Originally Posted by
muhendis
doların 0,786 düzeltmesini görünce bir kelebek formasyonu oluşabilir bunun için doların 3,80 civarı olmasını beklemiştim bugün yaşanan; dolara 3,80lik bir hareketin yaptırılması diye düşünüyorum.. ama bundan sonra doların 3,68 e kadar çekilmesini beklerim.. dolar 3,68le haftalıkta da trendine değmiş olacak çok önemli bi dönüş olacaktır..
doların çıkışı demek endeksin düşüşü demek .. endeks düşüşü demek, düşmesi gerekenlerin düşmesi demek.. akguv da bunlardan biriydi.. ancak resmi biraz büyük gördü.. bu ip gibi düşüş dip çalışması yapmadan dönemez benzerini daha önce yapmış ( pembe çember içinde )
ben bunu bir gartley formasyonu olabileceğini tahmin ediyorum.. 5,10-09-08 seviyelerine değerse şayet gartley oluşmuş olur ve hedeflerine gider..
şayet dolarda ve akguvda bu senaryoları görmezsek ben de tekniğin olmadığına ikna olurum..
daha önce hemen hepsi dediğin gibi oldu sadece şu son 6.11 görmedi ama olsun. 6.05 ten döndü galiba. ben dahada çıkacağını düşünsem de ciddi bir satış geldi o gün. aslında bugün haber de çok güzel ama neden bu kadar düştü hayret. (2 tane daha hissem var ikisinide biliyosun gerçi :) ) kozal zaten o kadar çok kişiye hisse kaptırdı ki endeks düşmeye görsün %10 falan görüyor direk. maliyetim çok çok düşük olmasa satardım bu maliyete de dokunmak istemiyorum açıkçası. diğeri yyapı çok ucuz geliyor bana o da aynı o kadar çok hisse kaptırmış bir vaziyette ki ne düşürebiliyor ne çıkarabiliyor. akguv o ikisi gibi değil bence ama nedense düşüşlerde sert hareketler yapabiliyor. sanki fırlayıp gidecekte şimdiden bıktırayım demek istiyor gibi. o nedenden dolayı şimdilik satmıcam gibi. çok çok teşekkürler tekrar tekrar :)
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Yer İmleri