Arama sonucu : 8183 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Arkadaşlar
    Geçenlerde 4,10-4,20 dolar /tl kurunun ülkede kriz çıkarmayacağını söylemiştim
    Çok bildiğimden mi ?
    Tabi ki hayır
    Sağdan/soldan-ordan/burdan duyduklarımla
    Peki dolar/tl kurunun çok kısa zamanda (1-2-3 ayda) nelere gelmesi ülkede kriz çıkartır?
    Teknik bir bilgisi olan varmı?
    Bunu ölçme şansımız varmı?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Arkadaşlar
    Geçenlerde 4,10-4,20 dolar /tl kurunun ülkede kriz çıkarmayacağını söylemiştim
    Çok bildiğimden mi ?
    Tabi ki hayır
    Sağdan/soldan-ordan/burdan duyduklarımla
    Peki dolar/tl kurunun çok kısa zamanda (1-2-3 ayda) nelere gelmesi ülkede kriz çıkartır?
    Teknik bir bilgisi olan varmı?
    Bunu ölçme şansımız varmı?

saygılar/başarılar
    sn üstat,
    kriz denip duruyor ama kriz nedir ne değildir, ya da kime göre kriz neye göre kriz diyelim?
    bana sorarsanız ve kendi gözlemlerimden yola çıkarak;
    ülkedeki sabit gelirli vatandaşların maaşı son beş yıldır usd bazında net eriyor. yani bu ne demek?
    ekonomi literatüründeki kriz tanımı üst üste iki çeyrek gsmh de negatif büyüme olarak geçer.
    oysa bu arkadaşların durumu çok daha vahim; son beş yıldır tam bir çöküş yaşıyorlar..

bence teşviklerden biraz da sabit gelirliler faydalanmalı.. sosyal adalet bunu gerektirir..

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    sn üstat,
    kriz denip duruyor ama kriz nedir ne değildir, ya da kime göre kriz neye göre kriz diyelim?
    ülkedeki sabit gelirli vatandaşların maaşı son beş yıldır usd bazında net eriyor. yani bu ne demek?
    ekonomi literatüründeki kriz tanımı üst üste iki çeyrek gsmh de negatif büyüme olarak geçer.
    oysa bu arkadaşların durumu çok daha vahim; son beş yıldır tam bir çöküş yaşıyorlar..

bence teşviklerden biraz da sabit gelirliler faydalanmalı.. sosyal adalet bunu gerektirir..
    O dar gelirlilerin hepsi OY deposudur ki çoğu kendilerini soyanlara oy verecek kadar aymazsa kimse onlara acımaz, derlerki, sizin FITRATINIZ sürünmek...

4.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    sn üstat,

Evet Sayın Üye...başka bir forumda bende bu düşünceyi okudum ve destekliyorum,ülkenin omurgası olan sabit gelirli insanlar son yıllarda pinpon toplu enflasyon hesabı yüzünden fakirleşti,Nasrettin Hoca nın dediği gibi;biraz da biz ölelimeski enflasyonist ortamları bile arar olduk

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •