Sayfa 205/1023 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by xxnadu11 Yazıyı Oku
    Büyük resme bakmakta fayda var.
    Merkez bankası ne yapiyor.
    Uzun zamandir elindekini ve borclanma araclarini kullanarak altin rezervini artirmaya calisiyor.
    Sebeb...
    Sebep icin Çine bakmak gerek 2 nedenle.
    Birincisi Çin yuan uzerinden petrol alisverisi baslatti. Nasil isliyor sistem. Yuanla alir satarsin. Sonra kurdugu sistemle yuani altina cevirirsin ulkene goturursun. (Bknz Riza zerrap olayi)
    Peki bugun ne oldu.
    Tv de ne lanse edildi.
    Turkiye Iran Rusya elele.
    Biz dolari yikacagiz. Arkamizda Çin var.
    ( Bu nedenle dolar yatirimi nafile)
    Ote yandan bu surdurulemez ABD icin ama kisa vadede lazim.
    Cunku.
    Cok dolar basti. Serbestce.
    ABD tahvil faizi guvenli liman altinda toplamasi lazim verdigi paralari.
    ( bknz dolar endeksi neden dusuyor)
    Bu arada AB biraz karıştı gibi. ABD Fransa işbirligi. Almanyadan ses yok hic.
    Simdi.
    Ikincisi.
    Çin destekli Yavuz Sultan Köprüsündeki demir yolu.
    12 gunde mali AB ye goturecek.
    ( Olmamasi lazim nasil 15 temmuz darbe girisimi)
    Ayni zamanda ikinci yol var Suriye uzerinden Afrikaya acilmasi ticaretin.
    ( Bknz. Neden Suriye karisti ve akdeniz petrolleri diğer neden)
    Butun bu olaylar ABD ye ve dolarina guc kaybettiriyor.
    Peki biz filmin neresindeyiz.
    Biz isin sermaye degisim veya aktarma durumundayiz.
    (Bknz Ferit Sahenk. Koc. Sabanci)
    Birde inceeyiniz dun Putin çeviri kulakligini hıç takmadi. Dusunun.
    Bu inisli cikisli donemde borsa ne olur.
    Bence iyi asagi.
    ( Bknz Galip Ozdemir devlet destekli borsayi beklenti ile ayakta tutmaya calisiyor) sanal para yapiyor. Paranin dovize veya baska enstrumana gitmesini engelliyor. Balon. Ve balon patlamak uzere.
    Bırakınız bu işleri devlet su işleri..

Millet ABD'yi tu kaka yapacağım diye ÇİN'le ilgili masallara şu sıra çok rağbet ediyor..

Kusura bakmayında ABD'nin eline bakan ÇİN'den hayır mı gelir..ABD dış ticaret açığı verecekte ÇİN ekmek yiyecek..belki 30-40 sene sonra..

Neyse uzatmadan rakamlarla konuşalım..

Uluslararası düzeyde MB'larında kullanılan rezervlerde doların payı %64, Yuan'ın payı %1 civarlarında..

Aynı şekilde uluslararası ödeme açısından doların payı %40, Yuan'ın payı %2 civarlarında..

Şimdilik masallara inanmaya gerek yok anlayacağın..büyük resimde MB'sıda bunlara inanıyorsa yazık..

Önce ÇİN bir sermaye kontrollerinden vazgeçsinde, serbest piyasa ekonomisinin kurallarını uygulasın hele..

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Evet, eskiden yüzde 40 devalde kriz manşetleri atanlar mevcut durumda neden yıllardır suskunlar hatta pembe tablolar çiziyorlar? Yani bunu sadece tek adama bağlamak olaya dar bir pencereden bakmak olur. Bu işin pek çok iç be dış paydaşları var. Ancak bu paydaşlar arasında halkın geneli var mı derseniz bu tartışmalı bir konu...

Halkın finansal okuryazarlığı yükselmedikçe neyin kriz olduğuna başkaları karar vermeye devam edecek ve bu kararlar halkın lehine olmayacak.

Bu sefer rakam vermedim ama yine bir itiraz gelmez umarım
    Pejoratif bir bakış açısıyla 2013-2018 yılları arasında yaşanan kontrollü devalüasyon Türkiye ekonomisini kurtarmıştır. Türkiye gibi bir ekonomiyi de bu noktadan sonra ancak bu tür devalüasyonlar ayakta tutabilir.

Devalüasyon ve senyoraj hakkı elinden alınan Yunanistan devalüasyon yapamadığı için resmen sefil olmuştur.

Türkiye kontrollü fakirleşme ile ekonomisini ayakta tutabilecek bir kanal bulmuştur. Ekonomik krizler ise nispi olarak varlıklı bir ekonominin kısa süreli yaşadığı refah kayıplarıdır.
    Türkiye artık kontrollü fakirleşme kanalına girdiği için anlık bir ekonomik kriz yaşaması da pratikte zor zira ekonomik kriz nispi olarak daha yüksek bir refah noktasında ortaya çıkabilir var olan pozisyondan bir ekonomik kriz türetmek fiili olarak zorlaşacaktır.

Devalüasyon ile ilgili tespite biraz şaşırdım. Gazete ve televizyondaki sloganlara göre işin matematiğini pek değiştiremeyiz. Temelde devalüasyon paranın ilk pozisyonuna göre oluşan değer kaybını ifade eder. Yani 1 usd 0.65 TL den 1.7TL ye devalüe olmuş ise burada değer yitiren ilk pozisyondaki yani 1usd=0.65TL iken TL'nin değeridir. O nedenle devalüasyon hesabında paranın ilk değeri her zaman paydada yer almalıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu yaştayım her gün sayenizde bir şeyler öğreniyorum.

Bugün öğrendiğim kelime Sn rxpu'nun son yazısında kullandığı "pejoratif" kelimesi...

Gugulladım...

Ekşi sözlük çıktı karşıma...

Şöyle demekte:

"fatmagul berktay'in uluslararasi iliskiler ogrencilerine ikinci sinif ikinci donem "siyasi dusunceler tarihi" dersinde, entelektuel ukalaliklarda kullanilmasini umdugunu da belirterek ogrettigi terimlerden biri."

https://eksisozluk.com/pejoratif--168997

Tabii ki yetmedi...

Devam ettim...

"tdk'nın sitesinde " küçümseyici, aşağılayıcı, kötüleyici, yerici, yermeli" anlamına geldiği söylenen fransızca * kelime"...

Yani rxpu'nun yukardaki yazısına yerleştirirsek:

"Yermeli bir bakış açısıyla 2013-2018 yılları arasında yaşanan kontrollü devalüasyon Türkiye ekonomisini kurtarmıştır."

Şimdi anladım...

Teşekkürler.

4. Siyaset için geçerli olanlar ekonomi için de geçerli. Mafyalaşmış uluslararası finans kuruluşlarının dayattığı politikaları terk edeceksen gereğini yapacaksın. Vakit kaybetmeden üretime dayalı ekonomi politikasına geçeceksin.

Bunlar yapılmazsa bir ucube ortaya çıkar.

Birileri yüksek faizden şikâyet ederken, bir başkası da kapalı kapılar arkasında uluslararası finans şirketlerine faizlerin yükseltileceği mesajı verir.

Olan da halka olur. Türkiye halkı çalışır, Coni, Hans kazanır.

https://www.aydinlik.com.tr/erdogan-...ari-nisan-2018

Bende pejoratif kelimesini merak ettim gugulladım, küçümseyici, aşağılayıcı demekmiş..öğrenmiş oldum..ama hafızam zayıf ,aklımda tutamam herhalde..gerekte yok zaten..

Neyse sn. rxpu'nun kontrollü deval fikrine katılıyorum..fakat şimdilik iyi gibi gözüksede, işin sonunda dingili kırmakta var, bunuda unutmamak lazım...Çünki işin başındayız yada en azından sentral bankerler şimdilik öyle söylüyorlar..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hakan Özyıldız'dan;

Dış borç seviyesi 2001'e yaklaşmış..kriz yılı 2009'da ise bir miktar artmış..

Milli gelir rakamı doğrumudur?..ve dahada önemlisi havalar kapandığında yukarıdaki resim ne olur?

6. Türkçede düşüncelerimizi ifade ederken genelde diğer dillere göre çok daha az kelime kullandığımızı düşünüyorum.

Örneğin ingilizce dilinde akademi ve edebiyatta 3000-4000 kelimeye ulaşmak mümkünken türkçede bu denli zengin kelimelere erişemiyoruz.
    Bunun bir nedeni de çoğu karmaşık sıfatın osmanlıcadan yeni türkçeye verimli bir şekilde aktarılamaması.
    Bu nedenledir ki 50 yaş altındakiler ifade zenginliğini yakalamak için bu tür ithal yollara sapabiliyor.
    Bu durum bazen entellektüel ukalalık olarak görülse de belki de ifade gücünü 500 kelime ile sınırlandırmaktan iyidir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Siyaset için geçerli olanlar ekonomi için de geçerli. Mafyalaşmış uluslararası finans kuruluşlarının dayattığı politikaları terk edeceksen gereğini yapacaksın. Vakit kaybetmeden üretime dayalı ekonomi politikasına geçeceksin.

Bunlar yapılmazsa bir ucube ortaya çıkar.

Birileri yüksek faizden şikâyet ederken, bir başkası da kapalı kapılar arkasında uluslararası finans şirketlerine faizlerin yükseltileceği mesajı verir.

Olan da halka olur. Türkiye halkı çalışır, Coni, Hans kazanır.

https://www.aydinlik.com.tr/erdogan-...ari-nisan-2018
    Sn. Grafik üretim derken geçen gün Afrika'ya ihracaatla kurtulacağımızdan bahsediyordun..şimdilerde bu söylemden vazgeçmiş gördüm sizi..sadece üretmekten bahsediyorsunuz artık..katma değerli üretimide yanına ekleyin bence..

Sizin 24.10.2017 tarihli aşağıdaki gönderinize inanarak vede cahil kalmamak için o gün mevcut dolarlarımı 3.705'ten bozdum..ve zarardayım..zararımı çıkarmak için bana ne tavsiye edersiniz..

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    TL ye guvenmeyenler DOLAR sakın almayın.

ABD nin işinin bitmesi an meselesi.

DOLAR dışındaki başka güvenilir para birimlerini araştırın. DOLAR ın işi bitmiştir.

İspat! Bu grafiği anlayamayan cahiller boşuna yorum yazmasınlar.

Son düzenleme : enki; 04-04-2018 saat: 23:51.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bende pejoratif kelimesini merak ettim gugulladım, küçümseyici, aşağılayıcı demekmiş..öğrenmiş oldum..ama hafızam zayıf ,aklımda tutamam herhalde..gerekte yok zaten..

Neyse sn. rxpu'nun kontrollü deval fikrine katılıyorum..fakat şimdilik iyi gibi gözüksede, işin sonunda dingili kırmakta var, bunuda unutmamak lazım...Çünki işin başındayız yada en azından sentral bankerler şimdilik öyle söylüyorlar..
    Sn enki gözünü kapat ve ya bu sentral banker tabir ettiğin güçler Türkiye'nin elinden tıpkı Yunanistan'a yaptıkları gibi deval ve senjoray hakkını almış olsalardı diye düşün.Ve bugün ile karşılaştır. Oluşacak çözümsüzlüğü ve bağımlılığı kafanda canlandır. Eminim ki her halukarda bugünün koşullarının daha avantajlı olduğu görülecektir.

Sayfa 205/1023 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •