BU matematiği bilen adam derki hmm ben temettü alsam bile hisseleri hemen gerisin geri lota cevirmem gerekiyormuş der.

O bakımdan temettü daıgtmayan bir hissede ben asla temettü alacam diye lot satmam ki mevcut temettü dagıtan hisselerimi dahi gerisin geri aynı hissede lota ceviriyorum ki hiç temettü almamış gibi olayım diye.

Temettü isteyen adam LOTLARIM COGALACAK diye temettü istiyor benim gördüğüm.
Senin temettuye yaklasimin, bir iste calisip maas almak istemeyen bir beyaz yakali ya da ekmek firinimin kapasitesi artsin ama odun komur masrafim ya da isci maasi icin ekmek satmayayim diyen bir firinci gibisin.

Temettu isteyen adam "Hayatini idame ettirmek icin" istiyor olabilir mi ?

Temettüyü kim ister bu nakti alıp kullanmak yemek isteyenler temettü ister. Yoksa temettü kimsenin işine yaramıyor.
Ama bundan kimsenin haberi yok herkes lotlarım cogalacak diye temettü istiyor. Lotlarımı cogaltacam ne demek aslında hiç lot satma demek matematiksel sonucu bu.
Simdi daha dogru bir noktaya geldiniz tebrik ediyorum, bir farkla herkes lot arttiracagim diye almak istemior, enflasyona karsi korumak icin olabilir mi ?

Mantıksızlıkla dolu yatırımcı hikayesi gibi :D bu iş herkes temettüsünü aynı hissede lota çevirir bunun birde vergisini öder ama hiç temettü vermeyen hisseye gelincede ee senin lotların cogalmıyor der. aman boş işler işte.
Daha once soyledigim gibi, dunya sizin kafanizda yarattiginiz wonderland degil, kimsenin de sizin yanlis deger yarginiz ile hareket ettigini dusunmeyin. Dediginize kismen kailabilirim, eger temettu artis orani enflasyon karsisinda artmiyorsa,

(piyasa fiyati son yil - piyasa fiyati gecen yil) / (piyasa fiyati son yil) + temettu verimi - enflasyon orani

miktarini eklemek gerekir.

Ben sizin yazilarinizi okuyunca, yatirimin belki ikinci bir gelir kapisi ya da bir eglence goren birisi olark goruyorum.
yuzdesinde hisseyi portfoye eklemezseniz enflasyon karsisinda sermayeniz erir gider. Yargilariniz ve dogmalasmis fikirlerinizin kokten yanlis ve tekrar ediyoruz, temettu yatiriminda dunya bahsettiginiz gibi duz degil.

Birde temettu geliri alan yatirimcilar en buyuk uvy cilerdir.