Merhaba
Krize yakalanmamaktan bahsediyoruz ya bilmediğim için soruyorum. Farz edelim krize yakalandık elimizde kağıtla kendi yatırım stratejimden yola çıkarak Koç, Sabancı, Oyak gibi güçlü firmaların kağıtları varsa elimizde kriz sonrası toparlanır diyemez miyiz? Yoksa kriz anında satmamak paniklememek zordur manasında mı söylüyorsunuz?
Amcası Meclis başkanı zaten onun istihbaratı kuvvetlidir belki de [emoji23][emoji23][emoji23]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=steed1987;1822378]Merhaba
Krize yakalanmamaktan bahsediyoruz ya bilmediğim için soruyorum. Farz edelim krize yakalandık elimizde kağıtla kendi yatırım stratejimden yola çıkarak Koç, Sabancı, Oyak gibi güçlü firmaların kağıtları varsa elimizde kriz sonrası toparlanır diyemez miyiz? Yoksa kriz anında satmamak paniklememek zordur manasında mı söylüyorsunuz?[/QUOTE
İhtiyaç Duyulmayan Meblağ ise kriz dönemleri geçicidir (Ülkemize Her Krizi Yaşadı, Hele Son 2 Yılda Yaşanılanlar Akıl Sır Erdiremiyorum) En iyi Yatırım Bu Dönemlerde olur, Dipleri Kimse Asla tahmin edemez ama alımları bölmek en iyisi, krizlerde bile fabrikalar çalışır sorun olmaza, hele elinizdeki hisseler en az 3-5 kez temettü alınmışsa YTD..
https://siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr/
Problem şu
100 lira %50 değer kaybederse 50 olur. 50 nin 100 olabilmesi için %100 değer kazanması gerekir.
Siz kriz zamanı bu psikoloji beni vurmaz diyorsanız sıkıntı yok.
İlave olarak kriz döneminde satışlar düşeceği ve karlılık azalacağı için temettü verimide düşecektir. Bu nedenle ihracatı olan firmalar bir nebzede olsa kendini koruyabilir
Piyasada yüzen gezen para kaçtığında fiyatlar gereğinden fazla düşebilir bu nedenle şirketin değerini kafamızda net oluşturup şiştiğinde uzak durmamız düştüğünde şöyle bir bakmamız gerektiğine inanıyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Yer İmleri