1.Herkes yükselecek diyorsa korkarım her zaman mutlaka ters tarafa bakarım.Elimde dolar olsa bile
2.TR çok küçük bir ekonomi 5 10 milyar dolar + biraz iyimserlik ile döviz piyasası aşşa yukarı çok rahat oynanır
3.Jeopolitik riskler çok etkiliyor..Safi ekonomik verilerle hareket etse idin doların 2.80 lerde olması lazım gelirdi..Jeopolitik doları etkiliyor etkilenen dolar ekonomiyi olduğundan kötü gösteriyor..Bu bir sarmal birazda..
4.2001 krizini yaşadım..600.000 tl den 1.700.000 a giderken dolar herkes 2.500.000 olacağından 1-2 sene içinde batacağımızdan bahsediyordu!!!! Şimdi enki de dahil bu döngü bir daha imkansızzz diyor..O zaman da hoş öyle deniyordu..Neyse göreceğiz..
5.Özellikle TR piyasalarında hep ters davranan kazanmıştır..Yıllardır böyle bu durum..Ben misal en kötü haberler geldiğinde dolardaki pozisyondaki karımıda düşünerek ykbnk aldım 4.05 den..4 tl falan olsa satacaktım zarara..Bugün 4.25...Ben 4.07 den sattım olley modundaydım oysaki..Beklesem 10.000 lotta 2000 tl para..Fena deel ha? Alabilen var mı? Belkide tek KY idim o noktada alan..Dolarıda 4.18 den okutamadım misal....Şimdi soruyorum gemiler suriyeye giderken dolar satıyorum ulan ben diyen...Kazanacak adam varsa eğer bugün olmasa bile gelecekde işte o adamdır bence..
6.Bu başlığa herkes yazabilir..Ama kendi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmeden lütfen..
7.Dolarda yükseliş var ama 2015 ağustosunda 3 tl yi vurduğundaki ivme kaybedilmiş durumda..2.5 senede 4.15 olabildik..Onunda son 40 kuruş son 3 haftada..Yani ivmede yavaşlama söz konusu hali ile ikamesi yüzde 12 NET faiz olan bir yerde körü körüne dolar savunmak bana göre değil..power 7 tl olacak 10 tl olacak diyor...Olabilirde ..Herkes inandığı şekilde yatırım yapar..Saygı duyarım.
Misal dün trump savaş borusu öttürdüğünde 4.19 vuran dolar bugün gevşiyor..rub lede gevşiyor..62 şuan..Zaten 55 60 bandında idi..

Tabiki gerilimin artması durumunda çok çok ciddi şeyler olabilir..Ama trump deli bi herif..Dün çekilecez diyordu bugün vuracaz diyor
trump füze geliyor dikkkatt diye gayri ciddi tweet ler atarken pentagon bize değil trump a sorun diyor..

Böyle savaşa girilmezdiye düşünüyorum..İyimserim öyle olmak istiyorum..

8.Her zaman önem verdiğim Aylık MACD kafamı kurcalıyor hep..3.98 de Yeni zirve onayı gelmedi..Hala da gelmedi oysaki fiyat 20 kuruş yukarıda..Önemli!!! Birden bire iskemleyi bir çekerler senelerce gelmezler..Çokkkkk yaşadım bunları..

Hiç bir zaman bir yöne KESİN inanmadım..Ne zaman inansam süper yanıldım çünkü..