Sayfa 123/1032 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 977 - 984 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Ya Otoritesi zaten yok onlar da oldugunu iddia etmiyor - ama Dunyada dolasimdaki paranin 4 te 3 u benim bastigim para istedigim gibi artislik yaparim diyorlar.. Dunyada dolasimdaki paranin 4 te 3 u Turk Lirasi olsaydi bizim Hazine racon keserdi ornegin istedigi gibi.. Yani resmen Hazinedeki bir daire baskaninin iki dudaginin arasina bakiyoruz ulkece!!!
    Bence mevcut durumun açıklaması bu kadar basit değil.
    Amerika’nın yaptığı artistlik değil ve uygulanan politika da Amerikan Hazinesinin bir daire başkanının iki dudağının arasında değil. Bu uygulamalar Amerikan yönetiminin cumhuriyetçilerde ya da demokratlarda olmasından bağımsız olarak kendi bekası için uyguladığı devlet politikaları.
    Dolar rezerv para olduğu ve dünya emtia piyasalarında değişim aracı olarak kalabildiği sürece Amerika karşılıksız para basabilme ve neredeyse sınırsız borçlanabilme lüksüne sahip olacak. Doların tüm dünyanın kabul ettiği bir değişim aracı olma özelliğini kaybetmesi demek Amerika için kıyamet demektir. O nedenle bu kırmızı çizgi söz konusu olduğunda Amerika herşeyi ama herşeyi yapabilir. O nedenle siz çıkar da dolar yerine altınla petrol ticareti yapmanın bir yolunu bulursanız Amerikanın bekası için tehdit oluşturmuş olursunuz ve Amerika da kendisi için doğru tepki neyse onu verir. Bizim durumumuzda olan budur. (Petrolü dolar yerine başka para birimi ile satmak istemesinin ardından Saddamın başına ne geldiği herkesin malumu)
    Amerikanın gözünden bakıldığında Türkiye bu vakada birinci kırmızı çizgi olan ambargodan sakınırken ikinci kırmızı çizgiyi aşmıştır.
    İran ambargosunu delmek birinci kırmızı çizgidir. Türkiye bu konuda Amerikanın BM üzerinden getirdiği sınırlamalara uymuş ve dolar kullanarak İranla petrol ticareti yapmamıştır. Buna bağlı olarak birinci kırmızı çizgi aşılmamıştır.
    Ancak Türkiye birinci kırmızı çizginin etrafından dolanayım derken Amerikanın ikinci kırmızı çizgisini aşmıştır. (dolar dışındaki bir değişim aracı ile petrol ticareti yapma)
    Amerika mevcut durumda dünyanın en güçlü devleti olduğundan kendi bekasına yönelik bu tehdit için uygun göreceği ceza neyse onu kesecektir ve bundan kaçışımız ne yazıkki pek yoktur.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    HALKB ile ekgyo nun birleşme dedikoduları dolanıyor ortalıklarda..Bir yazim dedim
    Güvenilir bir kaynak yoksa ciddiye almaya değmez. Halkbankın kendi gyo şirketi var (hlgyo) borsada zaten. Neden başka gyo ile birleşsin?

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    size bir ornek vereyim ayni yolu izleyin, tarih ders almak icindir..
    koza grubunun kagitlarindan herhangi birini (kozal) inceleyin ve halkbankin nereye gidecegini (dusecegini) gorun..
    İyi güzel de ayrı sektörlerden ilgisiz şirketler. Başka bir büyük bankadan örnek verseniz bana göre daha geçerli olurdu. Büyük banka hisselerinde hiç bir zaman kozal'da olduğu kadar büyük oranlı iniş çıkışlar olmadı.

Alıntı Originally Posted by Eng16 Yazıyı Oku
    Bence mevcut durumun açıklaması bu kadar basit değil.
    Anlasilabilecek en basit sekle indirmis iste.

(Petrolü dolar yerine başka para birimi ile satmak istemesinin ardından Saddamın başına ne geldiği herkesin malumu)
    Guzel tespitler. Daha once asagidakini yazmistim bu konuda. Bu cok fazla bilinmeyen bir olay yakin zamandan. Devir degisti. Adim atarken bunun farkinda olmak gerekli.

---
    2008 senesinde Iran PetroEuroya gecmek icin Kish adasindan Petrol Borsasi acacakti. O sirada Araplar da dolardan euroya gececegiz dediler, Israil'e verip veristirmeye basladilar.

Daha birkac ay gecmedi, bin kilometrelik mesafede 6 degisik yerden FLAG, SEAMEWE4, FALCON fiberoptik kablolari kesildi.

3 hafta hicbirinde internet yok. Insanlar zombi gibi dolastilar, ne yapacaklarini bilemediler. Butun isler durdu, ekonomi felc. 10 sene gecmis aradan, sorun bakalim Euroya gecmisler mi bizim Araplar.

4. Kurum Hedef Fiyat (TL) Görüş/ Tavsiye H.F verilme tarihi
    Ak Yatırım 12,00 Nötr 15.02.2018
    İş Yatırım 13,14 TUT 05.04.2018
    Garanti Yatırım 10,70 Endekse Paralel 04.04.2018
    Oyak Yatırım 13,55 Endekse Paralel 15.02.2018
    Şeker Yatırım 11,20 TUT 15.02.2018
    Ziraat Yatırım 18,00 AL 16.02.2018
    Vakıf Yatırım 15,20 AL 15.02.2018
    Ortalama Hedef Fiyat 13,40
    Kapanış Fiyatı * Getiri Potansiyeli Tarih
    10,39 33% 05.04.2018

5. Halkbank geçen ağustos sonundan beri düşüş trendinde. Trendler sonsuza kadar gitmez, eninde sonunda değişir.
    Düşüş trendinde de (açığa satmıyorsanız) para kazanılmaz, yükselişteyken kazanılır.
    Benim düşüş trendindeki amacım trend döndüğünde mümkün olan en düşük fiyattan en çok sayıda hisseye sahip olabilmek.
    Maliyet düşürmelerim, günlük alsatlarım hep bu amaca yönelik.
    Zaman geçtikçe mevcut trendin de ömrü azalıyor, yaşlanıyor.

Biraz sekizin altına sarktı, hisse yedi olur, altı olur yorumları doldu. Bu hafta dokuza gitsin bu sefer hepsi unutulur on mu olur onbeş mi olur hesapları başlar. Normaldir, temkinli olmak da iyidir ama borsada hava aniden dönebilir bunu unutmayalım çok karamsar olmaya gerek yok.

Dilerim bu hafta güzel geçsin..

Sayın TH, izninizle size bir soru sormak istiyorum, ben de az biraz hisse alarak bekleyen KY kervanına katılmış birisiyim ve önünde sonunda orta ya da uzun vadede bu hissenin beklememize değecek bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum ancak merak ettiğim husus, ben hisse düştükçe aşağıdan kademe kademe alıp -az da olsa- ortalamamı düşürmeye çabalarken siz imzanızda 10.22 ortalama %50 nakit yazmışsınız. Siz neden ortalama düşürmek için alttan alım yapmıyorsunuz? Daha da dip düşünceniz mi var? Varsa biz de son bir-iki kuruşumuzu bu seviyelerden tüketmeyelim.

sayın TH zengin
    zengin adam ucuz mal almaz.
    zengin hastalığı diyelim.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Reis Sırbistan'da Halkbank ile ilgili konuşmuş:

"

Halkbank Sırbistan'da gurur verici işlere imza atıyor

- Her konuda sıkıntı anında yanınızdayım sizlere destek olmaya hazırım demek suretiyle yolda taş toprak varsa onları kaldırmaya hazır olduğunu söyledi Vucic. Türk şirketlerinin istihdam oluşturan yatırımları artıyor. Bankacılık sektöründe Halkbank Sırbistan'da gurur verici işlere imza atıyor. 40 milyon euroluk semaye artışının ilk bölümü gerçekleşti kalan kısım ise önümüzdeki aylarda gerçekleşecek."

Sizce bu bankanın batmasına izin verirler mi?

Sayfa 123/1032 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •