Sayfa 140/216 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sizce kağıt neden düşüyor.Neden ilgi yok.
    Şahsi kanaatim:
    Yeterince tanıtım yapılmadı. İnsanlar sertifikayı hisse senedi sanıyor. Yani hisse senedinde şirkete ortak olursun şirket kar ederse sen de kazanırsın temel mantık olarak, ancak sertifika alan ev almış oluyor, insanlar bunun ayırdıma tam olarak varamadı.
    Ev yatırımcısı olayın farkında değil, sertifikalar tamamen borsa yatırımcısının elinde, onlarda sertifikaya hisse senedi muamelesi yapıyor. Mesela geçenlerde bir arkadaş sormuştu; insanlar sertifikayı kaça aldı da 33,50 ye satıyor diye, bir örnek vereyim, elimde rysas vardı, rysas %30 a yakın değer kaybetti, aynı anda pmvr3 de ise kaybım %5 civarı idi ben 35 maliyetli pmvr3 ü zararına satıp avantajlı gördüğüm rysas aldım. Bu şekilde ihtiyaçtan satıyor olmalı insanlar.

Sertifikayı almak için bizzat hesabının olduğu şubeye gidip hesabını sertifika alım satımına tanımlatman gerekiyordu, bu işlemi tel ile yada internetle yapmak mümkün değildi. sırf bu yüzden sertifika almayan çok tanıdığım var.

Fiyatının düşmesinin başka hiç bir mantıklı izahı yok zannımca, alım için de son derece avantajlı fiyat, ev sahibi olmak isteyen için tam bir fırsat yani.
    2019 aralık ta yani 1,5 sene sonra evler teslim edildiğinde kanaatince 2+1 daire 200bin$ dan aşağı olmayacak gibi, hayırlısı olsun diyelim.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Boş arsanın metrekaresi, daire metrekaresinden çok daha pahalı olmalı zaten.
    Doğrusu budur.
    Evet
    Aynı şeyleri farklı yöntemle söylüyoruz.

3. Yok mu bilen?

Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Bu hissenin grafiğini nerden görebiliriz? Bende finnet teknik analiz programı var ama orada çıkmıyor.
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by musab Yazıyı Oku
    Birileri emlakta fazla arzdan bahsediyor. Burası İstanbul Beyler.Nüfusu sürekli artaak çoğalan. Bu insanlar sonuçta ev sahibi olacaklar. Nice dağ başlarında siteler yapıldı. Kimse ev almaz derlerdi. Bunlar masal. Şimdi orada kiralık ev bulamıyorsun. Bir ara araç fiyatları da düşcek dendi. Şimdi bakın ne oldu fiyatlar. Şimdi almayan sonra bu fiyatları rüyasında görür. Yatırım tavsiyesi değildir
    Geçen yıl tarihinde ilk kez istanbul nüfusu azaldı. Dikkat derim.

Değeri arz ve talebin o anki kesişme noktası olarak düşünebiliriz. Maliyet ise adı üstünde bir malın kaça geldiğidir. Araç gibi evlerin de maliyeti dolar üstünden fiyatlandığı için maliyette düşüşten söz etmek mümkün değil maliyetler artıyor ve artacaktır.

Araçtan farklı olarak, bir müteahhit bir evi yaptıysa önünde sonunda mutlaka ama mutlaka satmak zorunda. Işte fiyat düşecek diyen arkadaşlar müteahhit satmak zorunda kalacak demek istiyorlar.

Ben de istanbul özelinde arz fazlası olduğunu düşünüyorum ama zararına satış olur mu olmaz mı bilemiyorum. Ev almak ısteyene bu fiyatlar uygun, para kazanmak ısteyene stopajı da katınca benim hesapla 28 liraya filan almam gerekir ki para kazanayım. Asla tahmin yok görür görmez kesinlikle iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın inşallah da görmez herkese bol kazançlar.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Geçen yıl tarihinde ilk kez istanbul nüfusu azaldı. Dikkat derim.

Değeri arz ve talebin o anki kesişme noktası olarak düşünebiliriz. Maliyet ise adı üstünde bir malın kaça geldiğidir. Araç gibi evlerin de maliyeti dolar üstünden fiyatlandığı için maliyette düşüşten söz etmek mümkün değil maliyetler artıyor ve artacaktır.

Araçtan farklı olarak, bir müteahhit bir evi yaptıysa önünde sonunda mutlaka ama mutlaka satmak zorunda. Işte fiyat düşecek diyen arkadaşlar müteahhit satmak zorunda kalacak demek istiyorlar.

Ben de istanbul özelinde arz fazlası olduğunu düşünüyorum ama zararına satış olur mu olmaz mı bilemiyorum. Ev almak ısteyene bu fiyatlar uygun, para kazanmak ısteyene stopajı da katınca benim hesapla 28 liraya filan almam gerekir ki para kazanayım. Asla tahmin yok görür görmez kesinlikle iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın inşallah da görmez herkese bol kazançlar.
    bakın bir tane daha ucuzcu var benim gibi.
    malı alırım ama mal alıştan kazanılır.
    bu iş ticaret değil mi?

6.  Alıntı Originally Posted by borubukucu Yazıyı Oku
    Şahsi kanaatim:
    Yeterince tanıtım yapılmadı. İnsanlar sertifikayı hisse senedi sanıyor. Yani hisse senedinde şirkete ortak olursun şirket kar ederse sen de kazanırsın temel mantık olarak, ancak sertifika alan ev almış oluyor, insanlar bunun ayırdıma tam olarak varamadı.
    Ev yatırımcısı olayın farkında değil, sertifikalar tamamen borsa yatırımcısının elinde, onlarda sertifikaya hisse senedi muamelesi yapıyor. Mesela geçenlerde bir arkadaş sormuştu; insanlar sertifikayı kaça aldı da 33,50 ye satıyor diye, bir örnek vereyim, elimde rysas vardı, rysas %30 a yakın değer kaybetti, aynı anda pmvr3 de ise kaybım %5 civarı idi ben 35 maliyetli pmvr3 ü zararına satıp avantajlı gördüğüm rysas aldım. Bu şekilde ihtiyaçtan satıyor olmalı insanlar.

Sertifikayı almak için bizzat hesabının olduğu şubeye gidip hesabını sertifika alım satımına tanımlatman gerekiyordu, bu işlemi tel ile yada internetle yapmak mümkün değildi. sırf bu yüzden sertifika almayan çok tanıdığım var.

Fiyatının düşmesinin başka hiç bir mantıklı izahı yok zannımca, alım için de son derece avantajlı fiyat, ev sahibi olmak isteyen için tam bir fırsat yani.
    2019 aralık ta yani 1,5 sene sonra evler teslim edildiğinde kanaatince 2+1 daire 200bin$ dan aşağı olmayacak gibi, hayırlısı olsun diyelim.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
    Ben de sizinle aynı kanaatteyim. Daha önceki mesajlarımda da ifade etmiştim. Finansal okur yazarlık olmadığı için bir çok kişi bunu sertifika olarak değil, hisse olarak görüyor. Dolayısıyla uzak duruyor, almaktan kaçınıyor. Ayrıca satın alma prosedürü de belirttiğiniz gibi. O sebeple amacı gerçekten ev almak olanlar bu prosedüre katlanarak sertifika satın almaya çalışıyor. Hiçbir yerde duyurusu - reklamı - tanıtımı yapılmadığı için de ilk alanlar - satanlar haricinde sertifikaya ilgi duyan olmuyor.

Not: Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Sadece kendi görüşlerimi içermektedir.

7. Bir daireye daha istek yapılmış bunla satılan 14 daire olacak https://gms.kap.org.tr/daireler?pid=661304&pc=PMVR3

8.  Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Bu hissenin grafiğini nerden görebiliriz? Bende finnet teknik analiz programı var ama orada çıkmıyor.
    iki tane yazayım:
    https://tr.investing.com/equities/to...a-project-reit

http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/pmvr3g-/ (zamanı değiştirin örneğin 3 yıl yapın)

Sayfa 140/216 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •