Sayfa 493/637 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,937 - 3,944 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence işin hesap kitap kısmına fazla kafa yoruluyor...herhalde beyaz yaka ve çoğumuzun mühendis ya da sayısal kökenli olmamızdan kaynaklanıyor bu durum. mesela getiri hesabı, reel kzanç vs hesaplanırken nasıl bir yöntem izlenmeli...enflasyon kaç alınmalı, resmi enflasyon rakamı mı, kendi enflasyonumuzu hesaplayıp ona göre mi reel kazanç...vsvs.

Bence bu işlere bu kadar kafa yormamak lazım...reel kazancınızı %5 hesapladınız, ama aslında yanlış hesapladınız, doğrusu %3 müş...ne fark eder, %3 olsa ne olur, %5 olsa ne olur.

eğer reel kazanç üzerinden performans primi hesaplamıyorsanız bence bu tür detayların çok önemi yok.
    Hesap kitap kısmı dediğimiz hedeflerimizin smart olması,
    çoğu kişi forumu ilk sayfalardan itibaren okuduysa teorik kısmı anlamıştır diye düşünüyorum

Mesela bir adam var 100kazanıyor 20 birikime ayırıyor 80 harcıyor birikimi %5 reel getiriyle değerlendiriyor

10yıl sonunda elde ettiği tutarla ben artık çalışmayacağım dese yılda 80birim harcayarak 3,5yıl dayanabilir.

Bı adam hayat standartlarını bozmadan, harcamalarını optimize etti artık 100kazanıyor, 40'ı birikime 60 harcamaya.
    10yıl sonunda elde ettiği tutarla ben artık çalışmayacağım dese hayat standartını bozmadan yani yılda 60birim harcayarak 11yıl dayanabilir

Benim için 7,5 yıllık fark , hesap kitap kısmına kafa yormaya değer....

Portföyü de zaten poftföy yöneticisi gibi değil* ortak oldugumuz sirketlerin yönettiği gibi yönetmeliyiz

yıllık bütçe planlaması , yıllık hedefler 3-5yıllık planlamalar..
    Nasıl bir firma ben yeni fabrika kuruyorum biraz temettülerden fedakarlık etmenizi talep edeceğim diyip anlayıs gösteriyorsak bizde aileye yada kendimize 10yıllık hedefim bu, şunlardan fedakarlık etmem etmemiz gerekiyor dememiz gerekir..

+ Harcamalardan sorumlu Çekirdek Aileyi de bu işe sokarak hedeflere ulaşmakta destek beklenmesi...

Yıl sonu koydugu hedefe ulastıysa ödüllendirmesi tatil seyahat vb.

Olayı biraz abartmış olabilirim kusura bakmayın

2.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Yönelttiğiniz suçlama ile ilgili elinizde delil var mı?
    Bu bilgiyi nereden aldınız, deliliniz bilginiz varsa yetkili mercilere şikayet ettiniz mi? Yok bunu kendiniz söylüyorsanız bu defa sizin başınız belaya girebilir, uyarımı yapmış olayım.

Bence şahıslar sonu kötü bitmiş ahmakça spekülasyonları için, başkaları yerine kendilerinde kabahat arasın.
    Fesuphanallah. Hem Ünlü menkul’den yapılan yüzbinlerce lot satışın patron tarafından yapıldığını bilmiyorsunuz veya bilmek istemiyorsunuz hem de burada ahkam kesiyorsunuz. Beyefendi ünlü menkul bir aracı kurum olarak nedir? Kimler kullanır bilmiyorsanız lütfen öğrenin. Ayrıca merak etmeyin yüzlerce kişi bimer/cimer aracılığıyla şikayet etti.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

3.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Fesuphanallah. Hem Ünlü menkul’den yapılan yüzbinlerce lot satışın patron tarafından yapıldığını bilmiyorsunuz veya bilmek istemiyorsunuz hem de burada ahkam kesiyorsunuz. Beyefendi ünlü menkul bir aracı kurum olarak nedir? Kimler kullanır bilmiyorsanız lütfen öğrenin. Ayrıca merak etmeyin yüzlerce kişi bimer/cimer aracılığıyla şikayet etti.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Ne şirketi, ne de kurumları bilirim. Bedelsiz yapmış diye saldıranları da hiç anlamam.
    Bir aracı kurumdam işlem yapılması patronun işlem yaptığını mı gösteriyor, istese başka bir kurumdan işlem yapamıyor mu? Birisine bir suç isnat ediyorsanız ıspat etmekle mukellef olursunuz. Öyle buradan yapıldıysa bu yapmıştır gibi bir çıkarımda nasıl bulunabiliyorsunuz.
    Forum yöneticileri gerekli kontrolleri sağlamalı, bu paylaşım bu başlığa hiç yakışmamış.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

4. Arkadaşlar artık kapatalım bu konuyu...bedelsiz ile hisse yukselir batıl inancı eninde sonunda değişecek...biz dogru bildiğimiz yolda ilerleyelim.

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    ...

yıllık bütçe planlaması , yıllık hedefler 3-5yıllık planlamalar..
    Nasıl bir firma ben yeni fabrika kuruyorum biraz temettülerden fedakarlık etmenizi talep edeceğim diyip anlayıs gösteriyorsak bizde aileye yada kendimize 10yıllık hedefim bu, şunlardan fedakarlık etmem etmemiz gerekiyor dememiz gerekir..

+ Harcamalardan sorumlu Çekirdek Aileyi de bu işe sokarak hedeflere ulaşmakta destek beklenmesi...

Yıl sonu koydugu hedefe ulastıysa ödüllendirmesi tatil seyahat vb.

Olayı biraz abartmış olabilirim kusura bakmayın
    19 yıl profesyonel stratejik planlama yapmış birisi olarak...planlama işini de çok abartmamak lazım diyorum...bazı şeyler zamanla yaşayarak oturur...yeterli pratiğini yapmadığın bir işin detay planlarına çok boğulmamak lazım.

6. Arkadaşlar sorum yersiz mi oldu acaba kimse
    cevap yazmadı.

7.  Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar borsada aynı kişiye/gruba ait iki firma varsa ve biri bilançolarda karlı diğeri zarardaysa, karlı olandan diğerine kaynak aktarabilir mi ? Ve eğer aktarırsa bu zararda olana yatırım yapmak istemeyeni etkiler mi ?
    ..............

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
     Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar borsada aynı kişiye/gruba ait iki firma varsa ve biri bilançolarda karlı diğeri zarardaysa, karlı olandan diğerine kaynak aktarabilir mi ? Ve eğer aktarırsa bu zararda olana yatırım yapmak istemeyeni etkiler mi ?
    10 yıl önceki bilgime göre: kar transferi suçtur.
    Lakin her iki şirket te kardaysa ve vergi kaybı yok ise devlet üzerine gitmiyor idi.

saygı ve sevgilerimle

Sayfa 493/637 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •