Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
1. gönderiye cevap vereyim bir tane cümle bul temettüyü "sevmiyor" dediğim. Sizin konuyu çektiğiniz yer burası zaten o yüzden okuma gereksinimi hissetmiyorsunuz belkide çünkü anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.

Temettünün dağıtılacağı yer var dağıtılmayacağı yer var. Ben bu adam temettü almıyor demiyorum. Temettüyü sevmiyorda demedim temetü konusunda tıpkı benim gibi düşünüyor ÖNCE O PARAYLA YATIRM YAPIP DEGER YARATSIN YARATAMAYACAKSA HİSSE GERİ SATIN ALMASI YAPSIN. ONUDAMI ISTEMIYOR O ZMAN TEMETTÜ DAGITSIN BUFFETTE BENDE AYNI SEYI SAVUNUYORUZ.
Ha ha ha, tebrik ederim, eminim Buffet yazilarinizi okuyordur ve kesinlikle sizin gibi dusunuyordur ve sahitlik yapacaktir. Ama bir farkla, Buffet amirallerinden aldigi her kurus temettu ile nakit ihtiyaci olan ya da mr. market te undervalue firmalari satin alarak hazmediyor, eli titreyerek her sene elindeki hisseleri %4.5 elden cikariyor.

Piyasa da ne suslu kelimeler var degilmi mesela "PARAYLA YATIRM YAPIP DEGER YARATSIN YARATAMAYACAKSA HİSSE GERİ SATIN ALMASI YAPSIN"

Baska bakis acisi getirelim, benim yillarca biriktirdigim ve parami alsin, kullansin bu para ile darbogaz icerisinde kivranan bir sirketin piyasadan uygun fiyata alsin (Deger yatirimi), bir saniye hatta daha fancy kelime kullanayim, Intristic Market Value olsun ... Bak asagida onun aciklamasiyla

The third use of funds – repurchases – is sensible for a company when its shares sell at a meaningful
discount to conservatively calculated intrinsic value. Indeed, disciplined repurchases are the surest way to use funds
intelligently: It’s hard to go wrong when you’re buying dollar bills for 80¢ or less. We explained our criteria for
repurchases in last year’s report and, if the opportunity presents itself, we will buy large quantities of our stock. We
originally said we would not pay more than 110% of book value, but that proved unrealistic. Therefore, we
increased the limit to 120% in December when a large block became available at about 116% of book value.
Bu da bonus ...

Most companies pay consistent dividends, generally trying to increase them annually and cutting them very
reluctantly. Our “Big Four†portfolio companies follow this sensible and understandable approach and, in certain
cases, also repurchase shares quite aggressively.
We applaud their actions and hope they continue on their present paths. We like increased dividends, and
we love repurchases at appropriate prices
.
Temettu veren 4'lu amirali bir alkis da bizden yine.

Bu yaklasimi ile cherry picking iyi bir sirket secmis olduk (berkshire), peki basarisiz bir is adami olsaydi. O zaman sizde %95 kaybedenler grubuna dahil olurdunuz.

bu temettü 25 endeksıne girip cıkan hisseler oluyor. Çıkanlar ahlaklı iken ahlagımı bozuldu ? 5 sene once temettü 25 endeksıne kote bir şirketi aldım ama su an temettü 25 de değil. Ahlakımı bozulmuş oldu yöneticilerin. veyahutta temetü 25 den aldıgım bir hisse bu sene temettü dağıtmayacagını söylediğinde Ahlaksızlaştı mı ?
AZ dağıtan az ahlaklı cok dagıtan ahlaklı hiç dagıtmayan ahlaksızmı diyeceğiz.
Carpilma riskiniz ve %95 kaybedenler kulubunde olma ihtimaliniz azalir. Temettu 25 endeksinin kurallari Amerika ile karsilastirilmayacak kadar vahim, Amerikada aristokrat olabilmek icin 25 yil strike gerekirken biz uc seneden bahsediyoruz. Ama 25 ozellikle onemli, piyasa degeri en buyuk gruba yonlendirir. Bu acemi yatirimciyi felaketten korur ve para kazandirir uzun vadede.

Istatistikte bile 10 ornekten daha az sonuc ile anlamli sonuc alamazsiniz. Neyse konu bu degil ahlakti degil mi ? Temettu endeksine de gidebilirsiniz, XTMT 25 yeterli gelmediyse, aman ulusal da fazla yuzmeyin bogulursunuz veya 20. sene sonunda eglendiginiz ile kalirsiniz. Bu sirketlerin genellikle kemik yatirimcilari vardir, benim gibi, en fazla 2 sene bekler nakit akisina bakar bozulma var temettu de vermiyorsa ceker gider, bekciligini yapacak degiliz. Gider temettu dagitan baska sirket alir yeterki dagitim politikasinda istikrarli olsun, nakit akisinda ve karliliginda bozulma olmasin.

Nakit nakittir ??? bana bir anlam çagrıstırmıyor nakit ihtiyacın varsa hissenin bir mıktarını satarsın. üstelik vergide ödemeden.
Neden pay oranimi dusureyim, ortakligimdan memnunsam. Ayrica neden vergi vermiyormusuz menkul iradin, First In First Out sizin memlekette uygulanmiyor galiba ...

oturup birbirimizle EGO savaşı yapmak gibi bir derdim yok isterseniz telefonla iletişim kuralım team vieverden baglanıp birşeyler anlatmaya calısayım sizde içinizi dökün bana hem ben sizi anlayabilirim hemde siz beni anlayabilirsiniz.
Burada sahsiniza bir saldiri gormeyin, sadece bakis acilarimiz taban tabana zit ama icimi dokme gibi bir derdim yok. Umarim yonteminizde basarili olursunuz. Iyi sanslar ...