Sayfa 368/1023 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,937 - 2,944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

cübbeliyle karşılıklı üfüren ben bulamadım sen bulursan getir önede bende göreyim.Arkadaşlara ayıp etmişim dolarcılarda yarışmaya katılmalı sadece doalrda değil hissede de aşağıdan yada yukarıdan derece yapabilmeliler
    bir halt olacağı yok.

hadi yallah cübbeliyle karşılıklı üfüren git karşılıklı üfürün buradaki yalanlarıon şak diye suratını ortasına çakılıyor
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Burayada yapıştıralımda bu işlerin güvercinlerle alakası olmadığı anlaşılsın..

Belki tekrar olacaktır ama düşüncelerimi kabaca yazayım..Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte belki içinde bulunduğumuz duruma bir ışık tutar;

Globalde dolar fonlaması pahalandıkça(sıkılaştıkça) bu işten en çok rahatsız olacaklar en fazla dolar borçlusu olanlardır..örneğin biz gibi EM'ler..

Dolar fonlamasını pahalılaştıran konular neler;

- FED'in faiz artışları..
    - Miktarları her ay artacak olan FED'in QT'si..
    - Trump'ın vergi indiriminden ABD'ye dolarların geri çekilmesi..
    - Globalde ticaretin azalması, yada dünyanın küçülmeye gitmesi..
    - Jeopolitik gerginliklerden dolayı paranın güvenli limanlara doğru park etmesi..

Dolayısıyla geleceği sezebilmek açısından bu faktörlerin ne tarafa evrileceği önemli olabilir..ancak Euro ve Yen fonlamasında sıkıntı olmaması yinede bir şans faktörü olarak değerlendirilebilir şu an..

Normalde dolar sıkışıklığı DXY'ninde artması demektir..ancak diğer taraftan ortalıkta kodamanların trilyonlarca dolar açık pozisyonları mevcuttur..bunuda hesaba katmak gerekir bence..
    Sonuç olarak takke sallanmaktadır..kelin görülmesini yukarıdaki gelişmeler belirleyecektir diye düşünüyorum..
    şimdi bunu anlayamayan adama ne anlatacan
    kıçı kırık bist'i usd ile yarıştırmak
    ilginç bir enayilik..

ne diyoruz
    sidik yarıştırmıyoruz
    bizim para kıymetli
    değerinin en az kaybolacağı liman arıyoruz
    kumara ihtiyacımız yok
    bir de boş palavralara karnımız tok..

4.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Çekirge 1 zıplar 2 zıplar 3. de GÜMMMM olma dikkat et. İyi cesaret edip binmişsin. Madem 4.05 den cesaret edip bindin neden 3 kademe yukarıdan çıktın anlamıyorum. Ortamın toz duman olduğu yerde o riski alman büyük cesaret ama madem aldın 4.10 üzerine attığında yukarı hareketinde okutabilirdin. Bazıları da aklınca dolar şhortluyorlar. Bir gece doların 40-50 kademe yükselişleri ile uyanırsak doları talimatla baskılayan o zatı muhteremlerin melemelerine gülecem. Dolar önceki günde, dünde rekor tazeliyor. Yarın yeni rekorları test etmeyeceği ne malum.
    Kademelerde mal kalmadı..Verse veremez durumda idi Borsa da böyle oldu mu mutlaka 4-5 kademe alıp şişirmesi lazım ki verebilsin..
    O na güvenerek aldık fakat görünüşe göre erken satmışız..Birde mal karambolde alınır bu sefer battı balık yan gider felsefes uyguladık..Görünüşe göre çok doğru bi hareket yapmışız ama panik olduk işte..

Doların durumu ve bugün borsanın toplamasından hareketle bu akşam abd rusya arasında ciddi birşeyler olmazsa borsa yarın sağlam bir artı yapabilir dolarda 4.10 ların altına..

4.19 lardan 4.12 lere geldi dolar..

Azbuz değil..Bunu 2. kere yapıyor..
    İlkinde aynen gerisin geri döndürdüler (4.01 3.93)

Bu sefer bakacaz..

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Muhteşem bir alıntı.Bilgilendirme için teşekkürler.Bu kadar açık anlatılabilir.Gavur aslında mert şeetçem diyor ve ediyor.

adam eklemeyi unutmuş, borçla yol yaparken vatansever(!) siyasetçiler de biz neler yaptık dye halka mavra sıkarlar..

aferin herseyi biz ogretmeyelim, azicik dusun..komutla calisma, insiyatif almayi ogren, yas 50 yi devirmis ama ergen gibi kavgaya kosuyorsun..
    lafa gelince yas 50 yi devirdi, icraata gelince 15 yas ergen tripleri..agir da yazarim lakin kalbini kirmak istemiyorum, beni anmazsan sorun yok, is bu ve buna benzer sebeplerden dolayi tekrar papagan fikrasi gondertme bana..
    tepki vereceksen herkese vereceksin, anladigini umut ediyor, ortuyu kaldirma diyorum..

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    sn üstat,
    kriz denip duruyor ama kriz nedir ne değildir, ya da kime göre kriz neye göre kriz diyelim?
    bana sorarsanız ve kendi gözlemlerimden yola çıkarak;
    ülkedeki sabit gelirli vatandaşların maaşı son beş yıldır usd bazında net eriyor. yani bu ne demek?
    ekonomi literatüründeki kriz tanımı üst üste iki çeyrek gsmh de negatif büyüme olarak geçer.
    oysa bu arkadaşların durumu çok daha vahim; son beş yıldır tam bir çöküş yaşıyorlar..

bence teşviklerden biraz da sabit gelirliler faydalanmalı.. sosyal adalet bunu gerektirir..

Evet Sayın Üye...başka bir forumda bende bu düşünceyi okudum ve destekliyorum,ülkenin omurgası olan sabit gelirli insanlar son yıllarda pinpon toplu enflasyon hesabı yüzünden fakirleşti,Nasrettin Hoca nın dediği gibi;biraz da biz ölelimeski enflasyonist ortamları bile arar olduk

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    .............. bir ekonomik tetikçinin itiraflarından alıntı .................

iyi yapıyorlar destekliyorum,sefil EM leri soymak ve köle etmek bir insanlık görevidir.

Sayfa 368/1023 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •