Sayfa 68/1032 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 537 - 544 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    MB faiz artırımının hiçbir şeye etkisi olmadı. Kur yarım saat düştü o kadar.
    DXY 91'e dayandı, dolar güçlü..
    Endeks ise zayıf, 100 bin yolculuğuna düşe kalka, sindire sindire devam ediyor.
    halkbankta da ya haber gelecek, ya da yine büyük biri operasyon çekip silkeleyecek, yoksa bir şey olacağı yok, azar azar süzülüyor.
    haftaya temettüleri alalım bari, elimiz nakit görsün. temettüyü geri hisseye yatıracak olanlar belki biraz talep yaratır.
    Seçim moduna girdiğimiz dönemde teknik olarak birşey beklememek lazım, siyasi olarak maksadını aşan veya olumsuz verilen beyanatları her türlü kullanır piyasalar ne yazık ki...

2. [QUOTE=gundwane;2066324]Nasıl yane

Sayın Gudwane dediğim gibi şans ; Sadece ilgili bankanın bilanço beklentisi idi. Her zaman olmaz. ABD 10 yıllıklardan kaynaklı olarak çift dip yapmış olacak ki, fiatlar zaten aşırı iskontolu hale geldi. Bankalar en çok düşen oldu, yükseliş de gene bankalarla olacaktır. Yakında seçim sonucunu satın almaya başlayacaklardır diye düşünüyorum. Selamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by together Yazıyı Oku
    millete bakiyorum en az %50 yada %100 yapmis ve pirimlenmis hisselere girip kar etmek umudunda para kazanmayi hedefliyor.biz ise bir dava sonucu belirsizlik ve ceza baskisi altinda hedefinden 2. yuksek dip seviyesinden geri donen kagidi alsak mi almasakmi 5 liralara inermi zarar edermiyiz diye dusunup yorumlayip duruyoruz.bir kagidi zirvedemi almak yada dip ten mi almak bize kazanc getirir bunu siz yorumlayin artik.
    Biz durakta gelecek otobüsü bekliyoruz, Onlar ise içi dolu olarak giden otobüse biniyorlar. Bekleyelim bizim otobüsü ; gelince hepsini yoldan toplarız !

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TC Hükümeti ve RTE bana göre HALKB OFAC mevzusunun ciddiyetini kavrayabilmiş değil, Mehmet Şimşek'i hariç tutuyorum ama onunda gücü sınırlı. Tüm TR ekonomisinin üzerinde asılı duran bir kılıç gibi bu OFAC mevzusu. Dolar-TL kurunun 4.10 da olmasının altında yatan nedenlerden biri de budur. BİST'i baskılayan, hem tüm bankaları hem de genel ekonomiyi etkileyen, rutin sendikasyon kredilerine bile ket vuran çok önemli bir faktör. Bu mevzunun bir an önce tatmin edici bir şekilde çözülmesi elzemdir.
    Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
    Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende.
    Ayrıca ABD 10 yıllıklarında kaynaklı ; küresel bir satış dalgasının derinleşeceğini düşünüyor musunuz, iyi gelen ve gelmekte olan ilk çeyrek bilançolara rağmen ? Selamlar..

5. [QUOTE=Ayan;2069796]Sayın TH.. ABD hazinesi ile ilgili olarak gerek yaptırımlar gerekse mevzuata aykırılıktan hiçbir banka yöneticisine ceza verilmemişken nasıl olur da Atilla beye ceza verebilirler ? Ceza hazinece bankalara verimiştir . Ayrıca anılan tarihlerde İrana yaptırımlar nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırılmış da olabilir ki hakimin savcıdan istediği cevaplardan biri de budur.
    Geri dönüşü olmayan , ilişkilerde kırılma meydana getirecek bir hukuksuzluğa sebebiyet veremeyecekleri inancı oluşmaya başladı bende...........[/QUOTE]

Jüri 6 suçun 5 inden Atilla'yı suçlu buldu maalesef, o yüzden Hakimin HA'ya bir hapis cezası vermesi hemen hemen garanti. Bu noktada Hakim kanunların belirlediği alt ve üst sınırları dikkate alarak bir hapis cezası verecek. Savcının talep ettiği 15 yıl 8 ay ile savunmanın talep ettiği 5 yıl arası bir şey olur herhalde. Hakimin yerinde ben olsam alt sınırdan bir ceza verirdim zira sizin de dediğiniz gibi daha önce benzer suçlardan dolayı hiç bir banka yöneticisi hapis cezası almamıştı. Ayrıca ABD-TR işbirliği bu mevzu dolayısıyla çok zarar gördü ve bunun mitige edilmesi icap ediyor. Bu durumda da benim beklentim HA'nın Başkan'ın affına mazhar olup tahliye edilmesidir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH..........ABD 10 yıllıklarında kaynaklı ; küresel bir satış dalgasının derinleşeceğini düşünüyor musunuz, iyi gelen ve gelmekte olan ilk çeyrek bilançolara rağmen?.....
    Hayır düşünmüyorum. ABD gösterge 10 yıllıkların yıllık getirisi şu anda %3.02 civarında. %3.1 seviyesi çok kritik bir seviyedir. Ayni zamanda çift tepe oluyor, 3.1 seviyesinde çok güçlü bir direnç var, buranın kalıcı olarak yukarı kırılması çok zor. Öte yandan ABD Hazinesinin yaptığı diğer tahvil arzlarında talep düşük, getiriler yüksek oluşuyor yani fiyatlar baskı altında, bugünkü 2 yıllıkların arzında aynen böyle oldu. Benim beklentim bu durumun geçici olduğu yönündedir, 10 yıllıkların yıllık getirisinin yeniden %2.5 civarına inmesini bekliyorum.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

7. ABD şirketleri çok güzel kârlar açıklamaya devam ediyorlar. Citi, JPMorgan, BoA'nın da aralarında bulunduğu 5 banka 30 milyar dolar 1Ç net kârı açıkladı. Caterpillar, 3M, Boeing gibi şirketler de beklentinin üzerinde kâr açıkladılar. ABD borsalarının temel itici gücü olan kârlılık faktörü tam gaz devam ediyor.

8. Eğer olur da Başkanlık seçiminde Akşener işbaşına gelirse, ilk yapması gereken şey TCMB Başkanını, HALKB Yönetim Kurulunu, BİST Başkanını ve TVF Yönetim Kurulunu kovmak olmalıdır. Bunlar mevkilerinin gerektirdiği aksiyonları almadılar, görev ve sorumluluklarını yerine getirmediler, ayrıca bilgi tecrübe ve kapasiteleri de yetersiz olduğu gibi yeterince profesyonel değiller.

Sayfa 68/1032 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •