Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 193/777 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

ABD 10 yılıkların faizi artan bütçe açığı ve borçlanmaların yüksekliğine rağmen düşüyor..Alman 10 yıllıklarda öyle..ABD 10 yıllıklar şu an 2,73 , -%1,50..

Bu bonolar, globalde enflasyonun düşüşünü fiyatlıyor diyorlar..enflasyonun düşüşü aslında büyümenin düşüşü demektir..büyümenin düşüşü ise bu yüksek borçluluk oranlarıyla ciddi risk demektir..özellikle zombi şirkeler ve zombi ekonomiler için..tabi konuya bulaşma etkisinide dahil etmek lazım..

Esasen bu bonolar güvenli liman özelliği göstermeye başladı bana göre..dolayısıyla doların güvenli liman özelliği kazanarak yükselişe geçmeside pek mümkün gözüküyor bu arada..ama piyasa bu, yinede bilinmez..

Temel nedenler şöyle;

-FED taper oranının gelecek aydan itibaren aylık 30 milyar dolara çıkması..

-Tabiki FED'in yapacağını söylediği faiz artışlarıyla sıkılaşmanın artacak olması..

-Trump'ın vergi indiriminden dolayı doların anavatanına dönüyor olması..Libor/ois spread'inin yükselmesinin şu sıra en büyük nedenlerinden biri bu..

-Trump'ın ticaret kısıtlamaları getirmesi ve karşılıklı çekişme ile özellikle ÇİN nezninde EM'lerde büyümelerin düşürebilecek olması..

-Şimdilik azda olsa, dış ticaret kısıtlamaları yüzünden ortaya çıkacak dolarlarda azalma olması..

-ABD'de enflasyon ve büyüme rakamlarında şimdilik bir sıkıntı olmasada, Avrupa için aynı şeyi söylemek zor..özelliklede enflasyon konusunda..o yüzden AB'nin QE'leri sonlandıramayacağı yakın zamanda ister istemez fiyatlanabilir..

Kısaca oklar DXY'yi işaret ediyor..0,80-0,90'lar taban olmuş durumunda..izleyelim bakalım, Eur/Usd'deki düşüş ne zaman başlayacak..askıda duruyor gibi..

Tabiki biz gibi EM'ler için hiç iyi bir haber olmaz bu durum..özellikle finansal maliyetlerin arttığı şu ortamda..

2. ERDOĞAN: TUTTURMUŞLAR KUR AŞAĞI KUR YUKARI, GEÇİN BU İŞLERİ, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ ORTADADIR

hehehehe bize mi diyor nedir..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ERDOĞAN: TUTTURMUŞLAR KUR AŞAĞI KUR YUKARI, GEÇİN BU İŞLERİ, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ ORTADADIR

bana diyor bana.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ABD 10 yılıkların faizi artan bütçe açığı ve borçlanmaların yüksekliğine rağmen düşüyor..Alman 10 yıllıklarda öyle..ABD 10 yıllıklar şu an 2,73 , -%1,50..

Bu bonolar, globalde enflasyonun düşüşünü fiyatlıyor diyorlar..enflasyonun düşüşü aslında büyümenin düşüşü demektir..büyümenin düşüşü ise bu yüksek borçluluk oranlarıyla ciddi risk demektir..özellikle zombi şirkeler ve zombi ekonomiler için..tabi konuya bulaşma etkisinide dahil etmek lazım..

Esasen bu bonolar güvenli liman özelliği göstermeye başladı bana göre..dolayısıyla doların güvenli liman özelliği kazanarak yükselişe geçmeside pek mümkün gözüküyor bu arada..ama piyasa bu, yinede bilinmez..

Temel nedenler şöyle;

-FED taper oranının gelecek aydan itibaren aylık 30 milyar dolara çıkması..

-Tabiki FED'in yapacağını söylediği faiz artışlarıyla sıkılaşmanın artacak olması..

-Trump'ın vergi indiriminden dolayı doların anavatanına dönüyor olması..Libor/ois spread'inin yükselmesinin şu sıra en büyük nedenlerinden biri bu..

-Trump'ın ticaret kısıtlamaları getirmesi ve karşılıklı çekişme ile özellikle ÇİN nezninde EM'lerde büyümelerin düşürebilecek olması..

-Şimdilik azda olsa, dış ticaret kısıtlamaları yüzünden ortaya çıkacak dolarlarda azalma olması..

-ABD'de enflasyon ve büyüme rakamlarında şimdilik bir sıkıntı olmasada, Avrupa için aynı şeyi söylemek zor..özelliklede enflasyon konusunda..o yüzden AB'nin QE'leri sonlandıramayacağı yakın zamanda ister istemez fiyatlanabilir..

Kısaca oklar DXY'yi işaret ediyor..0,80-0,90'lar taban olmuş durumunda..izleyelim bakalım, Eur/Usd'deki düşüş ne zaman başlayacak..askıda duruyor gibi..

Tabiki biz gibi EM'ler için hiç iyi bir haber olmaz bu durum..özellikle finansal maliyetlerin arttığı şu ortamda..
    Gund, yukarıdakiler aşağı yukarı 3-5 ay öncede beklenti dahilindeydi..fakat devir değişti artık..

Yeni düzen; beklentiyi almaya gerek yok, gerçeklerde önemli değil..

Bu arada gerçekler önemli olmadığına göre, bize diyor olabilir..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ERDOĞAN: TUTTURMUŞLAR KUR AŞAĞI KUR YUKARI, GEÇİN BU İŞLERİ, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ ORTADADIR

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Gibi.. Gibi.. Adamlara göre, hadde bozuğu nesiliz. Neyse, eğitim sistemine müdahale ettiler de, arkadan gelenler istedikleri şartnameye uygun çıkacak!

6. Ayının kırk türküsü var, kırkı da armut üzerine; hesabı, günlük grafik, Keltner Kanallarının üzerinde tutunmaya gayret ediyor. Piyasa yapıcı grafiği, hafta sonu için hazırlıyor.

Hafta bitince, haftalık grafiğe de bakarız. Haftalık grafik, zaten 2017 içindeki son düzeltmede bile, neredeyse, hiç sat sinyali vermedi, sayılır.

7.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bir akrabam çok sağlam bir ters indikatördür. Yapma etme dememe rağmen Geçtiğimiz yıl varını yoğunu 3,88 den dolara yatırdı. geçtiğimiz aylarda dolar 3,97 deyken elim sat tuşuna gitti ama satmadım çok pişmanım bir daha gelince kesin satıcam dedi. Bu demektir ki dolarda 4 lü rakamlara hızlıca çıkabiliriz bu ters indikatör akrabam o fiyatlardan dolarını satınca doların önü açılabilir.
    Geçen gün bu Ters indikatör akrabama "naptın dolarları sattın mı?" diye sordum.

Kendisi bana "Yok satmadım 4,15 e çıkacağını söylüyorlar, oraya gelince satarım" dedi. anlayacağınız doların 4 ün üzerinde tutunamamasının sebebi belli oldu.

Kanımca ya dolar o söylediği 4,15 seviyesine gelmez ya da orayı geçerse çok sert ralli olur. Ben 1. ihtimali daha olası görüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Geçen gün bu Ters indikatör akrabama "naptın dolarları sattın mı?" diye sordum.

Kendisi bana "Yok satmadım 4,15 e çıkacağını söylüyorlar, oraya gelince satarım" dedi. anlayacağınız doların 4 ün üzerinde tutunamamasının sebebi belli oldu.

Kanımca ya dolar o söylediği 4,15 seviyesine gelmez ya da orayı geçerse çok sert ralli olur. Ben 1. ihtimali daha olası görüyorum.
    4.15'i günün birinde geçer. Hani diyorlar ya; tasarruf açığı, bütçe açığı, cari açık...

Sayfa 193/777 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •