Sayfa 226/1006 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bende yaklaşık 10 sene önce 50k lık almıştım o zaman iyi hatırlıyorum 450 lira civarı bir mebla ödemiştim faiz yüzde 16 idi
    Bende isbanktan alirdim hep enson aldigim bono%16 idi cok bi fark almiyolardi 0.01 gibi hatırlıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Eurobond a bulasmayin . yuzde 10 iken alirsin sonra yuzde 11 yaparsa o 1 puanlik artis getirisi aslinda 1 senelik faiz goturusu olur- cok ciddiyim.........
    2 sene evvel eurobond alan bir tanıdık 56 bin $ dan 6-7 bin $ civarında sildi .

Vadesinde 16 sene var

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

3. Bu arada tahvil üzerine 150 baz puan veren banka bonoları vardı büyük bankaların onlar şimdi gösterge artı 1.5 puan vermiyorlar mı acaba bilen gören var mı

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Eurobond a bulasmayin . yuzde 10 iken alirsin sonra yuzde 11 yaparsa o 1 puanlik artis getirisi aslinda 1 senelik faiz goturusu olur- cok ciddiyim.........
    Ben konunun farkındayım. O nedenle %10'u geçerse ve 100kusd gibi bir para ile vedalaşılabilirse yıllık 10kusd alınır demiştim. Yani eğer anaparayı unutabiliyorsanız kupon faizi %10 üzerine çıkarsa tercih edilebilir demek istiyorum.
    Bunun yanında %10 kritik bir eşik , ana parayla vedalaşsanız dahi önümüzdeki 5-10 yıl içinde faizin tekrar %10'un altına inmesi ihtimali yüksek.Bu da anaparayı kısa sürede geri alma şansınızı arttıracaktır. Ama aynı giriş hareketini %6-7 seviyesinden yaptıysanız belki zararsız kurtulma ihtimali %10 üzeri kupon faizi kadar yüksek değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    2 sene evvel eurobond alan bir tanıdık 56 bin $ dan 6-7 bin $ civarında sildi .

Vadesinde 16 sene var

Anaparayı vade sonuna kadar geri almaz ise anaparadan zarar yok diye biliyorum. O nedenle yeterince yüksek seviyede bir kupon faizinden yakalanırsa bu sadece yıllık yüksek getiri değil ileride anapara zararı etmeden çıkış için de daha yüksek bir şans sağlayacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Vadeye olan sure ne kadar uzun ise ikincil piyasa dalgalanmalari o kadar kuvvetli olur.. yukari veya asagiya..
    Ben vade sonuna kadar beklerim, her yil kupon faizimi alirim derseniz calkantilara katlanabilirseniz bence guzel bir yatirim.
    Vergi sorununu da unutmamak lazim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Anaparayı vade sonuna kadar geri almaz ise anaparadan zarar yok diye biliyorum. O nedenle yeterince yüksek seviyede bir kupon faizinden yakalanırsa bu sadece yıllık yüksek getiri değil ileride anapara zararı etmeden çıkış için de daha yüksek bir şans sağlayacaktır.
    Ana paradan zararıda var .

Örneğin faizi yüksek kupon 11.87 olan 2030 vadeli Bond .

2 sene evvel 170 bin dolar verip 100 bin dolarlık alıyorsunuz .

Yani 2030 da 100 bin dolara iniyor durumda . Şu anda 140 bin lerde

Tam aksinde ise 85-90 verip vade sonunda 10-15 dolarda kazanabilirsiniz ek olarak

Ben Euro için %12 daha fazla ana paranın ve her sene %5 almıştım .

Euro faizleri ise 2 bile vermiyorlardı mevduatta

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=24150

seçimler için hissenet anketi açılmıştır
    oylama gizlidir. oyunuz hiçbir şekilde gözükmeyecektir.
    hissenetin anketleri net skoru göstermez ama genede oylamaya ne kadar çok katılan olursa o kadar sağlıklı olur.
    sadece oyumuzu kullanalım yorum yapmayalım
    hayırlı olsun
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 226/1006 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •