Originally Posted by
kuserali61
Gerçekten kaç senedir? Şu anda bir yandan grafiğine bir yandan da yıl yıl bilanço performanslarına bakıyorum da siz nerede mal aldınız da satamadınız acaba? Sözünüze itibar ederek bir şey soracağım. Yatırım yapılıp para harcandığı zamanlarda kağıdı taşıyıp, yatırımların sonuçları alınmaya ve artan üretim miktarlarının meyveleri toplanmaya başlandığı zaman kağıttan çıkmayı mı daha akıllıca buluyorsunuz. Fabrika açtı bu adamlar, büyüdü, sadece Bursadaki fabrika ile %30 üretim artışı oldu. Bursaya 30 milyon dolar üzerinde para harcanmış ve kurun yükselmesi ile bilanço bozulmuş. Şimdi vergi dairesine sunulan ile konsolide hesaplaması yaparsanız artı çıkması muhtemel bir bilançoyu kötü mü görüyorsunuz. Kusura bakmayın ama tam cevhere ulaşmak üzere iken kazmaktan vazgeçen bir anlayışınız var
Evet doğru bir şirket yatırım yapıp bitince hissesi alınır. Ancak pınar grubuna güvenip yatırım yapiyorsunuz yatırım bitip üzerine 1 yıl geçmesine rağmen zerre bir iyileşme olmadığı gibi maalesef bedelliye yakın gibi(borçlar devamlı artmakta) birde borç kur yükseldi ondan arttı demissinizki şirket dolarla borçlanmıyor. Kurun etkisi yok.
Niyet halis olmayınca işler yürümez.
Bilanço iyi gelecek gibi olsa sadece 120 trilyon yeni yatırım değeri olup 3 tane daha ayrı fabrikası olan şirketin suanki değeri 74 trilyon sizce garip değil mi. Yedirirler mıydı bize..hey gidi hey..iyi bilançoda 3 TL altı olmazdı şuan..
Benim hisseyi aldığım çok uzun süre olmadı (2 yıl) lakin burada 10 yildir bekliyen ky oldugunuda bilirim. Hatta bilmemiz gerek yok 8 yıllık grafiğine bakın ne demek istediğimi anlarsınız..
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "
Yer İmleri