Sayfa 118/1032 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 937 - 944 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    sayın ilim ortalık yangın yerine döndü.kamu hisselerinden sadece ikisi geri alım kararı aldı ikiside(ekgyo ve thyao) korunaklı durumda. halkbankası yönetimi inadına geri alım kararı almıyor.dış şoklara karşı halkbankası çok korumasız.bunu inadına kasıtlı yaptıklarına kesinlikle inanıyorum. 10 yıldır bu şirkette küçük yatırımcı yüzde 65 öz sermayesini kaybetti.şansımızdan halkbankası yönetim kurulu gerçekten küçük yatırımcıyı kesinlikle koruyucu önlem almıyor!yazıktır günahtır kardeşim.6-8 dolardan halka arzedilen halk bankası bu gün 1,8 dolardır.hala geri alım yapmak için karar alamıyorlarsa bir Müslüman Türk olarak kanıma dokunuyor ve yetti gari diyorum.
    Sayın Bozoklu, daha önce de yazıldı. Bankaya gelmesi muhtemel cezanın miktarı hisse değeri ile hesaplanan piyasa değeri üzerinden ve yaptığı kendilerince usulsüz işlem miktarı üzereinden ceza yazılıyor. Geçmiş uygulamaları böyle iken piyasa değerinin bir çarpanı olan hisse değerinin düşük tutulması tüm hissedarların lehine bir durum oluşturuyor. Bu böyle acı versede bu böyle.
    hergün hisse değerinin düşmesi aynı zamanda yüksek maliyetli küçük yatırımcının sinir sistemin allak bullak edilmesi de kaçınılmaz.
    Kolay değil hergün para kaybediyoruz. Ana hissedar olan devlet hisseye giremiyor. Büyük yatırımcı ve fonlar ise beklemede . Mahkeme kararı ve ABD hazinesinin eylemi gerçekleşmeden yüksek miktarlarda girmek istemeyecekleri çok açık ve kağıt sahipsiz kaldı. Böyle bir durum seçim belirsizliği, dolar/Tl nin tarihi yüksek seviyeleri ile TL reel endeksinin en diplerde 80 lerde seyretmesi, kredi derecelendirme kuruluşlarının sabırsızlıkla davranarak not indirimlerinde yarışmaları, Hükümetin yüksek büyüme istemesine rağmen( genişlemeci politikalar izlerken) Merkez Bankasının eli açık edilerek adeta azarlanarak elinin bağlanması ile sıkı para politikası takip edemeyerek geç likitide ile işi idare etmesi ile güvenilirliğini yitirmesi, Suriye ve İRAN olayları, Petrolün yükselmesi, ABD faiz artırımları, 10 yıllık tahvil faizlerinin 3 lere dayanması, FED in her ay muntazaman piyasadan 30 milyar dolar para çekmesi, hükümetin rasyonel olmayan ekonomi ve faiz politikası ve yükselen enflasyon ve Ülker ile Doğuş grubunu yeniden yapılandırma istemeleri ile bankacılık endeksine gelen yoğun satış. Hepsi aynı zaman dilimine gelmesi binde 10 ihtimal olsa o zaman bu zaman olmalı ki hissemiz 7.95 olsun....Sayın TH ın bu kadar üst düzey bilgi, tecrübe ve donanımlarına rağmen bunları hesap edemeyerek 10.22 den hisseye çok önce girmesi anca bu ihtimal dahilinde olabilir . Eskilerin çok belagatlı bir kelimesi var. Nasip..Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hisse şu anda son derece anormal bir süreçten geçiyor, 2018 F/K sı 2 nin bile altına inmiş durumda. Bu seviye tam bir batık seviyesidir. 2 F/K'dan işlem gören bir yerel büyük banka söz konusu burada, 2018 konsolide net kârı ile tedavüldeki tüm hisseler satın alınabiliyor. Böyle bir durumun ortaya çıkma ihtimali normal şartlar altında 1000 de 1 den bile daha düşüktür. Olağanüstü süreçten geçen bir hissede treyd yapmak, stoploss uygulamak iyi sonuçlar vermez. Ya hisseye ve şirkete inanıp/güvenip yatırımınızı yapar ve sabır ile meyve vermesini beklersiniz, ya da böyle bir riske girmezsiniz. Ben risk alıp yatırımımı yapmayı tercih ettim. Zaten Haziran sonu itibariyle ipler kopar. Pek bir süre de kalmadı. Beklentim %75 ihtimalle sert yukarı bir tepki sonucunda çıkış trendinin başlaması, %25 ihtimalle de 6 tl lere doğru bir yolculuk. Eğer banka batıyorsa, ki bunun olasılığı sıfıra yakındır her ne kadar böyle bir risk bulunuyorsa da çünkü her şirket için böyle bir risk söz konusudur, o zaman sıçtı Cafer bez getir durumları ortaya çıkar. Aksi taktirde ise banka ve hisse toparlanma moduna girer ki benim beklentim bu yöndedir.
    2018 fk yı nerden 2nin altında buldunuz daha açıklanmadı ve karda düşüş bekleniyor tahminlerde.

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Peki, hissedeki bu düşüş eğilimi ve satış baskısı ne zaman sona erecek? Bu sorunun cevabını hiç kimse bilmiyor maalesef. Sadece tecrübeye istinaden ve benzer durumlardaki emsal hareketleri baz alarak bir tahminde bulunabiliriz. Şahsi tecrübeme istinaden konuşursam, bu satışların 8 aylık bir sürenin sonunda sona ermesi gerekirdi. Depresyon/Resesyon olmayan bir ekonomik ortamda böylesine sert türden satışların 9. ayda bile hala devam ettiğini görmek benim için şaşırtıcıdır. TR GSMH'sının mega oranda düşüp %15 gibi küçüldüğü 2008 yılında bile hissedeki düşüş sadece 10.5 ay sürmüştü ve bu süreçte hisse kalıcı dibine ulaşmıştı. Şimdi biz düşüş sürecimizin 9. ayındayız. Bu süreçte 5 milyar lot gibi işlem hacmi gerçekleşmiş yani tedavüldeki adedin 9 katına yakın (tedavüldeki hisseler 9 kere el değiştirmiş). Nereden bakarsam bakayım artık bu düşüşün sona ermesi gerektiğini görüyorum ancak bir türlü sona ermiyor.
    Bu sürenin uzaması tamamen siyasi bir bilek güreşi sayın TH. Ekonomik değil . Eğer İrana bir operasyon yakınlaşmışsa Türkiyeyi gözden çıkaramazlar yani hızla türk karar vericilerin ve halkının tekrar ve hızla güveninin kazanılması lazım. Rusya da menfaatleri icabı ABD nin pasifizesi için İsrailden ziyade İrana yakınlaştı. Kartlar yeniden karılıyor ortadoğuda , Suriye de 3. evreye geçildi.
    Selamlar.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ayhan Başkanım son bir kaç gündür meşguldüm, özel işlerimin peşinden koşturdum. Tarla satış işlemim bitti, tapuyu verdim ve parayı nakit olarak aldım, Allah bereket versin. Bu arada Hatay Samandağ'daki arazileri de çoktan elden çıkardım. Çok güzel para kazandım onlardan, 1 e 5 gibi. Eğer bugüne kadar bırakmış olsaydım 1 e 5 yerine en az 1 e 10 kazanırdım, o da ayrı. Gayrimenkul böyle bir şey işte, zamanlama yapabilmek na mümkün. Fiyatlar zirve yaptı diye düşünüyorsun ve satış yapıyorsun ama bir bakıyorsun fiyatlar daha da gazlamış. Samandağ'da 1 dönüm civarı bir arsa bırakmıştım kendime özel, tam da denize ve plaja nazır bir konumda, villa imarlıydı ve oraya güzel bir villa yaptıracaktım. Gelgelelim ilgili Bakanlık arsanın üzerinde yer aldığı plajın Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme yeri olduğu gerekçesiyle benim villa arsasını istimlak etti, tabii benimkiyle birlikte oradaki tüm arsalar da istimlak edildi. Neyse, olur böyle şeyler deyip geçtim.

Bu arada Yetkisiz kardeşime de sevgilerimi gönderiyorum.

Senin 7.xx beklentin gerçekleşti HALKB'de. Bugün 7.89'a kadar saldı hisse ve 7.98'den kapattı.
    Not: Kuzu ve Uzunçağatay neredeler acaba? Bu forumda "Stah" babayı görmüştüm bir ara.
    Destek çizgisinde kapadı...

Naçizane, son yıllarda kamu ihaleleri yoluyla zenginleşen gürûhun seçimi kaybetmeleri durumunda agresif davranışlar sergileyeceklerini değerlendirmekteyim...Piyasaya verilen -derin- mesaj bu bana kalırsa...Verdiğin temel ve teknik bilgiler her zamanki gibi eşsiz... Sevgilerimle kardeşim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Naçizane, son yıllarda kamu ihaleleri yoluyla zenginleşen gürûhun seçimi kaybetmeleri durumunda agresif davranışlar sergileyeceklerini değerlendirmekteyim...Piyasaya verilen -derin- mesaj bu bana kalırsa...
    Sn. yetkisiz, bu bakis acisi icin tesekkurler. Birincisi agresif davranislardan kastiniz nedir?

Ikincisi, TAV'la ilgili bir sorum olacakti. Benim disarda oldugumu, siyasetten anlamadigimi, ayrica her gelen hukumetin de kendi yandaslarini semirttigi gercegini bildigimi belirteyim. Yani su anki iktidara karsi degil yazdigim. Bu firmalari da tanimam etmem (3. havalimani haricinde).

Son yillarda en fazla ihale alan sirketler:

Olasi hukumet degisikliginin firmama (TAV) faydasi nasil olabilir?

Tekrar ozur diliyorum konuyu baska bir hisse ile doldurdugum icin. Konuya siyasi degil de ekonomik olarak baktigimi, kimseyi incitmek amacinda olmadigimi belirteyim.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Sn. yetkisiz, bu bakis acisi icin tesekkurler. Birincisi agresif davranislardan kastiniz nedir?

Ikincisi, TAV'la ilgili bir sorum olacakti. Benim disarda oldugumu, siyasetten anlamadigimi, ayrica her gelen hukumetin de kendi yandaslarini semirttigi gercegini bildigimi belirteyim. Yani su anki iktidara karsi degil yazdigim. Bu firmalari da tanimam etmem (3. havalimani haricinde).

Son yillarda en fazla ihale alan sirketler:

Olasi hukumet degisikliginin firmama (TAV) faydasi nasil olabilir?

Tekrar ozur diliyorum konuyu baska bir hisse ile doldurdugum icin. Konuya siyasi degil de ekonomik olarak baktigimi, kimseyi incitmek amacinda olmadigimi belirteyim.
    Yukarida yazan rakamlara gore 43 milyon dolarmi ? 43 milyar dolar mi ? Alinan ihaleler bu kismi aciklayabilirmisiniz.

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

43 Milyar DOLAR.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    43 Milyar DOLAR.
    Gencler aldigi ihalelerden cok ne kadar kar ettigi onemli..

Sayfa 118/1032 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •