Şahsi kanaatim:
Yeterince tanıtım yapılmadı. İnsanlar sertifikayı hisse senedi sanıyor. Yani hisse senedinde şirkete ortak olursun şirket kar ederse sen de kazanırsın temel mantık olarak, ancak sertifika alan ev almış oluyor, insanlar bunun ayırdıma tam olarak varamadı.
Ev yatırımcısı olayın farkında değil, sertifikalar tamamen borsa yatırımcısının elinde, onlarda sertifikaya hisse senedi muamelesi yapıyor. Mesela geçenlerde bir arkadaş sormuştu; insanlar sertifikayı kaça aldı da 33,50 ye satıyor diye, bir örnek vereyim, elimde rysas vardı, rysas %30 a yakın değer kaybetti, aynı anda pmvr3 de ise kaybım %5 civarı idi ben 35 maliyetli pmvr3 ü zararına satıp avantajlı gördüğüm rysas aldım. Bu şekilde ihtiyaçtan satıyor olmalı insanlar.
Sertifikayı almak için bizzat hesabının olduğu şubeye gidip hesabını sertifika alım satımına tanımlatman gerekiyordu, bu işlemi tel ile yada internetle yapmak mümkün değildi. sırf bu yüzden sertifika almayan çok tanıdığım var.
Fiyatının düşmesinin başka hiç bir mantıklı izahı yok zannımca, alım için de son derece avantajlı fiyat, ev sahibi olmak isteyen için tam bir fırsat yani.
2019 aralık ta yani 1,5 sene sonra evler teslim edildiğinde kanaatince 2+1 daire 200bin$ dan aşağı olmayacak gibi, hayırlısı olsun diyelim.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Yer İmleri