Vadeli ve hisse senedi piyasasından uzaklastigimdan ve alım satımı biraktigimdan beri piyasayı daha sağlıklı tahlil edip objektif bakabiliyorum

Sonuçta poz yok

Bu noktada bist30 da temel indikatörlerin fazlasıyla isindigi net , demek ki orada teknik anlamda ciddi bir sıkışma var

Dolar cephesinde ise ortalamalar resmen ip gibi oldu , dolayısıyla orada da çok ciddi bir sıkışma var

Peki yön neresi

Temel teknik dirençlerin gecilememesi bir yana sadece ABD 10 yilliklara bile baksam bana yönün aşağıya doğru olduğunu söyluyor

Daha önce bunun graflarini çokça paylaştım

Küresel anlamda sıkıntılı bir döneme girecegimizi tahmin ediyorum ve eger böyle olursa bunun bize de yansımaları elbetteki olacaktır

Kişisel gorusum bu sıkıntılı sürecin yukarıdaki bahsetmiş olduğum sıkışmaları da gözönüne aldığımda oldukça yakın olduğu şeklinde

Tabi trade eden için durum farklı

Eğer trade etseydim tüm bu goruslerime rağmen stop loss seviyelerime kayıtsız bir şekilde bağlı kalarak Short flat ikilisiyle trade ederdim

Vadelideki pasta incelendiğinde takas dağılımı Short lar için son derece olumsuz gozukmekle beraber merilyn lynch in işlerine de pek akıl ermiyor hele creditt Suisse tam bir facia şeklinde poz değiştirebiliyor

Anlam vermek çok güç

O yüzden teknik yaklaşım her zaman en iyisidir diye düşünüyorum ve bence rolling deep diyorum

Bir süre paylaşımda bulunamayacagim ancak bu işin içinde olanlarin STOP seviyelerini olabildiğince hassas bir sekilde guncelleyip makine modunda itaat etmelerini sağlıklı buluyorum

Herkese bol şans

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein