Sayfa 188/777 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. İşte böyle iktisat bilimi bakkaldan zengine devsirilip emanet edilen adamların omuzlarına yükü sırtla bakam tarzı ele alınırsa Üzgünüm ama çok da topun ağzındaki mermi çok uzağa gidemezzzz ya içinde patlar ya ucuna düşerrr
    Hayaller iyidir hostur
    İyi geceler
    Yarın bilen abiler grafikli anlatım sunsunlar :-) merakla bekliom

Bu kredi-borç sisteminde daha doğrusu para sisteminde ciddi bir balon olduğu aşikar..zaman zemin bilmek zor ama bu yüzden bir gün piyasalardan trilyonlarca doların silinmesi gerekecek..bu işin bizi ilgilendiren kısmı o sıra doğru yerde olabilmek..

Tabiki böyle bir para silinmesi bazıları için default anlamı taşısada, bazıları için taşımayabilir..ancak para birimlerinin çok değer kaybedeceği açık..

ABD yerin dibine batsın..sevinirim, çokta iyi olur..ama gerçekler bu temennilerden daha önemli benim için..

ABD'nin borcu, bütçe açıkları kafaya takılmış durumda..aslında genel anlamda taktırılmış durumda..güzel algı operasyonu buralara kadar uzanıyor maalesef..doların değerlenmemesi bazıları için hayati önemde çünki..

Madem ABD batacak, ondan önce şekilde bazıları gösterilen ve borcu ABD'den daha yüksek olanlar ülkeler ne pok yiyecek o zaman?

Grafik BIS'in ve sanırım toplam borç ele alınmış..

Şimdi söyleyin bakalım ABD batarsa diğerlerine ne olur..EM'leri saymıyorum bile, çünki komik olur..

Nihayetinde bazı algı operasyonlarına kanmamak lazım..

Örneğin ABD'nin ÇİN ile olan ticaret/sınır vergisi konularını ele alayım..

Ocakta ABD ÇİN'in güneş enerjisi panallerine ve çamaşır makinalarına gümrük vergisi koydu..

ÇİN ne yaptı..

Sonra genel anlamda alüminyum ve çeliğe ithal vergileri getirdi..

ÇİN ne yaptı..

Son olarak ÇİN'i bilgi hırsızlığı ile suçlayarak bazı ürünlerine 60 milyar dolarlık ithal vergisi koydu..ayrıca bu kadarlada sınırlı olmayacağınıTrump'ın kendisi bizzat söyledi..

ÇİN ne yaptı..Cevap olarak 3 milyar dolarlık ABD mallarına sınırlama getirebildi..son haberlerde ise ÇİN'li yetkililer hala ticaret konusunda müzakareye açık olduklarını belirttiler..yaaaa..

Bir kaç ay önce ÇİN ABD'nin hazine kağıtlarını satıyordu hani..bütçe açıkları kocaman olan ABD ne halt yiyecekti hani..güzel algı verdiler, piyasaya..

Neyse uzatmayayım..korumacılığın dik alasını yapan ÇİN'in kendisidir..ve son tahlilde ekmek yediği yere pislemesi biraz zor görünüyor..ancak bir gün bıçak kemiğe dayanır, ayrı konu..sonuçta benim belirtmek istediğim algı konusu..

3. Abi bence senaryo şöyle
    ilk abd nin elini tutan uydulari
    Eli bırakınca büyük abi
    Batcaklar
    Sonrası muamma
    Sonracima, Tek tabanca abd kalan diğerleri ile gurescek
    Netice bilinmez
    Ama o uydular
    Bu süreçte mazot bence
    Yatırım tavsiye değil

4.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi bence senaryo şöyle
    ilk abd nin elini tutan uydulari
    Eli bırakınca büyük abi
    Batcaklar
    Sonrası muamma
    Sonracima, Tek tabanca abd kalan diğerleri ile gurescek
    Netice bilinmez
    Ama o uydular
    Bu süreçte mazot bence
    Yatırım tavsiye değil
    Aynı fikirdeyim.

ABD'nin bir kaç kademeli bir kur planı var gibi görünüyor. İlk etapta, kaldıraçlı piyasalardaki spekülatörleri sıkıştırıp doları yükseltecek. Sonra momentum oyuncularının dolar lehine oyuna girmesini sağlayacak. Eğer işe yarayacağını düşünürse, araya bir iki borsa paniği de sıkıştırabilir. Sonra da dolar borçlularını sıkıştıracak... İş bu noktaya geldiğinde de, "mazot" bitecek... Eğer olursa, bu noktada, "Euro'da yükseliş kaçınılmaz" başlığı açmayı umit ediyorum. Bakalım?!

Plandaki "dolar borçlularını sıkıştırma" aşaması, ABD için özellikle riskli görünüyor. Çünkü Çin, ne yapacağını bilemediği bir dolar stoğunun üzerinde oturmuş, etrafa bakınıp duruyor. Misal olarak diyelim Cacıkistan Devleti, dolar endeksinin artışıyla zora düştü. Diyelim Çin bu noktada devreye girip, Cacıkistan'ın dolar borcunu, yuan borcuna çevirdi. Ne oldu şimdi? Çin, bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Hem elindeki dolarların bir kısmınından kurtuldu, hem de Cacikistan'ın yeni "jeopolitik abisi" oldu. Buna bir çeşit, Çin usülü Marşal yardımı da diyebiliriz!

5. Mazot bitti mi
    Vaziyet almalı
    Abi bence Çin ateşle oynuyo
    Bugünkü dünden başlayıp
    K. Kore den trenle Çin e giren kim cong ise
    Ya da sağ kol sol kol orta bacak her ne işe
    Daha karar vermeye alınini kiriştirmaz rakip
    Yapay zeka nin oyun planını kor devreye
    İşte o zaman o zaman
    Forumdaslarla bi bakışıp göz göze gelip herkesin kendi yoluna bakma zamanı olabilir...
    Scr midir nedir bi döviz sepet var ya
    Onda yuan in ağırlığı
    Her yeri beslemeye yetmez
    O mazot anca evden işe gitmeye yeter Çin gibi büyük bi ekonomi için
    Yatırım tavsiye olamaz
    Zaten yatırımlık bişey yazmadık da

6. yerel kumarbazlar nakavt, global kumarbazlar size sesleniyorum: YIKILACAKSINIZ.

7. Kumarbazsan iki ihtimal var ya kumarda batarsin ya kumarhane sahibi olursun
    Bu mantıkla power bey in çağrısı inanca davet gibi
    Teşekkür eder çağrılarinin devamını temenni ederiz :-)

Sayfa 188/777 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •