Sayfa 89/1023 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Ey millet-i forum az önce bir arkadaşımla görüştüm ( büyük bir bankanın merkezinde orta buçuk yöneticidir.
    Sakın satma çok kısa bir vakitte 4,30 lara varılacağı konuşuluyor dedi. Off the record !
    İçimi rahatlattı sadece Allah kelamı değil neticede ama sizlerle de paylaşayım dedim. İyi ki sistemdeyim. Çıkmamışım. Biraz trade edip yolumuzu buluruz umarım. Nasıl olsa aynı geminin yolcularıyız.
    Yatırım tavsiyesi falan değildir.

Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    Ey millet-i forum az önce bir arkadaşımla görüştüm ( büyük bir bankanın merkezinde orta buçuk yöneticidir.
    Sakın satma çok kısa bir vakitte 4,30 lara varılacağı konuşuluyor dedi. Off the record !
    İçimi rahatlattı sadece Allah kelamı değil neticede ama sizlerle de paylaşayım dedim. İyi ki sistemdeyim. Çıkmamışım. Biraz trade edip yolumuzu buluruz umarım. Nasıl olsa aynı geminin yolcularıyız.
    Yatırım tavsiyesi falan değildir.
    Kurun kisa vadede 4.30 a gelmesi demek enflasyonun 300 baz puan artmasi demektir.

300 baz puan enflasyonun dizginlenmesi icin TCMB nin ortulu ya da dogrudan 400 - 500 baz puan artirmasi gerekir

3.95 uzerinde dolar ne kadar uzun sure konsolide olursa yukselisi de o derece agresif olur.

Cogu kisinin dolar 4.30 4.50 olacagini soyledigi yerde biraz dikkatli olmak gerekir. Cunku AL dedikleri zaman satmak gerekir

Yine ayni sekilde SAT dedikleri zaman almak gerekir. Buna en guzel ornek cumhurbaskanidir. Ne zaman SAT dese dolar cikmisdir

Altın yukarı gitmeye başlayıca doalr gerilemeye başladı
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    USDTRY - HAFTALIK - Inc Fib Rec.

[IMG][/IMG]

Guzel bir grafik calismasi oldugunu dusunuyorum. Bu cizmis oldugum grafikte bizi neler bekledigini soyle kisaca ozetleyelim

Fibonacci Seviyesinin en ust kismi 4.06 - 07 arasindan geciyor. Eger Dolar burayi tepe yapar ve asagi dogru salarsa bu dusus zaman icerisinde 3.65 ve sonrasinda 3.50 seviyelerine kadar devam edebilir. (Bir sonra ki seviye olan 3.38 seviyesinin tekrar gorulecegini sanmiyorum) Iktidarin secimleri tekrar kazanmasinin anahtarida buradan geciyor. 3.65 seviyelerine gelecek bir kurda bir sekilde enflasyon hedeflenen rakama yaklasabilir, petrol fiyatlari 5 TL seviyelerine dusebilir ve bu sekilde iktidar tekrar secmen gozunde kredi kazanabilir. Bu varsayimi elliot da destekliyor. Goreceginiz uzere asil yukselis Nisan 2013 te baslamis ve surekli yukselen tepeler yapmis. 1 - 2- 3- 4- 5 dalgali bir eliiot sayiminda en agresif dalga 3. dalgadir ve 5. dalga ise artik yukselisin sonunun yasandigi ve fiyatlarin tepe yaptigi nokta olarak goze carpiyor. 4.07 noktasi onemli bir esik.

Dolarin 3.65 seviyelerine gelmesi icin neler olmali

DXY endeksi 90 altinda kalmali
    EURUSD paritesi 1.25 uzerine cikmali
    Fed 3 mumkunse 2 den fazla faiz artirimi yapmamali

Ic piyasada ise OHAL kalkmali, erken secime gidilmemeli ve TCMB aksiyon almali

Peki ya 4.07 uzerinde ne yasanabilir?

Yeni bir hikaye yazilir, enflasyon hedeften yaklasik yuzde 50 yukariya gider, fiyatlar ve beraberinde faizler artar ve Iktidarin secimleri kazanma umudu git gide azalir ve sonuclari ulkemiz acisindan felaket olur.

Bekleyip gorecegiz.

Saygilarimla.
    Çabanız ve paylaşımınız için teşekkürler.
    ew sayımınızı graf olarak atabilirmisiniz?

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Çabanız ve paylaşımınız için teşekkürler.
    ew sayımınızı graf olarak atabilirmisiniz?
    Benim bakis acim bu sekilde. Uzun zamandir da boyleydi ancak ABC duzeltmesi bekledigim gibi gitmiyor. Sanki FINCAN KULP yapiyor gibi ve bu nedenden dolayI C duzeltmesi iptal olabilir.

[IMG][/IMG]

6. Ekonomi ile ilgili bakanlıklar yeniden yapılandırılacak

https://www.dunya.com/ekonomi/ekonom...-haberi-408874

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ekonomi ile ilgili bakanlıklar yeniden yapılandırılacak

https://www.dunya.com/ekonomi/ekonom...-haberi-408874
    Ne fark edecek ki. Ayni adamlari ha farkli odalara koymussun ha ayni odaya. Degisen bir sey yok.

Isini yapamayan evi terk etmeli ancak en basinda o eve o kisileri sokan ev sahibi

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Altın yukarı gitmeye başlayıca doalr gerilemeye başladı
    Başkan dinlemedin Maharajı fed sonrası altın altın sonra dolar diyor burda.
    2018 de altın lider bitirir bu yarışı bence dolar ikinci olur, diğerleri 3,4,5 olur tl ne olur.

Sayfa 89/1023 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •