Öncelikle kopyaladıgınız ıngılızce metını turkçe çevirirseniz herkese yararlı olur ayrıca kopyaladıgınız içeriklerin türkçesinde ters hiçbirşey yok ?

bonus filan demişsiniz ama. Siz benim yayınladıgım mektubu okumadınız galıba bu kopyaladıgınız ıngılızce metınlerı ben zaten.

aşağıdaki linkte de anlattım. Hatta ve hatta sizin ingizlce olarak attıgınız metının turkçesindeki seviyoruz aşığız gibi kelimeleri özellıkle vurguladım. tabi vurguladıgım baska yerlerde mevcut.

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
BUFFETIN YATIRIMCILARA YAZDIGI MEKTUBU 2012 TEMETTÜ BÖLÜMÜNÜN TÜRKÇE ÇEVRİMİ.

Bu davranışlarını alkışlıyoruz ve aynı yolda devam etmelerini umuyoruz. Artan temettüleri seviyoruz ve uygun fiyatlardan hisse alımına aşığız.
tamamı http://www.hisse.net/topluluk/showth...14#post1971614

benim paramı kullansın kısmının acıklamasını türkçe olarka acarsanız daha anlamlı olur benım ıngılızcem ıyı degıl. o bölümde ters birşey göremiyorum. ayrıca şirket illa buffet gibi baska bir şirket hisse almak zorunda degıl bunu baska sekıllerde degerlendırebılır. Kredilerini kapatabilir fabrika kapasitesini arttırabilir. arsa alabilir gayrimenkul alabılır vesaire vesaire. yani şirketi büyüten güçlendiren herşeyi yapabilir en kötü ihtimalle faize veya dolara koyar.

Bugun froto gibi baba bir şirketin bir suru dolar açığı var. dağıtacagı temettü yerine dolar borcunu kapatsa kötü birşeymi yapar. bir sonrakı bılancoda kar dahada artacak buda sizin alamadıgınız temettünün şirketin piyasa degerine girmesi demek. Aslında aldıgın temettü ile 1 birim fayda sagalyacakken almadıgın temettü ile hem şirketteki tüm parandan kar yazacagın için 1,5 birim fayda saglayacaksın bu basit bir matematik neresi anlamsız ve manasız geliyor sıze anlamış değilim. Ha dersenki şirket bunu ya kötü bir şekilde kullanırsa ozman zaten ana paran eriyecek. böyle düşünüyorsan hemen hisselerin tümünü satman gerekir.

Temettü 25 endeksindeki hisseler kötü hisseler değildir aksine içlerinde %90 ı güzel beğendiğim ve yatırım yaptıgım hisselerdir. BUna bir sözümüz yok ama bu hisseler yarın temettü vermezler veya temettülerini azaltırlarsa benim açımdan bilancoda bir bozulma olmadıgı sürece yola devam derim. sizin kriterinizde buna benzer ama illa temettü şartı olmazsa olmazınız gibi görünüyor. benim anlam veremediğim ve/veya sizin bana anlatamadıgınız illede temettüyü şart koşma sebebiniz. Ben diyorumkı olmak zorunda değil siz diyorsunuz olmak zorunda. Niçin olmakz orunda matematiksel olarak anlat şirkete ve sana ne yararı var cevap yok ama ben matematiksel olarak hem sıze hemde şirkete olan faydasını farklı örneklerle defalarca kez acıkladım.

Neden pay oranımı düşüreyim diyorsunuz temettü aldıgınızda aslında ilizyonist bir biçimde pay oranınızı düşürmüş oluyorsunuz basit bir matematik

TEMETTÜ ÖNCESİ şirketin %5 ine sahipsiniz kaç paraya tekabul ediyorum varsayalım 5000 TL ye tekabul ediyor.

TEMETTÜ SONRASI şirketin yine %5 ine sahipsiniz kaç paraya tekabul ettiğini söyleyeylim 4500 TL

PAY ORANIN DÜŞMEDİ HALA %5'Sİ SENİN AMA ŞİRKETİNİN %5 MALESEF ARTIK 4500 TL.

SANKİ SEN 500 TL LİK HİSSE SATMIŞSIN GİBİ OLDU AMA BUNU GÖREBİLMEN İÇİN MATEMATİK YAPMAN ŞART.

İŞİN GAİP TARAFI ALDIGIN 500 TLLIK TEMETTÜ İLE TEKRAR LOT ALDIGINDA ŞİRKETTEKİ ORTAKLIK PAYIN %5,1 OLDU DİYE SEVİNİYORSUN. ORTAKLIK PAYIN ARTTI HAKLISIN!!!!!!!!! AMA HALA 5000 TL DEGERINDE BİR PAYA SAHİPSİN.

SİZE ÇAKTIRMADAN TEMETTÜ VEREREK ASLIDNA PAY ORANINI DÜŞÜRME İŞLEMİNİ ÇAKTIRMADAN YAPMIŞ OLUYORLAR TERSTEN UYGULUYORLAR. YAPTIGI SEY MANTIK AYNI YONTEMIN FARKLI BIR BICIMI.

madem pay oranınızı düşürmek istemiyor ve memnunsunuz hissenizden o halde temettü istemeniz mantıksız birbiri ile çelişen ifadeler kullanımış oluyorsunuz. Çünkü temettü aslında siz 5000 TLlık ortakken 4500 TLlık ortak olmanızı asglıyor 500 TL temettü dagıtırsa. daha fazla dagıtırda dahada erıtıyor.

Gelelim vergi işine MALESEF vergiyi sadece biz ödüyoruz patronların cebıne giren temettüde vergi yok çifte standart uygulanıyor malesef matron temettüsünü çat diye alırken yatırımcı gel once bu temettünün vergisini öde diyor.

İşin dahada dibine gireyim mi üstelik bu vergiyi kar etsenizde etmesenizde ödüyorsunuz. mesela hisseyi 10 liradan aldınız ertesi günde temettü dagıttı kar elde edebıldınız mı ortfoy veya cebınızdekı para büyüdü mü ? BÜYÜMEDİ.

PEKİ NEYİN VERGİSİNİ ÖDEDİM BEN HANGI KARIN VERGİSİNİ ÖDEDİM BEN AÇIKLARMISINIZ ? YOK hiç kar etmedim ama vergi ödemeye devam. E patron, yok seni söğüşlecekler.

sizede hayatınızda başarılar birbirimizi anlamaya calısarak matematik ve mantık yürüterek bir yerlere varabiliriz. Diğer türlü sen alıntı yapar ben alıntı yaparız böyle sürer gider. İşin matematiksel ve mantıklı gerekçelerine daha çok ağırlık vermeniz gerekiyor. Yoksa boş yere dönüp dururuz aynı yerde.