Sayfa 23/232 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon
Arama sonucu : 1849 madde; 177 - 184 arası.

Konu: XU100'de Anatrendler

1. www.hizliresim.com
    www.666kb.com

sitelerini kullanabilirsiniz...
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
    https://hizliresim.com/
    https://resmim.net/
    www.hizliresimyukle.com/

gibi sitelerden yukleyebilirisniz sayın devir bizi grafiklerinizden mahrum bırakmayın , sabırsızlıkla bekliyoruz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
    sayın devir hazır sizi yakalamışken vaktiniz olursa bir de halk bank ın kısa ve orta vadeli ewp sayımınızı paylaşırsanız seviniriz
    inanın pek çok kişi fazlasıyla yararlanacaktır

4. [IMG][/IMG]

5. 9 Şubat tabanını düşüşün ilk bacağı olarak düşünmüştüm. Dolayısıyla 26000-27000 aralığına bir tepki bekledim lakin yukarı tepki 25800'de bitti. Önceki tabanın 2 Nisan'da bir kez daha test edilmesi ile aşağı düzeltmenin ilk kısmının sürdüğünü değerlendiriyorum. En güçlü olasılık Y dalgasının aşağı uzayarak 21000-22000 aralığına kadar sarkması. Bunun teyidi için 23300 kırılmalı.
    Geçen hafta ilerleyen çok kısa vadeli dalgalar sayımı zorlaştırıyor. En dibin 3 dalgalık bir paternde sonlanması enteresan. Bu bir anomali olabilir. 23 Mart sonrası tüm salınımlar corrective yapıda. Buna uyan tek kalıp expanding triangle ama onun burada ne işi var diye de sormak lazım.
    27 Mart'a kadar sayımlar su gibi akıyordu. Ancak o tarihten 2 Nisan'a ilerleyen kalıbın itki olmaması beni bir miktar beklemeye sevketti.
    5 Nisan'a uzanan çıkışla birlikte konuya ilgi duyanlar çok güzel bir genişleyen yassı görebilirler ancak o da sorunlu çünkü son çıkış da itki değil yani 3-3-5 kalıbına uymuyor.
    Tüm bunları ancak 5 dk. lık grafiklerde görebiliyorsunuz. Bu derece detaylara fazla da takılmamak lazım. Neticede birkaç hafta sonra dow 21000'li rakamları görürse elimizde oldukça kitabi bir W-X-Y düzeltme dalgası olacak.
    Daha aşağıları göremez mi ya da 2008 benzeri derinlikte bir düşüş olamaz mı diye soranlara Elliott parmak sallıyor. Çünkü anatrendin sonlanmasına daha çok var. Sarkmalar olabilir neticede dip puanını kimse bilemez ama geçici olacaktır.
    Şayet 21000'ler görülürse grafiğe kırmızı 4 yapıştırabilir miyiz ? Onun da cevabı hayır. Seviye olarak 21000'ler trend sonuna kadar görülmeyebilir ama düzeltme bence epey daha devam eder. Benim ilk tercihim üçgen. Ki son çıkıştan bir önceki düzeltme kalıbının genelde üçgen olması da beklenir. Buna göre Temmuz Ağustos aylarında yeni bir zirve dahi görebiliriz. O zirve üçgenin B dalgası olur. Merak edenler literatürde running triangle nedir incelebilirler. Sanılanın aksine bu üçgenlere simetrik üçgene nazaran daha sık rastlanır. Bunun esas nedeni ise keskin olmayan her nevi düzeltme kalıbında Elliott Dalga teorisinin temel prensiplerinden olan 'new price extreme' kavramının baskın olması. Ben buna 'yalancı tepe' diye isim taktım.
    Newton yasaları nasıl ki atomaltı parçacık hareketlerinde yetersiz kalıyor; sub-minuette, micro, sub-micro gibi çok düşük rütbeli dalgalar da yasanın kalıplarına bazen uymayabiliyor. Yani kitapta 'dakikalıktan yüzyıllığa' diye başlayan klişe ifade tam doğru değil. Elimde birikmiş onlarca anomalik grafik var ki bu gezegeni bırakın, komşu galaksiden Elliottisyen getirseniz o bile sayamaz.
    Bunlardan bir tanesini (sanırım Brezilya borsasıydı) bu topicte uzun yıllar önce anket yoluyla canlı biçimde doğrulattığımı hatırlıyorum.
    --

6. Bir ilave daha yapalım. Genişleyen üçgen olasılığını biraz kenara itmemin sebebi, 2 no'lu dalgalarda çok nadir görülmesi. Ama imkansız değil. Şayet 23300 altında bir ayı tuzağını müteakip tekrar 24600 üzerine corrective yapıda zıplarsa gerçek olur.
    --

7. Döviz darboğazı ufukta göründü ve giderek yaklaşıyor. Bunda hükümet ve MB kadar vatandaşın da kabahatı var. Bizim kadar bidaha mı gelicez dünyaya mantığıyla yaşayan ikinci bir millet yoktur sanırım.
    Bizler de bir şeyler yapabiliriz. Yerli diye bir şey pek yok ama bu ülkede herşey üretiliyor. Mesela ailenizin iki otomobili varsa en azından bir tanesini bu ülkede montajlananlardan seçebilirsiniz. 2 tane akıllı telefonunuz varsa birini yerli markalardan seçebilirsiniz. Aynısını buzdolabi, televizyon, bilgisayarda da yapabilirsiniz.
    Yerli bisküvi yiyebiliriz, mobilyayı sitelerden esnaftan alabiliriz, liste uzar gider.
    --

8. Gomuniz diye diye ötelenen kooperatifçi anlayışı tekrar diriltmek gerek. Merkez TL'ye değer kazandırsın diyoruz. Peki biz sahip çıkıyor muyuz ? 1 kuruşlar, 5 kuruşlar evin her köşesinde sağda solda atılmış.
    2015-16'da Gürcistan Batum'da bir projede ingiliz ve Fransızlarla çalıştım. 30 tane ecnebi mühendis varsa hepsinin elinde tuşlu telefon vardı. Bir tanesi bile kumarhaneye gitmezdi. Bizimkilerin ne halt ettiğini burada yazmaya gerek yok. Anlayan anlamıştır.
    Ben de zaman zaman gözlem amacıyla giderdim. Ulu Türklere mükellef sofra kurardı kumarhane. Ben de istediğimde oynamadığım için önüme kuru fasulye koyardı. Kameradan herkesi izlerlermiş meğer.
    --

Sayfa 23/232 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •