Sayfa 167/777 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Mevduatçıları al-sat'çılığa yönlendirmek istiyor olabilirler mi? Gel vatandaş gel! Borsaya gel! Dövize gel! Al-sat'a gel!

Zor kullanıp, bir şeylere el koymaya gerek yok, al-sat yapmaya başlayınca insanlar para kaybetmeye başlar. Profesyonel heç fonlar bile para kaybediyor. 1998'de batan LTCM'de iki adet Nobel ödüllü iktisatçı vardı! Ne oldu? Battı!

Çoğu insanın profesyonel heç fon yöneticileri kadar vakti de yok. Akşam işten gelince TV'de finans haberlerini izleyip, öyle karar verecek. Kuzuyu kurda emanet etme vaziyetleri... Yoksa jöleliye emanet etme mi deseydim?

Bu tezgahın başında ben olsam, bu işi, dövizde ciddi bir çıkış olduktan sonra yaparım. Eh! O zaman tek adres, borsa olur. Kırk yıllık mevduatçı, borsada ne kadar yaşayabilir ki? Yandı gülüm keten helva! Ancak temettü yatırımcılarının şansı olur, ama orada da giriş fiyatı seviyesi önemli! Temettü yatırımı yaptım, Mardin Çimento'yu 2010'da 6 dolardan aldım diyelim. Şimdi 1.1 küsur dolar. Eeee? Nasıl temettü yatırımı bu?
    bende dolar al-sat yok dolar al yüksek faizden yat var.Bunu hesaba katmıyor AK lar.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bende dolar al-sat yok dolar al yüksek faizden yat var.Bunu hesaba katmıyor AK lar.
    Katıyor, katıyor! O nedenle, bu işi dövizde ciddi bir çıkıştan sonra yapmak daha iyi olur ya! Çoğu mevduatçı, dövizle ilgilenmiyor, döviz ve TL getirilerinin (haklı olarak) uzun vadede birbirine yaklaşacağını düşünüyor. Mesela ben TL'deyim, deval oldu, faizler düştü! Eeee? Ne yapacağım ben şimdi?

3.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Mevduatçıları al-sat'çılığa yönlendirmek istiyor olabilirler mi? Gel vatandaş gel! Borsaya gel! Dövize gel! Al-sat'a gel!

Zor kullanıp, bir şeylere el koymaya gerek yok, al-sat yapmaya başlayınca insanlar para kaybetmeye başlar. Profesyonel heç fonlar bile para kaybediyor. 1998'de batan LTCM'de iki adet Nobel ödüllü iktisatçı vardı! Ne oldu? Battı!

Çoğu insanın profesyonel heç fon yöneticileri kadar vakti de yok. Akşam işten gelince TV'de finans haberlerini izleyip, öyle karar verecek. Kuzuyu kurda emanet etme vaziyetleri... Yoksa jöleliye emanet etme mi deseydim?

Bu tezgahın başında ben olsam, bu işi, dövizde ciddi bir çıkış olduktan sonra yaparım. Eh! O zaman tek adres, borsa olur. Kırk yıllık mevduatçı, borsada ne kadar yaşayabilir ki? Yandı gülüm keten helva! Ancak temettü yatırımcılarının şansı olur, ama orada da giriş fiyatı seviyesi önemli! Temettü yatırımı yaptım, Mardin Çimento'yu 2010'da 6 dolardan aldım diyelim. Şimdi 1.1 küsur dolar. Eeee? Nasıl temettü yatırımı bu?
    Vatandaş al-sat dan anlamaz..
    Gerekli platformu bile yok
    izleyecek zamanı bilgisi şu su busu hiç yok..

Vatandaşı sürü gibi bi yöne yönlendiriyorlar genelde..

beton
    döviz
    zaman zaman borsa..
    TL..

bu mevduata üst sınır uygulaması ..demek ki konuşulmuş..büyük hadise bakmayın..

bugünkü dolar hareketi tamamen bu sebeple.

4.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Katıyor, katıyor! O nedenle, bu işi dövizde ciddi bir çıkıştan sonra yapmak daha iyi olur ya! Çoğu mevduatçı, dövizle ilgilenmiyor, döviz ve TL getirilerinin (haklı olarak) uzun vadede birbirine yaklaşacağını düşünüyor. Mesela ben TL'deyim, deval oldu, faizler düştü! Eeee? Ne yapacağım ben şimdi?
    2013 sonrası makas asla kapanmaz kimse hayal kurmasın.bende devalde epey yıprandıktan sonra full dolara geçtim. TL mi? bir daha asla. şimdi hedefim dxy 95'i geçtikten sonra yavaştan eur/gbp ye arbitraj.

Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Yok, deval olduğunda riskler artacağından faizler düşemez, artar..TL'de devam edersiniz..selamlar..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yok, deval olduğunda riskler artacağından faizler düşemez, artar..TL'de devam edersiniz..selamlar..
    2013 ten beri % 120 deval olduda ne oldu? %10 olan faizler %14-15 oldu.maşallah çok büyük fark. bu makas kapanırmı bence kapanmaz. 2008 de dolar 1,1 den 1,5'a giderken faizler %25 olmuştu. 2009 dan sonra TL ci gözden çıkarıldı harcandı.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    2013 ten beri % 120 deval olduda ne oldu? %10 olan faizler %14-15 oldu.maşallah çok büyük fark. bu makas kapanırmı bence kapanmaz. 2008 de dolar 1,1 den 1,5'a giderken faizler %25 olmuştu. 2009 dan sonra TL ci gözden çıkarıldı harcandı.
    Aynı dönemlerde her ne kadar FED ceğim-cağım desede, global para bolluğunu hesaba katarsanız faizlerin bu düzeyde kalması çokta anormal sayılmaz..zaten globalde faiz getirileri oldukça düşük..yada negatif..

Dolayısıyla bu global rüzgarlarında etkisiyle faizler üzerinden nara atmak, pekte zor olmasa gerek..heleki yabancıya verdiğin faiz, nominal olarak dünyada en yükseklerinden biriyse..

NŞA 2001 bu açıdan daha iyi bir örnektir..devalden sonra yurda döviz çekebilmek için uzun bir süre mecburen yüksek faiz, düşük kur modeli uygulandı..aksi takdirde krizden çıkış çok zorlaşırdı..

Ha iktidar bu yüksek faiz düşük kur modelinde ipin ucunu kaçırdı, ayrı konu..

Bir an için globalde paranın söyledikleri gibi oldukça azalacağını düşünsek, memlekette oluşabilecek devaller, etki bakımından geçmişin devallerinden pek farklı olmaz sanıyorum..

BlueBay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash cari açığın yarısından fazlasının sıcak parayla fonlanıyor olmasının büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.
    Yazık değil mi bu memlekete..1994, 2001 krizlerinde sıcak paranın etkilerini görmedik mi?..neden konuşulmaz, neden tedbir alınmaya çalışılmaz..illa bu işin sonunda ağlamamız mı gerekiyor..

Sayfa 167/777 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •