Sayfa 187/1023 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn derinlikler ...

Kusuruma bakmayın.

Sizin grafikler bana bir şey anlatmıyor.

Modern resimler gibi bakıyorum rengarenk paylaşımlarınıza.

Altına bir de analiz ekleseniz bari...

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sn derinlikler ...

Kusuruma bakmayın.

Sizin grafikler bana bir şey anlatmıyor.

Modern resimler gibi bakıyorum rengarenk paylaşımlarınıza.

Altına bir de analiz ekleseniz bari...
    Anlatılacak bir şey yok zaten.Üzerinde kalması gereken bant değerleri 240 dk'lık periyot için.

3.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Bence;

Faizi düşürmek için öngörülen önlemlerden biri ;

alternatif yatırım olarak döviz-altın almayı düşünenlere engel olmak için;

banka ve döviz bürosu aracılığıyla döviz-altın alanlara ne için döviz alıyorsun sorusu sorusu olabilir , sen ithalat-ihracat mı yapıyorsun , yoksa döviz spekülasyonundan para kazanmak için mi alıyorsun ,döviz borcun mu var kime borcun var ? bunlar tamamen vatandaşa gözdağı vermek için uygulanabilir.

Alınan dövizler ,bankada tutulan dövizle şahsın TC numarasına bağlı olarak her gün sorgulanabilir.Sürpiz vergi cezası makbuzları vatandaşlara gönderilebilir...

Bunları Maliyeci , Hazinecci ve Mali Şubedeki Görevli Bürokratların içini okuyabildiğim ,düşüncesini az çok öngörebildiğim için idda edebiliyorum.Vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya razı etme klasik metodları .Yani madem sen paranı yiyemiyorsun bbiz devlet gücüyle ,enflasyon yoluyla paranızı yiyeceğiz. (Bu metodların benzeri nedense Türki devletler diye adlandırılan Azerbacan, Türkmenistan ,Tacikistan gibi eski CCCP ülkelerinde uygulanıyor )

Peki kim kazanır ?

Kapalıçarşı AĞA SOKAK... (Eski adıyla TAHTAKALE)

Böylece ölü Tahtakale devlet eliyle hortlatılmış olur.
    iyi nostalji olur,tahtakale ye epeydir gitmiyordum. artık oradan dolar alırız,yannız aldığınız dolara dikkat edin sahte çıkması muhtemel.

4. TL de asıl felaket vatandaşın doların yükselişine yönelik algı oluşması ve bu eksende yatırımlarını korumaya yönelik dolara hücüm etmesi ile yaşanabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Anlatılacak bir şey yok zaten.Üzerinde kalması gereken bant değerleri 240 dk'lık periyot için.
    Bu kadar bir açıklama bile yeterli/faydalı olabilir...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu sermaye kontrolü anlamına gelir.En son çaredir. Zira bankalardan yastık altına transfer olur.
    Yerlilerin döviz üzerindeki etkilerinin yabancılar kadar olacağını sanmıyorum..o yüzden diyelim yerlinin parasına bir takım tedbirler getirdiniz..yabacının parasını ne yapacaksınız..en son bildiğim içeride 130 milyar dolar civarında sıcak para stokları vardı adamların..bunların yada diğer yabancılara ait dövizlerin çıkmaya kalktığını bir an için düşünsek, iş başka boyutlara varır..burası Türki cumhuriyetleri değil..beğensekte beğenmesekte yapımız onlardan çok farklı..ancak cahilliğin pirim yaptığı bir ortamda, olur olmaz bilemem tabiki..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yerlilerin döviz üzerindeki etkilerinin yabancılar kadar olacağını sanmıyorum..o yüzden diyelim yerlinin parasına bir takım tedbirler getirdiniz..yabacının parasını ne yapacaksınız..en son bildiğim içeride 130 milyar dolar civarında sıcak para stokları vardı..bunların yada diğer yabancılara ait dövizlerin çıkmaya kalktığını bir an için düşünsek, iş başka boyutlara varır..burası Türki cumhuriyetleri değil..beğensekte beğenmesekte yapımız onlardan çok farklı..ancak cahilliğin pirim yaptığı bir ortamda, olur olmaz bilemem tabiki..
    ne varki bunda sıcak parayada çıkış yasak derler olur biter,sonra toptan ÇÖKÜŞ.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ya "kötü haber den sonra iyi haber" kurgusuyla gazını almaya çalışıyorlar.

Ya da saraydan emirle faiz indirimi hazırlıklarıyla belacıklarını bulacaklar...

Göreceğiz.

Ben hala bu kadar da piyasadan habersiz ve de aptal olacaklarına inanmıyorum.

Sayfa 187/1023 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •