Sayfa 45/90 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 353 - 360 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1. Tam olarak ne kasteddiginizi ben anlayamadim listenin basini ceken desa ve btcimi kasten yazdiysaniz aciklamaya calisayim.

Oncelikle bende siz gibi bir hissenin temettu verip vermiyor olusuna bakmam temettu dagitalacagi tarihi dahi bilmem.

Cevremdekiler soyler bugun senin sirket temettu dagitiyormus diye son gun haberim olur. Bu konuda hem fikiriz sorun yok.

Gelelim desa ve btcime soylediginiz gibi kotu yonetimin eseri bilancoda kendini gostermekte son 3 donemin ortalamasi sag kolonda yer aliyor desa ve btcimde kirmizi renklerde geziyor.

Yani 9 ayin ortalamasinda bunlar anca kuculmus.

Fakat son gelen bilancoyla beraber bir drgisiklik var sirketlerde biranda karlarda artik oz sermayede artislar var.

Yani yonetim bir silkelenmis kendine gelmis gibi piyasa degeride iki hisse icinde uygun noktalarda.

Bem oldum olasi sirket haberlerinin h sine dahi inanmam.

Butun hisselerin gelecek projeleri gelecek beklentileri var vakkoya gir sor formda niye vakko aldin de der ki 3 yil sonra su projeyi yaoacak ondan aldim. Yani en dandirik hissede bile beklenti var.

O yuzden ben prensip geregide hep soyle derim sirkete bir projen varsa bunu gerceklestir gerceklestirmen yetmez bu projeden kar et kar etmen yetmez ben bunu bilancoda goreyim.

Bilancoda gordukten sonra inanirim yoksa tonlarca proje beklenti dolu ortalik beklentiden gecilmiyor. igne atsan yere dusmez misali.

Yani tek baz aldigim kriter bilancodur gerisine fasa fiso gozuyle bakarim.

Desa ve btcimle ilgili soyledigin haberi daha simdi senden duyuyorum benim icin onemli degil bilanco rakamlari saglamsa alirim.

Banvt hic yukari gitmeden oncede banvti cikarmistim uvy topiginde eskiler bilir.

Halbuki zararda ve surunen bir sirketti ama son gelen bilancolarsa yukari ivmelenme basladi.

Bu ivmeyi gorunce tipki desa ve btcime benzer ben yazdim banvt bu hisse soyle gidebilir boyle gidebilir bu yazimi arsivlemek ve ilerde bakmak icin yaziyorum buraya dedim.

Cok degil 1 2 ay sonra basladi banvt ucmaya.

Bilanco geldikce yukari gidiyor geldikce yukari sonra satis haberimi ne varmis benim haberim bile yok satistan.

O sira hisse benim dedigim yerden yuzde 100 yukarida.

Sen haber almissin satilacagini biliyordun vs demeye basladilar.

Benim zerre kadar haberim yok satistan falan hicbir hissenin haberine bakmam.kaale almam ben haberleri.

satis oldumu olmadimi tam bilmoyorum bilancolar habire artarak geldi bugune kadar hala da artarak gelmeye devam ediyor.

Bu hissenin cikisinin.haberle uzaktan yakindan alakasi yoktu.

Diyecegim o ki ben rakamlari baz almanin yaririni gordum bu zamana kadar. Haber ve beklentilerinde genellikpe zarara ugrattigini goruyorum
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Batıcim'de arsalara yeniden değerleme yapıldı.

%75 iştiraki olan batısöke'de yatırım bitti.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Batıcim'de arsalara yeniden değerleme yapıldı.

%75 iştiraki olan batısöke'de yatırım bitti.
    Efk ve netkarda artmis oradaki durum nedir hocam
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Efk ve netkarda artmis oradaki durum nedir hocam
    Sn. erhan , bilmiyorum.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Bilen.varsa soylesin ufak miktar denemek icin aldim ondan merak ettim

6. Bizim hissemiz de her yil duzenli temettu veren sanayii sirketi.% 3-5-7 gibi. Her yil karini artirir bu sene abartti. FK % 7.95 lerde pd/dd 2 satislarin % 80 i ihracat. Sermayenin 4 kati kar var vs vs. Gelin gorun ki fiyat yillardir surunur. Demek ki her temettu veren sanayii sirketini almamaliyiz..

7.  Alıntı Originally Posted by blackbull Yazıyı Oku
    Bizim hissemiz de her yil duzenli temettu veren sanayii sirketi.% 3-5-7 gibi. Her yil karini artirir bu sene abartti. FK % 7.95 lerde pd/dd 2 satislarin % 80 i ihracat. Sermayenin 4 kati kar var vs vs. Gelin gorun ki fiyat yillardir surunur. Demek ki her temettu veren sanayii sirketini almamaliyiz..
    soylesene merak ettım bakayım bır kar eden bır sırket nasıl olurda kazandırmaz.

Olay temettüde değil karda bu arada temettü vermiş yada vermemiş önemli değil kar yoksa kazançta yok kar varsa kazançta var.

8. Arkadaşlar nasıl bir filitreleme veya puanlama sistemi yapacağıma karar vermedim yaw.

video çekecemde once bır toplaryayım dedim.

Listenin basına dandık ama karı yuksek gelmıslerıde atıyor saglam ve karı yuksek gelmıslerıde atıyor.

eğer dandık dediğimiz hisseleri elemek için önceki 3 çeyreğin ortalamasınada puanlama yaparsam karyı yuksek ama saglam hısselerde geri plana itiyor.

ayrıyetten ucuz hisse kalmamıs oluyor cunku o hısselerı hıc bekletmeden satın almıs oluyorlar pd/dd lerı ortalama cıvarda oluyor herhangibir fırsat vermiyor yani.

2 ucu b*klu degnek gıbı.

şimdi onla ugrasıyorum ıste napsam acaba nasıl bır puanlama yapsam diye.

standart sapma ......

neyse durun video cekerek sorayım fıkır verın bana.

Sayfa 45/90 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •