Sayfa 416/637 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,321 - 3,328 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Doaş meselesi netlik kazanmadı henüz.. unutturmayayım dedim de..

2.  Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Doaş meselesi netlik kazanmadı henüz.. unutturmayayım dedim de..
    Benim kafam net...7,5 tl nin altına inerse alım düşünürüm.

3. Merhaba
    Uzun vade için kendi çalıştığımız firmanın hissesini biriktirmek bir avantaj mıdır?

4.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba
    Uzun vade için kendi çalıştığımız firmanın hissesini biriktirmek bir avantaj mıdır?
    Çalıştığınız firmanin durumunu en iyi çalışanları bilir kap ta açıklanamayan bir çok bilgiye ulaşabilir yada gözlemlenebilir hangi firma bu

#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...

Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba
    Tartışılır batarsanız tam batarsınız ;). Şirketinizin iyi yönetilip yönetilmediğini bilmek elinizde bence bu güzel birşey

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by tigris Yazıyı Oku
    Çalıştığınız firmanin durumunu en iyi çalışanları bilir kap ta açıklanamayan bir çok bilgiye ulaşabilir yada gözlemlenebilir hangi firma bu

#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...
    Hukuki açıdan sıkıntı olur mu acaba? insider trading yaptı demesinler sonra

7.  Alıntı Originally Posted by Burak Yazıyı Oku
    Hukuki açıdan sıkıntı olur mu acaba? insider trading yaptı demesinler sonra
    Yaptığınız işleme göre değişebilir.
    Bir de resmi olarak alım - satımlarını bildirmesi gereken gruptan değilseniz sorun olmaz.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Bugün Aselsan konusunda, konumuza katkı sunabilecek tecrübeli bir üye farketim, yazdığı mesajları okudum. Mesajını alıntılayarak konuya davet ediyorum, umarım burada da paylaşımlara başlar.

Alıntı Originally Posted by AcemiYatırım Yazıyı Oku
    Karikatürden profil resmi yapmış, okuması yorucu karınca duası misali yorumlar yapan bir KY'yim. Yazılarımın temelinde ise aslında bu işin üstadlarından W.Buffett'ın üç beş cümle ile özetlediği +80 yıllık hayat ve +50 yıllık borsa tecrübesini aktardığı 100'lerce vecizesi yer almaktadır. Zaman zaman bunları hatırlatma gereği duyuyorum. Mesela bazıları:

"Şirketler için iyi veya kötü tanımlaması yapılabilir. Ancak hisseler için bu tanımlama yapılamaz. Şirket iyi bile olsa, hisseleri için zaman zaman gelip giden iyi (ucuz) ve kötü (pahalı) fiyatlar vardır. Borsadaki fiyatlar, bir sarkaç misali sürdürülemez iyimserlik (pahalı) ve mesnetsiz kötümserlik (ucuz) arasında sonsuza kadar sallanır. Borsayı borsa yapan budur."

(Uzun vade yatırım yapacaksanız, önce uygun bir şirket bulmalısınız. Sadece bu da yeterli değildir. Bu şirketin hissesinin dönemsel durumuna bakıp ucuz/pahalı olduğuna karar vermelisiniz).

"Her sabah uyanıp, bugün hangi şirketin hisselerini veya şirketi komple satın alsam diye bir telaş içinde değilim. Bazen aylarca ve hatta yıllarca hiç alım yapmadığım olur. Piyasada alınacak uygun bir şey bulamazsam, kımıldamadan otururum. Fiyatlar ucuzlayınca nakit çok kıymetlidir."

(Yönettiği yatırım fonu olan BERKSHIRE HATHAWAY INC.'nin geleneksel yıllık yatırımcıları bilgilendirme mektubunu 3-5 gün önce yayınladı. 16 sayfalık ve kendisinin kaleme aldığı bir yazı. Ardından bir röportaj esnasında kendisine sordular. Kasanızda $100 milyarı aşan bir nakit birikmiş, siz nakdi değil UV yatırımı seversiniz, neden nakitte bekliyorsunuz diye. Cevabı: Piyasadaki fiyatları beğenmiyorum. Uygun fiyatlı bir şey bulamadım. Hormonları azmış ergen portföy yöneticileri gibi sağa sola saldırıp pahalı mal alma meraklısı değilim. Bulursam alırım, bulamazsam almam. Kendisinin bir başka sözü hemen akla geliyor: "Çorap bile alacak olsanız, indirimden alın." S&P, DOW, DAX'ın kıvranışları ortada. Son iki üç ayda çoşkuyla mallanan ergen portföy yöneticileri şimdi kıvranıyor, hop oturup hop kalkıyor, +1% açan endeksler -1% kapatıyor veya tersi, kafası koparılmış tavuk gibi ortada dolaşıyorlar. Bizim ihtiyar Buffett olup bitenleri tebessüm ile izliyor.)

"Gazetelerde çıkan olumlu veya olumsuz haberlere dayanarak hisse alıp satmayın. Bir saati akşın süredir poker masasında oturuyorsanız ve halen kurban kim acaba diye kendinize sorup cevabını bulamadıysanız, kurban sizsiniz!"

(Eğer ki bir gazete haberine, yani son duyanın siz olduğu bir duruma dayalı olarak pozisyon almaya kalkıyorsanız çoğu kez geç kalmışsınızdır. Poker masasına en son kişi olarak oturup sonra da masadaki kurban kim olacak diye boşuna aramayın, o kurban büyük ihtimalle siz olursunuz. Bunun canlı örneğini, 10/11 aylık zaman dilimi zarfında 9.5TL - 47TL - 30 TL fiyat hareketi ve o süreçte basında çıkan ısmarlama haberler ile bizzat bu hissenin yatırımcıları çok güzel yaşadı. Şimdi yeni bir poker masası kurdular ve TV kanalları ile gazete köşelerinde ısmarlama haberler türemeye başladı. Bazen ben de o hataya düşüyorum, yerli BY mi yabancı BY mi, şu halka arz sürecinde kim daha avantajlı bir köşe kaptı masada diye kendime sorup duruyorum. Oysa masada ben de varım. Eski ve düşük (ucuz) maliyetli bir KY olabilirim ama oyunun o bölümü bitti, yeni bir masa kuruldu, en son ben haberdar oldum ve yeni masaya en son ben oturdum.)

"Eğer duygularınızı kontrol edemiyorsanız, paranızı da kontrol edemezsiniz. Başarının anahtarı, duygularınızın istikrarına bağlıdır."

(Para ve duygusallık yan yana geldiğinde çok kötü mali sonuçlar doğuracak ikilidir.)

Kıssadan hisse: Zaman her şeyin ilacıdır, eğer ömür yeterse.

Herkese huzurlu kazançlar.

Sayfa 416/637 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •