Sayfa 318/808 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 6461 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. 28-03-2018
    Bünyesinde Akçansa, Çimsa ve Yünsa şirketlerini bulunduran, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığına Dr. Tamer Saka atandı. Saka, 2 Nisan itibarıyla yeni görevine başlayacak.

DR. TAMER SAKA

Tamer Saka; lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. Sırası ile Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu Müdür ve Kıdemli Müdür görevlerini yürüten Tamer Saka, 2004 yılında Risk Yönetim Direktörü olarak Sabancı Holding bünyesine katılmıştır. 2010 - 2011 yılları arasında Willis Londra'da, içinde Türkiye'nin de yer aldığı yaklaşık 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu Yönetici Direktör olarak görev almıştır. Aralık 2011 tarihi itibariyle Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Tamer Saka, Mayıs 2012 itibari ile Otomotiv ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmüştür. Tamer Saka, 2014 yılından beri de Kibar Holding CEO’luğu görevini yürütmekteydi.
    ZIR-DELİ Y.T.D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,108
    Çemtaşın %22 Roda liman hisselerinin Bursa çimento taya satılması ve şirketin liman hisselerini devrederek satılacak konuma getirilmesi..
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

3. şimdi bu iki deger önce sabancı gurubunda görev yapmış ve son atamalar ile bir baglantı mı var...bence bunlar tesadüf degil..
    NALAN hanım bucım yönetimi tarafından istenerek ve toplantıda onaylatarak bagımsız denetim kurulu atandı..
    DR.TAMER SAKA,da çimento gurup başkanlıgına geliyor..aldıgım bilgiye göre 700 milyonluk tazminatını sabancı karşılıyor yani kibar holdingten ayrılıp sabancının çimentonun başına geçmesi mesala..
    ZIR-DELİ Y.T.D

4. bir masal anlatalım..?
    nalan hanım bucım,e önceden geldi ve incelemeye alındı ..? yani bir çeşit ekisper görevi yapacak ve ilerde genel müdür olma ihtimali çok yüksek..
    diyecegim şuki bucim sabancı gurubu göz kırpıyor..
    ZIR-DELİ Y.T.D

5. başka bir örnek verelim..?
    2 yıl kadar önce sançim aşkale çimento tarafından alındı 295 milyon artı kdv ve borcu ile birlikte 30 milyon borç cavası..dolar kuru 2.30 tl..
    bucımin yarısı kadar olan sançim yaklaşık bucımin yarısı kadar ...?
    bucım degeri 125 milyon şimdilik + roda +cemts ....?
    ZIR-DELİ Y.T.D

6. taş gibi duruyorsun aferim
    ZIR-DELİ Y.T.D

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,108
    Burada kısaca Roda'nın satışına değinmek istiyorum;

Gemlik Limanıları İstanbul'dan sonra ikinci ihracat ve lojistik üssüdür.Burada daha önce onlarca kez %54'ü İş Bankasına ait ve Borusan Limanına sınır Gemport'un Yılport'a satış fiyatını irdeledik.Liman değerlemesinde sadece konteyner elleçleme kapasitesi ve arsa büyüklüğü baz alınmaz.Bugünkü koşullarda Roda'nın yeniden kuruluş değeri 200 milyon doların altında değil.Burada sadece arsa değ eri,bina ve makine parkı da esas değil.Liman izni alınıp denizin doldurulması.620 metre uzunlukta gemilerin yanaştığı iskelenin yapılması en büyük maliyeti oluşturuyor.Bu maliyet arsa değerinin çok üzerindedir.

İlginç olan şudur; evet, Liman değerlemesi 83 ml. dolar olarak düşük değerlendirilmiştir. Ancak, yine Cemtaş'ın %22,5 liman hissesinin gerçekte Bucim'in Cemtaş'taki payı olan yaklaşık %58'ini düşünürsek, aslında geriye kalan Cemtaş'ın gerçek payı %9,45'tir ki bunun da yaklaşık 19 milyon dolar etmesi Roda'nın 201 milyon dolara satılmış olması demektir.Zira para Cemtaş'ın kullanımdadır......

BEHZAT adlı arkadaştan alıntıdır...
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Burada kısaca Roda'nın satışına değinmek istiyorum;

İlginç olan şudur; evet, Liman değerlemesi 83 ml. dolar olarak düşük değerlendirilmiştir. Ancak, yine Cemtaş'ın %22,5 liman hissesinin gerçekte Bucim'in Cemtaş'taki payı olan yaklaşık %58'ini düşünürsek, aslında geriye kalan Cemtaş'ın gerçek payı %9,45'tir ki bunun da yaklaşık 19 milyon dolar etmesi Roda'nın 201 milyon dolara satılmış olması demektir.Zira para Cemtaş'ın kullanımdadır......

BEHZAT NİCLİ arkadaştan alıntıdır...
    Bu kısımdaki hesabı anlamadım. O zaman verilen 19 milyon doların da %58 i Bucim'in. Roda'nın gerçek payını %9.45'e düşürüyorsunuz ama verilen parayı aynı tutuyorsunuz. O para da kağıt üzerinde giden para ama %58 'i yine Bucim'in sizin hesabınıza göre. Kasadan çıkan gerçek para da 8 milyon dolar olur. 11 milyon doları (%58 e göre) yine Bucim'in.

Dolayısı ile gerçekte 201 milyon dolara satıldığı yorumuna katılmıyorum.

Sayfa 318/808 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •