Sayfa 993/1001 İlkİlk ... 493893943983991992993994995 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,937 - 7,944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. işkembeden sallamayı ne çok ta biliyoruz

bugüne kadar notere gidip te bu sefer fatura vermeyelim, umumi vekalet ücreti 90 TL. ama sen 50 TL. ver yeter diyen notere rastlayan var mı acaba.?

2. 2 senedir arabaları yenilemedik benim baskımla. 3 kişilik bir aileyiz ve 2 aracımız var. Araçlar 2011/2014 model daha 100bini görmedi.

Vergiden kaçınmak için değiştirmiyoruz. Bir de yetkili servise sokmamayı başarabilsem daha güzel olacak

Bu sene kombiden tut beyaz eşyaların %70 ini yeniledik uygun fiyatlardan. Kendime yeni bir bilgisayar bile topladım. Gardımızı aldık önümüzdeki 4 sene için... Allah herkese sağlık versin.

3. Güzel anlatmışsınız.

Ben de "vergi kaçırayım" demiyorum zaten "kaçınmaya" çalışıyorum.
    Emekli olduğum için yılın 5-6 ayı egede bir kasabada geçiyor. Orada yiyecek alışverişlerini market yerine tarla kenarında satış yapan köylülerden, pazardan vs. yapıyorum.
    Elimden bu kadar geliyor..

Haa bir de arabayı sattım...bisiklete biniyorum.....

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Nasreddin Hocanın karısına dediği gibi...

Bizde vatandaş olarak o kadar çok delik var ki.

Birini kapatmakla ya da kapadım sanmakla olmuyor.

"Vergi kaçırmak" başka bir konu.

Ama "vergiden kaçınmak" için yollar var tabi...

Mesela...

- Yemeyeceksin.

-İçmeyeceksin.

- Sigara alkol vs almayacaksın.

- Isınmayacak, araba kullanmayacaksın.

- Bir dam altında yaşamayacaksın.

Yani neredeyse imkansız.

Üzerindeki vergiye bakıp da bier şeyi almaktan imtina edecekseniz işiniz zor.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

4.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    2 senedir arabaları yenilemedik benim baskımla. 3 kişilik bir aileyiz ve 2 aracımız var. Araçlar 2011/2014 model daha 100bini görmedi.

Vergiden kaçınmak için değiştirmiyoruz. Bir de yetkili servise sokmamayı başarabilsem daha güzel olacak

Bu sene kombiden tut beyaz eşyaların %70 ini yeniledik uygun fiyatlardan. Kendime yeni bir bilgisayar bile topladım. Gardımızı aldık önümüzdeki 4 sene için... Allah herkese sağlık versin.
    o nedir ki? benim araba 2005 model ve değiştirmeyi düşünmüyorum. arabana bakacan bakarsan seni 30 sene bile taşır. LPG'yide bağladım ohh az vergi çok yol.bende sigara alkolde yok. benden bunlara hayır yok. AK lar üzgünüm dolarıma el koyma dışında benden size zırnık yok. hadi gelin alın dolarımı.

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Merhaba sevgili doktor...

Teşekkürler

Bu arada hemen her yorumunuzu:

"Yazıp çizdiklerim sistem denemelerim olup
    yatırım tavsiyesi olmayıp
    faldan öteye gidemez"

şeklinde bir uyarıyla bitiriyorsunuz...

Eğer sizi ürküten buy uyarıyı yazmaya sevkeden SPK nın cezai hükümleri ise malum dolar para piyasaları enstrumanı olduğu için bu konuda yaptığınız analiz ve tavsiyeleriniz SPK mevzuatı dışında...

Mutlaka biliyorsunuzdur da rahatlatayım dedim.

Sevgiler.
    Ne demek, ben teşekkür ederim.
    Uyarının amacı da yasal sorumluluktan ziyade vicdani rahatlama.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o nedir ki? benim araba 2005 model ve değiştirmeyi düşünmüyorum. arabana bakacan bakarsan seni 30 sene bile taşır. LPG'yide bağladım ohh az vergi çok yol.bende sigara alkolde yok. benden bunlara hayır yok. AK lar üzgünüm dolarıma el koyma dışında benden size zırnık yok. hadi gelin alın dolarımı.
    Aslan Power Tam iplikçi Nedimsin. Helal olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Aslan Power Tam iplikçi Nedimsin. Helal olsun.
    Bu AKlara böyle davranacan, mesela bunların parası TL onu tutmayacaksın hor göreceksin. AKlar adamsanız dolarıma el koyun, buradan açık çağrıdır. yoksa ben kebap yerken siz kemik sıyıracaksınız.

8. gelir vergisi artan oranlıdır.

gelirin arttıkça üst dilimlere geçersin ve fazla vergi ödersin.

vergi ödeme noktasında keşke noterler gibi olabilse mesleklerin çoğu.

tüm gelir ve giderleri resmi olduğu için fire olmaz orada.

ama şu tartışılabilir. bu kadar az emek harcayıp bu kadar gelir elde edilir mi?

ülkenin en güçlü kurumu.

hukuk fakültesinden mezun olup da bu kadar kolay ve çok para kazanan yok.

Sayfa 993/1001 İlkİlk ... 493893943983991992993994995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •