Hayat hoş gerisi boş
KARAR_ANI HOCAM NEDEN HALEN GİZLİ ŞİFRELİ ESRARENGİZ YAZIYORSUN anlamış değilim ..valla da billa da ben varant tan anlamıyorum hiç pozisyonum yok senin veya herhangi birisinin kar ı veya zararı da zerre kadar beni enterese etmiyor ..sadece olayı öğrenmek istiyorum.
Hayat hoş gerisi boş
ben ne yaptığımı ne konuştuğumu bilmiyorum sanki.. ikimizden başka yazan okuyan yoktu. gerek yok burdan yazmağa diye düşünmüştüm.. neyse bu oyun vop gibi değil. hisse gibi. bir alım varantı birde satım varantı olur.. endeks yükselecek diye düşünürsen alım varantı alınır. düşecek dersen satım varantı.. kullanım fiyatı kullanım tarihini çözmüşsün okudum mesajları.. başka bişey yok..
Sabah biraz okudum internetten ama doğrusu net anlamadım çünkü bir çok varant çeşidi var vadeleri farklı alım farklı satım farklı işlem hacimleri çok farklı ...
Vob öyle değil ..yvade kontartı var 2 ayda bir vade değişiyor Long oluyorsun Şort oluyorsun o kadar ,yani tek bir ürün var ..varant ta alım başka satım başka ..onlar kendi aralarında ayrılıyorlar .mesela sabah tablo verdim bir çok mart vade satım varantı var ..neden uzdtkv de uzdtgv değil mesela ?
Hayat hoş gerisi boş
xu030 endeksine göre alınır satılır.. endeks misal 143 sen long 145 fiyatlı varant alacaksın.. veya satmak istiyorsan 140 fiyatlı varant alacaksın.. bende buna göre varant seçtim.. bide vade var eğer eğer kısa vade oynamayı düşünüyosan benim yazdıklarım uygun.. ama uzun vade düşünürsen aynı kullanım fiyattan 4 ay vadeli seçeceksin..
Yer İmleri