Sayfa 138/777 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    6. enki nin yorumu..ECB ve BOJ hala para basmaya devam ediyor..Ben buna pek katılamıyorum
    Gund neden inanmıyorsun ya..Walla billa ECB ve BOJ hala para basmaya devam ediyorlar..bak yeminde ettim..

Sadece para miktarında zirveden aşağı düştük hepsi bu..ortalığı gördün..

Likidite azalsada, yine bol miktarda devam ediyor..şimdilik..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aşağıda gösterildiği şekilde bono arzı ilerleyen aylarda artmaya devam edecek..faizlerin artması kaçınılmaz duruyor..

Gund, ECB ve BOJ'un bastığı paraların bir kısmı epeydir ABD bonoları ve borsalarına gidiyor..Hadi borsalar ayrı konu ama ECB QE'leri kesse, ABD bonoları özellikle 10 yıllıklar daha hızlı yükselir..söyliyeyim..

Dolayısıyla burası çok önemli, bu aşamadan sonra ECB'nin QE'leri sıfırlaması demek bir bakıma kendi bacağına da kurşun sıkmak demektir..

2. Hayır inanmadığım kısım para basmaları değil
    O paranın EM leri etkilemesi..
    Hele BOJ ...

Dikkat edersen TL lehine faktörlere yazdım dı onu..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hayır inanmadığım kısım para basmaları değil
    O paranın EM leri etkilemesi..
    Hele BOJ ...

Dikkat edersen TL lehine faktörlere yazdım dı onu..
    Detaylarda anlaşamadık sanırım..carry-trade, yüksek faiz dolayısıyla EM'lere hücum eden para..

İçeride 130 milyar dolardan fazla sıcak para stoğu var..nereden geliyor bu paralar..bu QE'ler olmasa bu kadar para gelirmiydi ülkeye..yada EM'lere..

Yada en basitinden en son sirke fabrikasını (kükrer) Japonlara sattık..

Ucuz parayı bana kredi olarak açsalar bende alırdım o fabrikayı..

Bak bu iyi fikir..

AB bankalarında bilinen kötü krediler 944 milyar Euro imiş(yada 1.17 trilyon dolar)..

Gund, ECB QE'leri Eylül'de tamamen keserse, bu kötü kredilere sahip ülkelerin QE'ler sayesinde şişirilmiş bonoları ne hale gelir..Dolayısıyla başta İtalya, bu ülkelerin borçları ne hale gelir..

Heleki faizlerin arttığı bir ortam mevcutken..

Gund, ECB ve BOJ'un bastığı paraların bir kısmı epeydir ABD bonoları ve borsalarına gidiyor..Hadi borsalar ayrı konu ama ECB QE'leri kesse, ABD bonoları, özellikle 10 yıllıklar daha hızlı yükselir..söyliyeyim..

Dolayısıyla burası çok önemli, bu aşamadan sonra ECB'nin QE'leri sıfırlaması demek bir bakıma kendi bacağına da kurşun sıkmak demektir..
    Yukarıdaki bu iki tesbite bakıldığında ECB'nin QE'yi sıfırlaması bana göre mümkün görünmemektedir..

Ha QE harici başka bir mekanizmalar bulurlar..Mesela borçlu ülkeleri AB içinde kurulacak IMF benzeri yapıya devrederler..

Yada bilinmez, Alman baskısıyla biz büyüyoruz felan, hiç bir tedbir almadan QE'yi sıfırlarlar..ve çok uzun olmayan bir sürede örekeyi görürler..

Qe'yi bitirdikleri durumda ABD faizlerinin daha fazla artmasına sebebiyet vereceklerinden, mecburen dolaylı yönden faiz manyağı olma durumuna girerler..

Öyle yada böyle sonuçta ister QE'ye devam etsinler..İsterlerse QE'yi bitirsinler..

Nihayetinde Euro'nun dipleri göreceğini düşünüyorum..şimdilik oyun devam etsin bakalım..
    Son düzenleme : enki; 19-02-2018 saat: 18:50.

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yukarıdaki bu iki tesbite bakıldığında ECB'nin QE'yi sıfırlaması bana göre mümkün görünmemektedir..

Ha QE harici başka bir mekanizmalar bulurlar..Mesela borçlu ülkeleri AB içinde kurulacak IMF benzeri yapıya devrederler..

Yada bilinmez, Alman baskısıyla biz büyüyoruz felan, hiç bir tedbir almadan QE'yi sıfırlarlar..ve çok uzun olmayan bir sürede örekeyi görürler..

Qe'yi bitirdikleri durumda ABD faizlerinin daha fazla artmasına sebebiyet vereceklerinden, mecburen dolaylı yönden faiz manyağı olma durumuna girerler..

Öyle yada böyle sonuçta ister QE'ye devam etsinler..İsterlerse QE'yi bitirsinler..

Nihayetinde Euro'nun dipleri göreceğini düşünüyorum..şimdilik oyun devam etsin bakalım..
    EURUSD de hedef 0,9x ler ama hemen değil. şimdilik kumarbazların oyun alanı olmaya devam ediyor.

Ohooooo sahtekar bunlar..

Bu nedir ya, Japonya global faizlerin artmasından dolayı tahvil alımlarını grafikteki gibi 50 trilyon Yen'den 65 triyon yene çıkarmış.

Üçkağıtçılar..

Geçen gün de şunu da yazmıştım:

Geçen haftalarda ortalık şenlenmişti..

Aşağıdaki duruma bakılınca FED piyasları ipten mi aldı, tartışmalar var..

Zayıf ihtimal belki ama iyi numara..ileride sık sık karşılacağız gibi duruyor..

Bu kadar balonla başka türlü başedilmez..

Kesirli rezerv sistemi..
    Buralarda 2-3 sene önce söylediğim bir cümle aklıma geldi..

Hem faiz artışı yapar, hem QE'ye devam eder bu iğbneler..

Artık hem faizler, hemde borsalar yükselir..

İkinci bir emre kadar borsaların düşmesi yasaklanmıştır..

Ve ekonomilerin içine edilmiş..yorum yapacakta bir şey kalmamıştır..

İleride herkes arkasını sağlama alsın bence..

Evli evine, evi olmayan sıçan deliğine..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163

hepsini geçtim..italyan bankaları için dahi osla bunşlar genişlemeye son veremez...mümkün değil......yoksa tahvil balonu patlar...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

........................ Yok yok bişi yok ödenirrrr..(2008 krizi öncesini ABD ekonomisindeki açıklamalar gibi) Bir adım ötesi kredilerin paketlenip MB a satılması..QE yani..Buna da hazırlık var sanki kambiyo rejimi değişikliği ile QE aynı anda güm diye gelecek..Bir iki yerde bizde para basalım canım bütün batı basıyor bizim neyimiz eksiği okudum..(aslında kambiyo rejimi de değişiyo çaktırmadan ama farkında deeliz)
    ...........................
    Kambiyo rejimi değişiyor kısmını biraz açabilir misiniz?
    Aslında takıldığım tek nokta, benim gibi üç beş kuruşu olan sıradan bir vatandaşı etkileyen bir durum olup olmadığı.

Onun haricinde dünya yansa umurumda değil. Çatala sucuk takıp ateşe uzatırım.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 138/777 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238638 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •