Sayfa 433/637 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://www.akyatirim.com.tr/vergilendirme.aspx

En guzel tablo Akbank'da..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Merhaba,
    Hisse temettuleri 30000'i gectiginde mi yoksa vergiden istisna ile 60000'i gectiginde mi beyana tabi?
    Saygılarımla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Hisse temettuleri 30000'i gectiginde mi yoksa vergiden istisna ile 60000'i gectiginde mi beyana tabi?
    Saygılarımla
    6. KAR PAYLARININ VERGİLENDİRİLMESİ
    Gerçek kişilerce, tam mükellef kurumlardan elde edilen ve Gelir Vergisi
    Kanunu kapsamında kar payı sayılan gelirler aşağıdaki gibidir:
    • Her türlü hisse senetlerinin kar payları,
    • İştirak hisselerinden doğan kazançlar,
    • Kurumların idare meclisi başkan ve üyelerine verilen kar payları.
    (Yönetim ve denetim kurulları başkanı ve üyeleriyle tasfiye
    memurlarına bu sıfatları dolayısıyla ödenen veya sağlanan para,
    ayın ve menfaatler ücret sayılır.)
    Tam mükellef kurumlardan elde edilen ve yukarıda sayılan kar paylarının
    yarısı gelir vergisinden istisna olup, kalan tutar vergiye tabi gelir olarak
    dikkate alınacaktır. Beyana tabi başka gelirlerin bulunmaması halinde,
    vergiye tabi gelir 30.000 TL’yi aşıyor ise beyan edilecektir.
    Beyan edilen tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, karın dağıtımı
    aşamasında yapılan % 15 oranındaki vergi kesintisinin tamamı (istisnaya
    isabet eden kısım dahil) mahsup edilecek olup, mahsup sonrası kalan
    tutar genel hükümler çerçevesinde red ve iade edilecektir.

http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Türkiye’de yerleşik şirketlerden elde edilen kâr payı, yıllık beyana tabi diğer gelir unsurları ile birlikte
    30.000 TL’yi aşarsa tamamı beyana tabidir. Tam mükellef kurumlardan elde edilen temettülerin
    1/2’si gelir vergisinden istisnadır. Gelirin beyanı halinde şirket tarafından yapılan toplam stopaj tutarı
    hesaplanan gelir vergisinden mahsup edilir. Aşan kısım vergi dairesince iade edilir.

Syg,

5. Burada yanlış anlaşılma olabilir, istisna uygulandıktan sonra kalan tutarın 30 bin TL'yi aşması durumunda bu gelir beyan edilir. Kısacası temettü geliriniz 60 bin TL ve altında ise herhangi bir beyanname doldurmanıza gerek yoktur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by whale Yazıyı Oku
    Burada yanlış anlaşılma olabilir, istisna uygulandıktan sonra kalan tutarın 30 bin TL'yi aşması durumunda bu gelir beyan edilir. Kısacası temettü geliriniz 60 bin TL ve altında ise herhangi bir beyanname doldurmanıza gerek yoktur.

http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bir dönem yapmıştım.
    Nasıl bir durum sözkonusu yatırım için?

8.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Herkese merhaba. Cuma günü başlığı takip edenlerin yaşı ve portföylerindeki hisse senedi oranı arasındaki korelasyonu bulmak için bir anket düzenlemiştim.

Hipotez: Yaş ilerledikçe riski azaltmak adına portföydeki hisse senedi oranı azalır. Yatırımcı riski az yatırım araçlarına yönelir.

Yöntem: 71 kişinin (1 gecersiz oy) katıldığı bir anket düzenlendi. Veriler Google Formlar'dan alındı ve Google Dökümanlar aracılığıyla gerçek zamanlı histogram grafikleri oluşturuldu. Korelasyon grafiği için Excel kullanıldı. Grafiğin kolay oluşturulması açısından her bir aralıktaki verilerin ortalamaları alındı. ( Örneğin 35-40 yaş aralığındaki yatırımcılar, 37.5 yasında olarak kabul edildi)

Sonuçlar:
    İlk grafik oy kullananların yaş histogramını gösteriyor. Katılımcıların büyük çoğunlu 45 yasından genç forumdaşlardan oluşuyor. En büyük yas grubunu 20 kişiyle 30-35 yaş aralığındakiler oluşturuyor.

İkinci grafik ise portföydeki hisse senedi oranı histogramını gösteriyor. Burada da yatırımcıların çoğunluğunun portföylerindeki hisse senedi oranının %70'ten fazla olduğunu söyleyebiliriz. En büyük grup 18 kişi ile portföydeki hisse senedi oranının %90'dan fazla olduğunu belirten yatırımcılardan oluşuyor. Burada ilginç olan ise büyük çoğunluğun hisse senedi oranının oldukça yüksek olması.

Üçüncü grafik ise yaş ve portföydeki hisse senedi oranının bağlantısını gösteriyor. Dağılım grafiğinde verilerin belli bir model izlemediğini görebilirsiniz. Hipoteze göre yaş ilerledikçe hisse senedi oranının azalması gerekiyordu. İki değişkenin bağlantısını incelemek için korelasyon katsayısına bakmamız gerekiyor. Korelasyon katsayısı -1 ve 1 arasında değişen bir deger. Eğer iki değişken aynı anda artıyor, ya da azalıyorsa korelasyon katsayısı pozitif, aksi durumda negatif olmalı. 1 ve -1'e yaklaştıkça iki değişken arasındaki korelasyonun güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Anket sonucunda korelasyon katsayısı -0.05288 olarak hesaplandı. Bu sonuca göre yaş ve hisse senedi oranı arasında negatif korelasyon olsa da, korelasyon katsayının değeri hipotezi doğrulamaya yetecek kadar yüksek değil. Bunun sebepleri arasında yatırımcıların yaşlarından bağımsız olarak farklı risk algısına sahip olmaları düşünülebilir. Ya da eldeki veri seti hipotezi doğrulamak için yeterli büyüklükte değil.

Kişisel görüşüm: anket öncesi yaşıma göre fazla risk aldığımı düşünüyordum. Sonuçlardak sonra oldukça defansif hareket ettiğimi farkettim. Fakat yine de stratejimi değiştirmeyi düşünmüyorum. Beni şaşırtan ise ankete katılanların portföylerindeki hisse senedi oranlarının oldukça yüksek olması.

Anket sonuçları için verilere buradan ve Excel dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. Ankete katilan herkese tesekkurler.

Saygılarımla.
    Merhaba. Elinize sağlık. Verileri keşke ölçüm tipi olarak sorgulasaydınız. O zaman korelasyon analizi yapmak daha mantıklı olabilirdi. Yani yaş ve hisse yüzdesini sayım tipi değil de ölçüm tipi olarak sorgulasaydınız Spearman korelasyon analizi (normal dağılmayacağı için muhtemelen) yapılırdı. Yine de elinize sağlık.

Sayfa 433/637 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •