Originally Posted by
pilavli
Sn. Vergici yazdıklarıma güzel cevap vermişsiniz.
Ben şunu ifade etmeye çalıştım:
Bugün diyelim elinizde iyi bir daire var istanbulda, paraya sıkıştınız ve gerçekten rayiç bedelin %20-30 altında sahibindene koydunuz ilanı, ne olur? öğleye kadar yüz kişi arar çoğu da emlakçıdır ve hemen satılır.
İstanbulda dünya kadar emlakçı, gayrimenkul uzmanı simsarı vb.si var. Bu adamlar bu hisseyi biliyordur. Neden almıyorlar madem böyle bir cazip kar marjı var? Bunları bırakalım kenara, evleri yapan ihraççı şirket veya şirketin patronu neden kendi almıyor? Buradan sertifikaları alıp satış ofisinde satsın evleri anında kar eder öyle değil mi? Sözleşmede falan engel varsa da doğrudan kendi değil de başka bir şirket veya kişi aracılığıyla da yapabilir. Acaba ayıp olur etik değil falan diye mi düşünüyordur dersiniz?
Göstermeye çalıştığım böyle cazip fiyat görünüyor ama "görünüyor", gerçekte bilemediğimiz veya hesaba katamadığımız başka faktörler olmalı, yoksa piyasa suyunu çıkarırdı bunun. Halk bilmiyor argümanı bir şey ifade etmez, küçücük bir proje halka yayılmasına gerek yok bir tane para babası tüm projeyi alabilirdi aklı yatsaydı.
Bu arada bende hisse yok, 40.5'tan alıp beğenmeyip 40'tan bir hafta sonra satmıştım. Çok şükür ki satmışım.
Yer İmleri