seçime yüksek borsa düşük kur ile girmek için ne lazımsa yapacaklar.
çetin bir 2 ay bekliyorum..
seçime yüksek borsa düşük kur ile girmek için ne lazımsa yapacaklar.
çetin bir 2 ay bekliyorum..
Bu 2 ay Turkiye acisindan lale devri gibi olur. Ornegin petrol fiyatlarinda ki vergi azaltilarak fiyatlar asagi gelebilir. Kur bir sekilde asagi gelir. Onemli olan bu 2 ay. Secimi kazanmak icin her yol mubah. Ne de olsa pek sorgulamayan, irdelemeyen bir kesim var Turkiye de.
Secim Erdogan lehine sonuclanirs bir kac ay daha bahar havasi devam eder. Eylul den sonra baslar cokus.
BİST te 30 hisselerini takip ederseniz hergün koro halinde ve belli bir senkronize anlaşmalı bir şekilde hareket ettiklerini görürsünüz. Buda BİST te 30 grubundaki şirketlerde anlaşmalı bir yukarı taşıma yada bist i bu seviyelerde tutma organizasyonunu görürsünüz. Sanki bir yerlerden talimatt almışlar gibi Piyasa koşulları yerine MİLLİLİK anlayışı ile hareket ediyorlar gibi. Dolardada tam tersi bir durum söz konusu. Birileri tarafından yoğun satışla baskılanıyor. Hem dolar hemde BİST ekonomik gerçekler yerine birileri tarafından yönlendiriliyor gibi. Brent petrol 75 dolara dayanmışken bunun sanayi üretimine vuracağı darbe neden öngörülemez. Dolarda 4.20 üzerine yüyü giderse bu piyasa DOLAR+PEROL makasını asla kaldıramaz ve domino etkisi ile yıkıma neden olabilir. BİST nerdeyse 125 bin bandına hareket edecem der gibi yukarı tırmalıyor.
IMF'den Türkiye'ye mali konsolidasyon önerisi
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/i...erisi-40809452
az önce cafe de okudum, (british paylaşmış)
dün erken seçim bombası ile saklı kalmış sanırım..
bu işin sonu .ok...
hem de bayağı pis kokulu..
SERMAYE PİYASALARINI MANÜPÜLASYONLARA KURBAN ETTİKLERİ İÇİN Kötü gelebilecek en ufak bir haberde BİST çakılmaya dolar ani yükselmeye gebe. Sağlam ekonomi politikalarımız olsa idi bu kadar dalgalanma olmazdı. Şimdi ABD en ufak bir yaptırım kararı alsa TL deki değer kaybını varın siz düşünün. Adamlar rusya ya yaoptırım uyguladılar ruble %60 değer kaybetti. Türkiye ye uygularlarsa ne olur varın siz düşünün.
Dolar almak icin cok uygun 2 ay bekliyor yatırımcıyı...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ovp (orta vadeli plan ) ye göre dolar kuru bu yıl 3.73 seneye 3.92 2020 de ise 4.02 hedefleniyor !! şu anda limitler çoktan aşılmış durumda !! 2 yıl sonrasının kurunu yaşıyoruzhele 10 gün önceki 4.20 ye yelken açan atağı saymıyorum !! ne kadarlık bir faiz artışı gerektiğini ovp söylüyor zaten !! yapılır mı orasını bilemem
![]()
Yer İmleri