Sayfa 347/930 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    bu hisse ile ilgili anlamadığım bir husus da bu: prim yapıp yapmadığı. investing'ten bakıyorum 2010'da 0.40'larda. şimdi 0.80'ler. tradingview bakıyorum orada ise her yıl 0.80-1 aralığında gidip geliyor. hisse enflasyona ya da USD vb. karşı eriyorsa verdiği temettünün bir manası kalır mı ve yıllar içinde prim yapmış mı sizce?
    Kalmaz usd ye karşı eriyor,enflasyona da yeniliyor,yıllar içinde bakılırsa kar yok,almayın ))))))))))))))))

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kalmaz usd ye karşı eriyor,enflasyona da yeniliyor,yıllar içinde bakılırsa kar yok,almayın ))))))))))))))))
    Hakem Bey, gerçekten öğrenmek için soruyorum, kusura bakmayın çok soru soruyorsam ama değişik sitelerde değişik fiyatlar var bu hisse için. investing'te 0.40'tan 0.80'lere 7-8 yılda gelmiş gibi gösteriyor.

chart.jpg

Burası da mynet finans. buna göre de prim yapmış iki kat ama tradingview grafiklerinde sürekli 0.80-0.90-1.

ISYAT-TRADINGVIEW.jpg

Bu da tradingview. yıllarca sürekli aynı aralıkta geziniyor.

Sadece yıllar içinde bu yükselme hareketi oldu mu onu merak ediyorum.

Sayın esra hanım bu kağıdın esprisi iskontosu.Şimdi aldın misal.0.84 den gelecek martta 15 kuruş verdi 11 ayda ne kazandın.Yüzde kaç kazandın 11 ayda.

Oho esra hanım cevabı bile beklememiş, kağıdın temettüsünü bekler mi, yok o bu kağıda girmesin ona göre değil valla.Bu kağıt sabredenlerin aza kanaat edenlerin kağıdı ))))))))))

Esra hanım sanırım kafanız karıştı, baya karlı oluyorsunuz değil mi)))))))

Oho esra hanım cevabı bile beklememiş, kağıdın temettüsünü bekler mi, yok o bu kağıda girmesin ona göre değil valla.Bu kağıt sabredenlerin aza kanaat edenlerin kağıdı ))))))))))
    tek sorduğum bu iki grafikten hangisinin gerçeği yansıttığı. gerçi bunu bu kağıdın uzun vade yatırımcısı varsa ancak bilebilir herhalde.

Esra hanım o grafiklerden biri temettü dahil grafik ,diğeri temettü çıkarılmış grafik.O nedenle kafanız karışıyor.Aslında haklısınız uygun yerlerden kağıtda zaman zaman trade etmezseniz çok aşırı bir kar yok.İlk aldığınız nokta 0.80 0.85 arası ise enflasyon artı 3 4 puan para bırakır bu kağıt.

Esra hanım o grafiklerden biri temettü dahil grafik ,diğeri temettü çıkarılmış grafik.O nedenle kafanız karışıyor.Aslında haklısınız uygun yerlerden kağıtda zaman zaman trade etmezseniz çok aşırı bir kar yok.İlk aldığınız nokta 0.80 0.85 arası ise enflasyon artı 3 4 puan para bırakır bu kağıt.
    enflasyon değerlerinin paranın reel kaybını yansıtmadığı gerçek ama yine de hiçbir şey yapmamaktan iyidir tabii. size mesajla bir soru sordum vaktiniz olur da cevaplarsanız sevinirim.

Sayfa 347/930 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •