Sayfa 189/777 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Makale, Çinlilerin tarzına uygun değil. Çinliler ABD'den soya fasulyesi ve Boeing almaya devam eder. Diğer ülkelerle olan ticaretini de parça parça dolar sisteminden ayırıp, yuan sistemine dahil eder. Sucuk dilimler gibi.

Çinlilerle Türklerin tarihine bakın. Çinliler savaş kaybetmeye başladılar mı, hemen geri adım atıp, ya Çinli bir prensesi gelin olarak yolluyorlar, ya batıdaki üçüncü bir ülkeyle ortaklık kurup, Türkleri iki cepheden sıkıştırıyorlar, ya da Türk Beyleri arasına nifak sokup içten parçalıyorlar.

Doğrudan meydan okuma, Çinlilerin tarzı değil. Yüzüne güler, arkadan kuyunu kazarlar.

2. İyi de o eskiden di
    Şimdi yermi el oğlu
    Hatta ters bile teper
    Çin in klasik taktiği namına konusursak
    Çin taktik gelistiremiyo . gunumuz defans değil ofans çağı
    Ha biz gelistiriyoz mu
    Sokağa çıkınca belli. Çok geliştirmişik

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    İyi de o eskiden di
    Şimdi yermi el oğlu
    Hatta ters bile teper
    Çin in klasik taktiği namına konusursak
    Çin taktik gelistiremiyo . gunumuz defans değil ofans çağı
    Ha biz gelistiriyoz mu
    Sokağa çıkınca belli. Çok geliştirmişik
    Geliştirdi işte! Dün, yuana dayalı petrol borsası açtı. Yuana dayalı altın borsası da var. Rusya'ya ve Suudilere diyor ki, "bana petrolü yuan ile satın, benden mal satın aldıktan sonra elinizde yuan kalırsa, onunla da, istediğiniz kadar altın alabilirsiniz".

4. Teşekkür .

5. Dolar 4 tl..
    Herkes uyanık ve bankalar açık demi.

Hadi şimdi de açıklama yapın hayır 4 ü geçmedi diye..

6. MB nın tek bir çözümü var..

Çekecek göstergeyi haşırt 18 e..

Bitirecek bu işi..
    Rusya bunu 2015 de yaptı 3 senedir dolar karşısında değer kaybetmiyor ruble..

Böyle GLP yok tl ödeşmeli döviz ihalesi yok döviz sat yok borcu tl ile öde yok teşvik yok krediye kolay erişme..

tutmuyor işte..

haa tabi kontrollü devalüasyon bizzat istenmiyorsa başka..

Borsadaki sakinlikten gördüğüm kadarı ile KONTROLLÜ devalüasyon yapılmakta..
    Yoksa borsa çözülür giderdi..
    Borsada malı yüklenmiş olanlar paniklerdi..

Demek ki bunlara işler kontrol altında merak etmeyin denmiş..

Sonunda dayanamadım Sar kardeşimize bir mektup yazdım ..

O tarafa geçmeyenler için burada da bulunsun;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla bencede..

Kendisinde dopamin salgılatan tesbitlerin nereye varacağını düşünse iyi olur..bunun için fabrika ayarlarına geri dönmesi lazım ama zor artık, o yola girmiş bir kere..

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Vay! Vay! Vay!....
    Battı Titanik yan gider....

Hazine bakanlığına göre Sam amca bu hafta 294 milyar dolar borçlanacakmış..
    Bu borçlanma 2008 küresel krizden bu yana bir hafta içersinde yapılacak en yüksek borçlanma olacakmış...
    Vergi indirimleri nedeniyle hazinenin gelirleri düşüyor, borçlanma maliyetleri yükseliyor.....
    Yahu adamlar yüksek oranda borçlanırken, borçlanma maliyetleri yani faizleri artacakta, bu başka kime/kimlere girecek..Görmüyormusun dünyada faizlerde paralel artıyor..bak şimdiden dolar rabia yaptı..üstüne birde zamanla artacak QT oranları var, yani FED'in tahvil satışları var..tahvil satışı demek faiz yükselişi demek ha..

Yaaa, Sar kardeş dünyada global faizler Zimbabwe faizlerini takip etmiyor..ABD faizlerini takip ediyor..

Ha, dün bugün ABD 10 yıllıklar güvenli liman oldu, faizleri düştü, ayrı konu..ABD bonolarının güvenli olup faizlerinin düşmesi de ayrı bela ha..

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    MB nın tek bir çözümü var..

Çekecek göstergeyi haşırt 18 e..

Bitirecek bu işi..
    Rusya bunu 2015 de yaptı 3 senedir dolar karşısında değer kaybetmiyor ruble..

Böyle GLP yok tl ödeşmeli döviz ihalesi yok döviz sat yok borcu tl ile öde yok teşvik yok krediye kolay erişme..

tutmuyor işte..

haa tabi kontrollü devalüasyon bizzat istenmiyorsa başka..

Borsadaki sakinlikten gördüğüm kadarı ile KONTROLLÜ devalüasyon yapılmakta..
    Yoksa borsa çözülür giderdi..
    Borsada malı yüklenmiş olanlar paniklerdi..

Demek ki bunlara işler kontrol altında merak etmeyin denmiş..
    Gund geçen eylülde 3,40 ta sen paniklerken ben sana ne dedim bu 4'ü yakında aşar dedim. sen dedin 2,9x yolcusu. evet durum meydanda ben HAKLI çıktım. senin londradan haber kaynakların yok ama benim VAR

Sayfa 189/777 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •