZIM.

konunun başına dönersek burada akıllıyım  , ben hiç bir zaman işimi şansa bırakmam diyenlerin  esasen tüm parası  batan 24 banka da buhar olup uçması gerekiyordu.. zira devlet bu banka sahiplerinden  ödedği tasarrufları tahsil edemedi ama imar bankasında bunu yaptı...     bu akıllılar ne biliyorlarmış bizimle paylaşsalar memnun olacağım...

bankalardaki tasarrufları yönetmenin dışında  bu akıllıların hayata bakışı da böyle  YANİ BEN AKILLIYIM, BİLGİLİYİM VE BANA HİÇ BİRŞEY OLMAZ..

insanın en değerli gördüğü şey nedir? kimileri para diyebilir ama düşündüklerin de  hayatları belki daha önemlisi ailesinin hayatı olduğu akla gelir..

ben  sanayi de  makina servis ve yedek parça üreticisiydim..   ilkokul mezunu  oto tamircilerine  prof, doç. vs insanların   otomobil tamir ettirdiklerini sıkça gördüm..   ve  bir çok tamircinin de bu insanlara  esasen "gıcık" olduğunu bilirim.

ey akıllılar    sizin hayatta en çok değer verdiğiniz şey   İLK OKUL MEZUNU OTO TAMİRCİSİNİN   İKİ ELİNDE..     BİR TEKERLEĞİNİZİ GEVŞEK BIRAKIR  ENGELLİ OLURSUNUZ, AİLENİZİ KAYBEDERSİNİZ.

TEKNİK AYRINTILARA GİRMEYECEĞİM SİZİ KAZA YAPMANIZA SEBEP OLACAK OTOMOBİL ÜZERİNDE YAPILACAK  YÜZLERCE  MÜDAHALE VAR..

bir kişi 12 yaşında çocuğun eline silah verir   10 saniye içinde hayatınızdan olursunuz..

tarih  en akıllı, en bilgili, en zeki insanların  bilinen veya bilinmeyen nedenlerle  sebepsiz ölümlerini yazmıştır ve yazacaktır..

sözün özü, aklınıza çok güvenmeyin zira tanrı aklını asla aşamazsınız..   herşeyin anahtarı insan olmak..

BANKADA 30 YILLIK TASARRUFUBU ALINTERİ GASP EDİLEN İNSANLARA  CAHİL,AKILSIZ DERSİNİZ..  B..K YOLUNA ÖLDÜĞNÜZ DE VEYA  BAŞINIZA BİR İŞ GELDİĞİNDE   SİZİN 5 PARALIK İNSANLAR DEDĞİNİZ CANLILAR   SİZE BİR TARAFLARIYLA GÜLME HAKKINA SAHİP OLURLAR..

SYG,

- 

imar bankasın da   tasarrufların gasp edilmesi olayını  ekonomi,finans ve özellikle bankacılık  konusunda uzman kişilerin   bu gaspın  devletin yaptığı akıl almaz aşağılık bir eylem ve işlem olduğunu bilmemeleri mümkün ve ihtimal dahilin de değil..

tabi hep  üzücü olan konuda uzman insanların  bu durumu desteklemesi, sessiz kalması yada  SESSİZ KALMAK DURUMUN DA OLMALARIDIR.
 devletin kurumlarının  ciddi bir eylem ve işlem yaparken (bir çok insanı olumsuz etkileyecek)  birbirleri halinde  iletişim halinde oldukları  ret edilemiyecek bir zorunluluk ve gerçektir.

husumet, iktidar savaşı ve  amerika nın  motorola davası yüzünden abd den emir alan  fetö ve akp iktidarı   uzanların tabiri caiz ise "fişini çekmeye" karar vermiştir.
 devletin asıl kavraması gereken  BİR İKTİDARIN ÇIKARI VE MENFAATİ İÇİN  ABD İLE  SÖZÜM ONA OLAN DOSTLUĞUMUZUN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN  HUKUK DIŞI İŞLERE BAŞVURMASI  MOTOROLANIN ALACAĞINI  BİR HOLDİNG VEYA GRUBUN MALLARINA HUKUKSUZ ZORLA ÇÖKMESİ   VE MOTORLANIN ALACAĞINI BU YÖNTEMLE  TAHSİL EDİP ABD YE İADE ETMESİ

YANİ ABD NİN   EŞKIYALIĞINI YAPMASI  sıradan insanlara ve tasarruf sahiplerinin  esasen ilgilenmemesi  devletin işine  karışmamasını gerektirmektedir.  (en azından ben böyle düşünüyorum)  ziradevleti yönetenler  bugun yaptıklarına doğru,  bir kaç yıl sonra   bugun yaptıklarına  yanlış d edikleri sıkça görülmüştür.

asıl mesele   kasıtlı, art niyetli, planlı ,organize şekilde bir mafya, terör örgütü gibi davranıp  HALKIN  TASARRUFUNU GASP ETMEK İSTEMELERİDİR.
 evet  akp ve fetö iktidarı   kasıtlı ,bilinçli ve art niyetli olarak halkın tasarrufunu gasp etmiştir..  işin kötüsü bundan en küçük bir rahatsızlık duymamasıdır.

normalde bir hukuk devleti  bu durumu araştırır,   yani  İMAR BANKASI NEDEN ZOR DURUMA DÜŞMÜŞTÜR, ESASEN ZOR DURUMA DÜŞMÜŞMÜDÜR, YOKSA  DEVLET  KURUMLARI VASITASI İLE  VE  MEDYAYI DA YANINA ALARAK  İMAR BANKASINA LİKİDİTE SIKINTISI YAŞAMASINI BİLEREK VE İSTEYEREK Mİ SAĞLAMIŞTIR?

bütün bunlar araştırıldığın da imar bankasının  devletin zoruyla kasıtlı olarak likidite sıkıntısına düşürüldüğü  bddk nın durumu bildiği   enerji bakanlığının bu konuda  bddk ve ilgili kurumlara bilgi verdiği   bddk nın önceden  imar bankası likidite sıkıntısına devlet zoruyla düşürüldüğün de ne yapacağı talimatının verildiği (bankayı direkt kapatmak gibi)  ve  tasarrufların ancak bu şekilde gasp edilebileceğini bildği açıkca görünecektir.

devlet ve ilgili kurumları  imar bankasının  kendilerine verilen verilerle  bilançosun da bir sorun görmemiştir yani  devlet bankaya el koyduğun da  bankayı kapatmasa dahi   devletin zararına oluşacak hiç bir durum  yoktur..   fakat  böyle bir bilanço ya devlet zaten inanmamaktadır zira  uzanların   yıllardır  topladığı tasarrufları kendi şirketlerine aktardığını  biliyordu ve buna art niyetli ve kasıtlı olarak izin veriyordu.

tasarruf sahiplerine  devletin  kurduğu kirli  tuzak buydu,,   imar bankasını yllarca asla banka olarak görülmeyecek  ,  kirli dedikodular yayılıp  elit çevrenin imar bankasına  tasarrufunu yatırmaması sağlanacak  ,  imar bankasının  DİĞER BANKALARLA BAĞLANTISI KOPARILACAK,  DEVLET TARAFINDAN ASLA FONLANMAYACAK,  medya patronlarının ve/veya devletin imar bankası hakkında çeşitli dedikolar çıkarması sağlanarak banka zor duruma düşürülmeye çalışılacak,  tek taraflı yada karşılıklı anlaşmayla mevduat toplama ve/veya bankacılık yapma yetkisi asla kaldırılmayacak  ZİRA  BANKACILIK SİSTEMİNE GÜVENEN VEYA GEÇMİŞ TECRÜBELERE GÜVERENEK  SIRADAN VE DEVLETİN DÜRÜST OLDUĞUNU DÜŞÜNEN TASARRUF SAHİPLERİNİN  İMAR BANKASINA TASARRUFLARINI YATIRMALARI SAĞLANACAK..

ve devlet gün geldiğin de  banka olmaktan dışladğı  imar bankasını   BANKA OLARAK DEĞERLENDİRİP  EL KOYMA HAKKINA SAHİP OLACAK,   imar bankasının  sunduğu bilançodan çok daha fazla tasarruf topladığını  bankaya el koyduktan sonra açıklayacak,   MADEM  İMAR BANKASININ SUNDUĞU BİLONÇOYA İNANDIN VE BANKADA  BİR SORUN GÖRMEMENE RAĞMEN  NİYE BANKAYI DİREKT KAPATTIN SORUSUNA ASLA YANIT VERMEYECEK..

kendisinin art niyetli ve kasıtlı olarak  bugünkü ekonomik büyüklükle kıyaslarsak yaklaşık 40 milyar tl parayı  uzanların kendi şirketlerin de kullandığını  çok iyi bilmesine rağmen    BEN UZANLARIN  BÖYLE BİR  TASARRUFU TOPLADIĞINI BİLMİYORDUM DİYECEK,  ÖZEL PROGRAMLARLA GİZLEMİŞLER DİYECEK..

ve esasen bir müddet sonra uzanların bütün mallarına el koyacağını bilmesine rağmen  UZANLARA HORTUMCU  sıfatı yapıştırıp  bankanın hortumlandığını söyleyecek..   BU ALGIYI YARATIP  TASARRUF SAHİPLERİNİN HAKLARINI  UZANLAR HORTUMLADI ALGISI YARATIP,      TASARRUFLARIN  REEL ANLAMDA BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜN GASP EDİLMESİNİN  TASARRUF SAHİPLERİNCE  "MAKUL" KARŞILANMASINI SAĞLAYACAK.

benzer zihniyetle;  hiç bir engel olmaması, anayasal zorunluluk olmasına rağmen  böyle bir yapı olusturulduğunda  (merkezi kayıt sistemi) devlete hiç bir yük getirmeyeceğini bilmesine rağmen  CANI İSTEDĞİNDE BANKALAR ARACILIĞI  İLE  SATILAN DEVLET İÇ BORÇLANMA SENETLERİNİ GASP EDEBİLMEK İÇİN     "KİŞİ ADINA SAKLAMA HESABI " OLUŞTURMAYACAK,,     DEVLET İÇ BORÇLANMA SENETLERİNİ DİGİTAL ORTAMDA BANKALAR ARACILIĞI İLEN ALAN  TASARRUF SAHİPLERİNE "MÜLKİYET HAKKI"  VERMEYEREK CANI İSTEDĞİN DE  DİBS ALANLARIN HAKLARINI GASP EDEBİLECEK..  (İMAR BANKASI DİBS SATIŞI)

bu kadar bilgi, akla, zeka ya sahip insanlar   art niyetli  kasıtlı, bilinçli  , planlı  yaptıkları  TASARRUF SAHİBİ KATLİAMINDAN  dolayı  bu gaspa uğrayanlardan   AF BEKLEYECEK..

oldu gözlerim doldu....

- 

insanların neyi ne kadar bildiğini boşa çıkaran, ne kadar algıyla yönetildiğimizin, herşeyin ne derece algı oluduğnu gösteren başka bir tespit te bulunmak istiyorum.

konu özelinde "doğru banka" denilen banka,  büyük patronların siyasetle yakın ilişkisi olan vs holdinglerin  paralarını yatırdığı bankadır.

bu banka ne tür usulsuz işlemler yaparsa yapsın  1tl dahi faizinin ödemmemesi  türkiye ekonomisi tamamen iflas etse bile söz konusu olamaz..

buradan çıkarılması gereken kıssadan hisse şu; doğru banka diye birşey söz konusu değil..  doğru banka esasen imar bankasıydı ama tasarruflar gasp edildi..

ve bundan sonrada benzer olacak.. banka ne kadar kötü yönetilirse yönetilsin o banka da ne tür işlemler dönerse dönsün  tercih daima  siyasilerin, bürokratların, teknokratların  sözüm ona  türkiyedeki saygıdeğer!  sömürücülerin  parasını yatırdığı banka olmalı..

eğer küçük yatırımcının , esnafın ,öğretmenin, doktorun, mühendisin vs  insanların çoğunlukta olduğu  (böyle bir banka varmıdır bilmiyorum) kısılırsanız  neyi doğru yaparsa yapsın  hakkınız gap edilir..

- 

Sorun, sıkıntı bankanın batmasında değildi. Sıkıntı bankanın sahibinin, akp başkanının siyasi olarak rakibi olmasındaydı. Koza grubunun; İki tane uyduruk maden ruhsatı olan şirketini bile tasfiye etmeyip ihya ettiler. Konuyu uzatmaya gerek yok. Yorma kendini, bunu bu dünyadaki bir tecrübe olarak gör ve ileriye bak.

Eskinin BATAN 25 BANKADAN SADECE VE SADECE İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLARIN EKSİKSİZ VE HEMEN ÖDENMESİ GEREKİYORDU.. FAKAT BU BÖYLE OLMADI HORTUMLANAN 24 BANKADAKİ TASARRUFLAR ANINDA VE EKSİKSİZ ÖDENDİ FAKAT İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLAR GASP EDİLDİ..

- 

gülümsemek için..

yıllar önce bir köylü kardeşimiz  egebank kapısından içeri girer,  köylü kardeşimizin imar bankasın da mevduatı vardır..

egebank ta çalışan bankacı kardeşimizin ismi tolga    köylü kardeşimizin ismi  mustafa    diyalog şöyle geçer..

tolga---  mustafa kardeşim  imar bankasında tasarrufunu tutma  o bankanın ne yaptığı belli değil, çok riskli.. hangi bankaya paranı yatırırsan yatır ama o bankaya paranı yatırma

mustafa-- tolga beyim gerçekten imar bankası her bankadan farklı mı?  tüm bankaların zor durumda oldgunu söylüyorlar ve devlet güvencesi var diyorlar..

tolga--  mustafa haklısın ama o bankaya devlet güvencesi işletilmez. çünkü  karanlık işler çevirdiği düşünülüyor..

mustafa-- bey im peki devlet bunu bilmiyor mu?

tolga-- biliyor ama   devlet  imar bankasına küsmüş , onunla oynamak istemiyor..

mustafa-- anladım bey im  peki ne tavsiye edersiniz..  sizin bankanız doğru - dürüst mü?

tolga-- biz yada başka banka farketmez  bizler  normal bankacılık yapıyoruz  PARAVAN ŞİRKETLER KURDUK, ONLARIN ÜZERİNDEN TOPLADIĞIMIZ MEVDUATI  DÖVİZ YAPIP YURT DIŞINA ÇIKARIYORUZ..

mustafa-- anladım beyim.. peki imar bankasının ne yaptığını düşünüyorsunuz?

tolga--  onlar  topladıkları tasarrufları yurtiçinde kendi şirketlerine aktarıyorlar  devlet  o şirketlere el koyabilir ama bizim topladığımız tasarruflara el koyamaz çünkü yurtdışına çıkarıyoruz..

mustafa-- anladım beyim..  peki yurtdışına çıkarılması daha kötü değilmi, devletin bu paraları bulması zor olmaz mı?

tolga-- tabi ki öyle bizde zaten  devlet bu paralara ulaşamasın diye böyle birşey yapıyoruz.  ama biz normal bankacılık yapıyoruz   devlet bize yatırdığın tasarrufları öder.. ama imar bankasındakileri ödemez..

mustafa---  anladım beyim normal/doğru bankacılık  devletin tasarrufları banka sahibinden tahsil edememesi demek ..

tolga-- aynen öyle mustafa  devlet  tahsil ettiği tasarrufları ödemez, tahsil edemediği tasarrufları öder  ama bir şart var kağıt üstünde normal bankacılık yapacaksın..

ARADAN BİR MÜDDET GEÇER   EGEBANK GİBİ  24 BANKAYA DEVLET TARAFINDAN EL KONUR,  VE TASARRUFLAR 1TL VE 1GÜN KAYIP OLMADAN ÖDENİR..    İMAR BANKASINI DEVLET LİKİDİTE SIKINTISINA SOKARAK ZORLA BATIRIR,  TASARRUFLAR GASP EDİLİR.   DEVLET  İMAR BANKASI SAHİPLERİNDEN  MİLYARLARCA DOLAR TAHSİL EDER..

SONUÇ: TOLGA BEY HAKLI ÇIKMIŞTIR  

- 

imar bankası özelin de  tasarrufların gasp edilmesi konusunda doğru muhakeme de bulunabilmek için  gerçekler çok önemli bu anlammda   devletin ve uzan düşmanlarının  ve  sıradan / doğal insanların  zor kazanılmış, emekle kazanılmış küçük birikimlerini gasp etmek için  ne derece aşağılık bir zihniyete bürünebileceklerini gösteren  algılar ve gerçekleri ortaya koymaya çalışacağım..

kısa   kısa....

uzanların  şirketlerine aktardığını söyledği tasarruflar  o dönem 10 milyar tl civarı  mevduat,hazine bonoları ve offhore hesaplar.
 devlet aşağılık bir algı oyunu ile  bu paraların  uzanların hortumladığnı söylüyor ve el koyduğu malların ve paraların UZANLARIN olduğunu söylüyor..

ALGI BU...  PEKİ YA GERÇEK...

uzanların  imar bankası aracılığı ile tasarrufları toplamadan önce servetlerinin 1 milyar dolar olduğunu varsayalım..   uzanların imar bankası aracılığı ile topladığı paralarla  şirketler kurduğunu , telsim i yarattığını  , televizyonlar kurduğunu  ve bu işlerden hiç kar elde etmediğini düşünsek bile (ki bunu aklı başında hiç kimse söyleyemez)
 meydana gelen servet   ya  TASARRUF SAHİPLERİNİNDİR  yada  uzanlar  bu serveti tasarrufları hiç kullanmadan yapmışlardır. ve imar bankası aracılığı ile topladıkları tüm tassarrufları direk döviz yapıp yurt dışına çıkarmışlardır.
 yurtdışına çıkarılan 5-10 milyar dolar paranın izini devletin takip edememesi, haberinin olmaması, imkan ve ihtimal dahilinde  değildir..
 bir an bunun gerçek olduğunu düşünelim uzanlar o günkü kurla yaklaşık 7milyar dolar  tasarrufu devletin haberi olmadan yurt dışına çıkardılar (imkanı olmayan bir durum)

bu şartlarda bile devletin el koyduğu servet  tasarruf sahiplerinindir.. zira  uzanlar  bir çeşit  tasarrufların  yani nakit paranın yerine servetlerini bu ülkede bırakmışlardır kısaca  UZANLARIN SERVETİ İLE DEVLETİN UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ YOKTUR. UZANLARIN SERVETİNİN TAMAMI  (EĞER TASARRUF SAHİPLERİNİN ALACAKLARINI AŞMIYORSA)   TASARRUF SAHİPLERİNE AİTTİR.

bu konuda uzman hemen herkes uzanların topladıkları tasarrufları şirketlerine kredi olarak kullandırdıklarını ve/veya aktardıklarını biliyor..
 İŞTE DEVLETİN YAPTIĞI AŞAĞILIK ALGI OYUNU BUDUR.  UZANLARA AİT OLDUĞUNU SÖYLEDĞİ SERVET ESASEN  TASARRUF SAHİPLERİNİNDİR.
 uzanlar  tasarrufları toplamış ve şirketlere aktarmışlardır..  şirketler ve diğer nakti varlıklar , gayrimenkuller vs   TASARRUFLARIN ÜSTÜNDE OLMADIĞI SÜRECE TAMAMI  TASARRUF SAHİPLERİNE AİTTİR..
 sonuç; devlet  uzanların hiç bir varlığına el koymamış, gasp etmemiştir, el koyduğu varlıkların , paraların tamamı  TASARRUF SAHİPLERİNE AİTTİ.

AŞAĞILIK T.C DEVLETİ   DİREKT  TASARRUF SAHİPLERİNİN BİRİKİMLERİNİ GASP ETTİ VE ÖDEMEDİ. YADA BÜYÜK BİR KISMINI GASP EDEREK  AİHM ZORUYLA ÖDEMEK ZORUNDA KALDI..
 kamuoyunda da algı tamamen  devletin  el koyduğu servetin  "uzanlara" ait olduğu algısıdır.
 gerçek tamamen farklıdır devletin el koyduğu servet   tasarruf sahiplerinindi ve devlet onları gasp edip,  çok uluslu şirketlere , türkiye de bulunan holding vs şirketlere PEŞKEŞ ÇEKTİ..

ESASEN YİNE PEŞKEŞ ÇEKİLEN SERVET   "TASARRUF SAHİPLERİNİN BİRİKİMİYDİ"
 kamuoyunda  peşkeş çekilen servetin yine uzanlara ait olduğu algısı vardır..

devlet esasen  gasp edip eline geçirdiği serveti "peşkeş" çekmez  çok uluslu şirketlerle kirli pazarlıklar vardır yani esasen devlet  rakamsal olarak peşkeş çekmiş gibi izlenim vermesi   TASARRUF SAHİPLERİNE  "BEN BU KADAR PARA TAHSİL ETTİM"  demek içindir..
 benzer şekilde  devletin  uzanlardan  tahsil edemedğini düşündüğü  "vergi'   uzanlardan alınması gereken veya uzanların ödedği bir vergi değildir.

VERGİ TAMAMEN  TASARRUF SAHİPLERİNİN DEVLETE ÖDEDİĞİ VERGİDİR..   burada da akıl almaz aşağılık bir algı oyunu vardır..
 büyük şirketler , çok uluslu şirketler vs  aslında  vergi ödemezler,  SÖMÜRÜ SİSTEMİN DE MODERN KÖLELİK DÜZENİN DE  İNSANLARIN SIRTINDAN KAZANDIKLARI KAZANCIN BİR MİKTARINI DEVLETE ÖDERLER.

BU ESASEN  SERMAYENİN DEĞİL,  O ŞİRKET , HOLDİNG VS DE ÇALIŞAN İNSANLARIN DEVLETE ÖDEDİĞİ PARALARDIR..

tabi bankacılıkta  devletin aldığı verginin  TASARRUF SAHİPLERİ TARAFINDAN ÖDENDİĞİ ÇOK NET ORTADADIR..

bu anlamda devlet  bir bankayı dışladıysa, o bankayı zor duruma düşürecek hertürlü girişim ve /veya bu tür girişimlerde bulunanlara izin verdiyse..

ve en önemlisi  bu vergileri ödeyen tasarruf sahiplerinin tasarruflarını yatırdığı bankayı ART NİYETLİ, KASITLI , BİLİNÇLİ VE BÜTÜN DEVLET KURUMLARIYLA ORGANİZE BİR ŞEKİLDE  LİKİDİTE SKINTISINA DÜŞÜRÜP  ART NİYETLİ VE KASITLI OLARAK EL KOYMA GEREKÇELERİ YARATTIYSA, ZORLA BANKAYI ZOR DURUMA DÜŞÜRMESİNE RAĞMEN  TCMB DEN  LİKİDİTE SIKINTISI DURUMUNDA BANKAYI FONLAMASI GEREKİRKEN FONLAMADIYSA.

VE TASARRUFLARI GASP ETMEK ADINA ART NİYETLİ VE KASITLI OLARAK BANKAYI KAPATTIYSA..

DEVLET  İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİNDEN..  VERGİ   A--L--A--M--A--ZZZZZ....
 belirttiğim gibi  devletin uzanların ödemedğini iddia etti vergiyi   ben ve benim gibi devletin  art niyetli ve kasıtlı olarak bankasını batırdığı  tasarruf sahiplerinden almayı düşündüğü vergidir..

ÖZETLE  UZANLAR  YAPILAN UZAN OPERASYONUNDAN HİÇ ZARAR GÖRMEMİŞTİR,  UZANLAR  TOPLADIĞI TASARRUF KADAR  SERVETİNDEN OLMUŞTUR, MUHTEMELEN YURTDIŞINDA 1 MİLYAR DOLAR CİVARINDA PARALARI VARDIR.   YAPILAN OPERASYONDAN DEVLET KARLI ÇIKTIĞI İÇİN UZANLARI  BİR 500MİLYON DOLAR DA HİBE VERMİŞ OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEKTİR.
 YAPILAN OPERASYON TAMAMEN TASARRUF SAHİPLERİNE YÖNELİKTİR.  EL KONULAN SERVETİN TAMAMI  TASARRUF SAHİPLERİNE AİTTİR..

BİRİLERİ HALA  BU PARALIRIN UZANLARIN OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYE DEVAM ETSİN (İŞLERİNE ÖYLE GELDİĞİ İÇİN)

- 

başka bir konu;  İMAR BANKASIN DA TASARRUFLARIN GASP EDİLMESİYLE ÖZELLİKLE DEVLET İÇ BORÇLANMA SENEDİ ALANLARIN  İLGİLİ KURUMLARA İHTARNAME GÖNDERMESİ VE İHTAR ÇEKİLME ANINDAN BELLİ SÜRE İÇİNDE DAVA AÇILMASININ GEREKTİĞİ KONUSU..

ÖZELLİKLE BONOZEDE ARKADAŞLAR BU  TAMAMEN DEVLETİN HAKLARI GASP ETMESİNİN DIŞINDA  BONOZEDELERİN DEVLETE HARÇ YATIRMASI, AVUKATLARA PARA KAZANDIRILMASI İÇİN  MEDYA DA DEVLET DESTEKLİ YARATILMIŞ AŞAĞILIK BAŞKA BİR ALGI OYUNUYDU....

esasen  bu davalar dosya üzerinden yürüyecek, zaten avukatların konu hakkında hiç birşey bilmedği   1 kişinin bile dava açması durumunda herkesin bundan faydalanacağı bir davaydı..

fakat  aşağılık avukat vs  insanlar (tanınmış) medya da  bir algı yaratıp  zaten helak olmuş dar gelirli insanlara daha büyük zulm yapmak için  onbinlerce insanın  dava açmasını sağladılar bunun neticesinde devlet akıl almaz  harçlar tahsil etti,   avukatlar sadece bir dilekçe yazıp   %4 %8 (anapara+faiz üzerinden) gibi  oranlarla  yüzbinlerce lira,  hatta bazı avukatlar milyonlarca lira   avukatlık ücreti aldılar ..

iyi hatırlıyorum  öncelikle  ihtarname çekmelerini  bunun hiç bir zararı  ve bağlayıcılığı olmadığını  söylediler,  doğal insanlar (cahil asla demiyorum)  meslekleri bu olmadığı için bu aşağılık tanınmış avukatların medya daki açıklamalarına inandılar.

ve 50-100tl ihtarname ücretinin  makul olduğunu düşünerek onbinlerce ihtarname çekildi (ilgili kurumlara) daha sonra bu ihtarnamelerin çekilmesinden belli süre sonra dava açılması gerektiğini  aksi taktirde bir daha asla dava açılamama durumu olduğunu ortaya attıla.

BU  AŞAĞILIK ÜST DÜZEY AVUKATLARIN DEVLETİN ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIP KAZANDIĞI 30 YILLIK EMEKLERİN GASP EDİLMESİNİ YETERLİ GÖRMEMESİ VE  GEREKİRSE BANKADAN KREDİ ALIP DEVLETE EXTRA GELİR ELDE ETMEK İÇİN  PLANLANMIŞ BİR ALGI OPERASYONUYDU..

ve doğal olarak  "denize düşen yılana sarılır" misali insanlar  gasp edilen haklarının ancak böyle geri alabileceği düşünerek (esasen düşündürülerek)   ihtarname den sonra  yasal süre dolmadan  dava açmaya başladılar (haklarını kaybetmemek için yaratılan algı ile)  tabi  bugünkü parayla milyonlarca lira  hatta belki milyar tl bazında devlet  GASP ETTİĞİ HAKLARIN HARİCİN DE  TASARRUF SAHİPLERİNDEN HARÇ  (HARAÇ) TOPLADI..

BUNU HEPİMİZ ARTIK BİLİYORUZ DİYECEKSİNİZ.  BEN GEREK İMAR BANKASI TASARRUF SAHİPLERİNİN , GEREKSE  BENZER OLAYLA KARŞILAŞMAMIŞ İNSANLARIN   DEVLETİN, SAYGI DUYULAN İNSANLARIN NE KADAR AŞAĞILIK YARATIKLAR, NE KADAR AŞAĞILIK ZİHNİYETE SAHİP CANLILAR OLDUĞUNU BİR MİKTAR TAHMİN EDEBİLMENİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN BİRŞEYLER KARALAMAK İSTEDİM...

Not:BÜYÜK OLASILIKLA BU DAVALAR HARÇ YATIRMADAN BİR ALACAK DAVASI ŞEKLİNDE AÇILABİLİRDİ FAKAT AŞAĞILIK ZİHNİYETE SAHİP  ÜNLÜ AVUKATLAR (DEVLET DESTEKLİ)  BUNUN HARÇ YATIRILMASI GEREKEN  "TAM YARGI DAVASI ŞEKLİNDE" OLMASI GEREKTİĞİNİ  ÖZELLİKLE BELİRTTİLER...

- 

vahşi kapitalist sistemin bile asla öngörmediği  küçük tasarruf sahiplerinin  BANKANIN KASASINDA OLAN  tasarrufların devlet tarafından cebren ve hülle ile nasıl gasp edildiğini  esprili dille örneklendirmeye çalışacağım..

bu dillendirme de   karınca=tasarruf sahibi (sıradan insanlar)  para=yiyecek  devlet=devlet  uzanlar=uzan banka=depo  2.depo=uzan şirketleri olarak adlandırılacak.

hikaye ye uzanların  imar bankası aracılığı ile mevduat toplama yetkisi olmadan  1 milyar dolar serveti  varsayarak başlayalım..
 devlet uzanların banka satın almasına izin verir  ve bu bankanın mevduat toplama yetkisi vardır..

devlet---  uzan..  sana benim güvencem altın da karıncalar dan yiyecek toplama imtiyazı tanıyorum,  karıncaların yiyeceklerini depolayabilecek yerlerin tamamı bana ait , başka seçenekleri yok, olsa bile çokgüvensiz ve erime riski var (enflasyon)

uzan-- peki abi..  benim günahım ne olacak , neler yapmamı istersin?

devlet--  yiyecekleri  depo dan alıp  2. depo ya koyacaksın  ve yıllar içinde bu yiyecek 10 milyar a ulaştığında bana haber vereceksin..   yiyecekleri  çoğaltabilirsen bu senin tasarrufun

uzan-- peki abi teşekkür ederim söylediklerini aynen yapacağım...

uzanlar devletin söyledğini aynen yapar,  yiyecekleri olması gereken depo dan  2.depo ya aktararak  bankaya hortumlanma süsü verilir.. on yıllar geçer ve  yiyecekler 10 milyar ı bulur  uzan  devlet e bilgi verir.

uzan--   abi   yiyecekler 10 milyar tl oldu..  haber vereyim dedim..

devlet--  uzan  ben bir operasyon başlatacağım ve senin 2.depo daki  yiyeceklere el koyacağım..  ve  seni  depo daki yiyecekleri  çaldığını söyleyeceğim  sakın  üstüne alınma

uzan--   peki abi..   abi izninle birşey soracağım  karıncalar  bu duruma kızmazlarmı ?  başıma bir iş gelmez dimi..?

devlet--  hiç endişelenme karıncalar ne olduğunu asla anlayamayacaklar bu arada  sana da kıyağım olacak  500 milyon yiyecek prim vereceğim sana..

uzan-- teşekkür ederim abi..  yapmamı istedğin başka birşey varmı?

devlet--  senin karıncalardan yiyecek toplamadan önceki 1 milyar yiyeceğini vereceğim + 500 milyon yiyecek daha vereceğim ve sen buralardan uzayacaksın..

uzan--  peki abi..

devlet  karıncalara  1.depo yu gösterir ve  yiyecekleri uzanların çaldığını söyler , algı oyunuyla  uzanların yiyecekleri çaldığını kendisinin yapacak birşeyi olmadığına inandırır (en azından ben hariç)   esasen  1. deponun arkasında 2.depo vardır   devlet  uzanlara talimat vererek yiyecekleri 1.depodan  2. depoya aktarmalarını söylemiştir uzanlarda bu emri yerine getirmiştir.

ve devlet 2.depodaki yiyeceklere el koymuştur,  karıncalar bunuda farketmiş  devlete benim yiyeceklerimi esasen sen çaldın demiştir.

devlet uzanların 1.depodaki yiyecekleri  2.depoya götürmeleri ile ilgisinin olmadığını bunun suç olduğunu ve bu işlenen suçu bilmesinin mümkün olmadığını söylemiştir.

uzanlar   aldıkları 500 milyon yiyecek (dolar) ile   her türlü suçlamayı kabul etmiştir..

TEK KAYBEDEN YİYECEKLERİ ÇALINAN KARINCALARDIR..

saygılar,,

Gönderi Kuralları
				Gönderi Kuralları

- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-  
Forum Rules

Yer İmleri