Sayfa 199/1024 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Şeker swap 13.80 miktar 500k altı da olur

2.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    akbank özel
    Taşımalı oranı mı

3.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Taşımalı oranı mı
    evet ama aynı oranı düz swap ta da verirlerse taşımalıyla uğraşmayabilirim.
    mart bilançosunun son günleri giderek kızışıyor bakalım tepe oran ne olacak

4.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    beni mülakata alacaklarmış sanki onlardan iş istiyorum tanıdıklarla çalışmayı tercih ediyorlarmış ,vade dönüşü oranı 1,50 ye düşürürlermiş ,swift için 300 tl alırlarmış ,internetten ücretsiz çıkarmışım ama günler sürermiş limit yüzünden vs.
    yok artık.. son günlerde pek bi lafı geçmeye başladı burada ama şu taşımalı swapi duydum duyalı sevimli gelmedi bana. üstadlar, "varsa" olası riskleri yazsa. bilgilensek.

5.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    evet ama aynı oranı düz swap ta da verirlerse taşımalıyla uğraşmayabilirim.
    mart bilançosunun son günleri giderek kızışıyor bakalım tepe oran ne olacak
    Kaç gün bağlamayı düşünüyosunuz

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yok artık.. son günlerde pek bi lafı geçmeye başladı burada ama şu taşımalı swapi duydum duyalı sevimli gelmedi bana. üstadlar, "varsa" olası riskleri yazsa. bilgilensek.
    bence risk yok ama olayı anlamayanlar nedense riskli buluyor sadece biraz zahmeti var o kadar çünkü 2 banka ile muhatap oluyorsun

7.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Kaç gün bağlamayı düşünüyosunuz
    ya 35g ya da 55-60g arası ama karar veremedim , teklif edilecek oranlara bağlı olarak karar vereceğim.siz kaç gün düşünüyorsunuz?

8. TCMB, GLP olayını 16 Ocakta başlatmıştı. 18 ocakta ise piyasayla swap yapmaya başladı. Ancak ilk başladığında bu swapların oranları düşüktü (8-8.50) ve "bu orandan swap anlamsız, GLP seviyesine yükseltirse anlamı olur" demiştik. 1 hafta sonra GLP oranı olan 11.00'e yükseltti. Sonrasında burada "mevduatlar neden yükselmiyor" sorusu üzerine "çünkü para politikası hareketleri mevduata gecikmeli yansır, ertesi gün değil: Şubat sonundan önce etkisi olmaz" diye yazdım, Ocak sonlarıydı. Ardından GLP ve swap oranları 11.75'e çıkartıldı. TCMB efektif olarak Londra swap piyasasını 11.75'e çekmiş oldu. Bu 2 aylık süreçte beklendiği gibi "swaplı mevduatlar" tekrar meydana geri geldi, olacağı da belliydi. (Swaplı mevduatın normal mevduat varken kendine yer bulabilmesi için, Londra'daki swap oranlarının ciddi yüksek olması gerekir. TCMB tamamen bunu hedefleyerek piyasayla swap yapmaya başlamıştı. Böylece politika faizine dokunmadan TL'nin cazibesi artacak ve döviz de sakinleşecekti)

Son olarak, swaplı mevduatın teorik olarak tepe noktası = interbank swap oranları 11.75 + en yüksek DTH faizi 3.75 = 15.50 'dir.

Elbette bu oran piyasada olmaz, çünkü bu ekstra işlem adımını yapması için bankaya anlamlı bir maliyet avantajı kalması lazım. Swapın dolar bacağında da 1 puan kayıp var bu nedenle efektif tepe noktası 14.50 ve şu anki ideal hedefi de 13.50 civarıdır. Bazı bankalar yüksek meblağlara 14.00'e kadar çıkabilirler. Aynı oranları mevduatta bulmak daha düşük ihtimaldir. Piyasanın en yüksek oranlarını hedefleyenler buna göre buldukları oranları değerlendirebilirler.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 199/1024 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •