Sayfa 107/250 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    2018 yılı için kişisel gelir vergisi oranları

Ek 18614

çok ilginç bir tablo...

bu tabloyu görünce; benzin, alkol, tütün mamulleri vs. den alınan vergiler için ülkeyi terketmek ile tehdit edenlerin acaba bir algı operasyonu, üst akıl ürünü bir ekibin parçaları mı diye düşünüyorum ?

ytd

syg,
    Şaka yapıyorsunuz değil mi?
    Önce sadece direkt gelir vergisini karşılaştıran bir tablo paylaşmak,
    Sonra da ödediğimiz yüksek oranda dolaylı vergileri sadece sigarada ve alkolde varmış gibi göstermek şaka olmalı.
    Hele ki ülkede artık bir gelecek göremeyip terk edenlerin bu davranışını alkoldeki vergiye bağlamak...

Bu kadar uçtuğunuza göre sanırım size alkol sınırsız ve bedava.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Selamlar SN.Bir Esnaf.. USD maalesef uçtu gitti.. Hem de MB sının 75 baz faiz artırımına rağmen.. Eğer artırmasa ne olurdu allah bilir... Sanırım Sermaye sınıfı en az 200 baz faiz istiyorlar.. Haziran ayındaki MB toplantısını beklerler mi bilemedim...
    Abi el kol bağlı pusuya yattım bekliyorum.
    Altın halen son çare olarak yedek planımda beklemede.
    Şuan halen faiz artışı ile USD'da gevşeme bekliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Abi el kol bağlı pusuya yattım bekliyorum.
    Altın halen son çare olarak yedek planımda beklemede.
    Şuan halen faiz artışı ile USD'da gevşeme bekliyorum.
    Sn.Bir Esnaf USD bu noktalara galeceğini ön görmek çok zordu.. Ama geldi.. Sabah TCMB zorunlu karşılıklarda %55 olan oranı %45 e çekti. Sanırım bu piyasaya 2,5 milyar USD ile 3 milyar USD arasında bir likitide sağlayacak. Bunun tam etkisi Cumaya kadar hissedilir.. Az buz bir oran değil...

Bu olayı iki şekilde yorumlamak gerekir...

1) TCMB kurun bu noktalara gelmesinden rahatsız.. Faizleri 75 baz artırması, munzam karşılıklarda %10 gibi ciddi oranda indirime gitmesi buna işaret...

2) Sermayedarlar bu 3 milyar USD ı huuppp deyip emebilirler... Adamların ellerindeki portföy 100 milyar USd civarında... Lakin zarar etmekte istemezler... En azından BİST te yabancı payı %65 iken %60 a düşürmeleri 122,000 den 100,000 e getiriyorsa %10 pay satsalar nerelere düşeriz USD nerelere gelir; Allah bilir...

O sebeple bu adamlara bağırıp çağırmadan önce düşünmeli; tekrar düşünmeli, tekrar düşünmeli....

Şimdi bu adamlar bunu yeterli görürlerse, USD larını getirirler ve USD iner...

Görmezlerse ki; sabah USD 4,27 den bu haberle 4,23 e indi sonra yeniden yükseldi; Yetmeyecek gibi...

Sanırım tek çare MB sının Haziran ayında en az 100 baz puan faiz artırımı; beğensek de beğenmesek de...

Açıkca yazıyorum; şartları maalesef yabancı belirliyor ve şartları beğenmezlerse ilk mola 4,35 TL dir...

MB firmaları bir başına bırakabileceğini sanmam...

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Bir Esnaf USD bu noktalara galeceğini ön görmek çok zordu.. Ama geldi.. Sabah TCMB zorunlu karşılıklarda %55 olan oranı %45 e çekti. Sanırım bu piyasaya 2,5 milyar USD ile 3 milyar USD arasında bir likitide sağlayacak. Bunun tam etkisi Cumaya kadar hissedilir.. Az buz bir oran değil...

Bu olayı iki şekilde yorumlamak gerekir...

1) TCMB kurun bu noktalara gelmesinden rahatsız.. Faizleri 75 baz artırması, munzam karşılıklarda %10 gibi ciddi oranda indirime gitmesi buna işaret...

2) Sermayedarlar bu 3 milyar USD ı huuppp deyip emebilirler... Adamların ellerindeki portföy 100 milyar USd civarında... Lakin zarar etmekte istemezler... En azından BİST te yabancı payı %65 iken %60 a düşürmeleri 122,000 den 100,000 e getiriyorsa %10 pay satsalar nerelere düşeriz USD nerelere gelir; Allah bilir...

O sebeple bu adamlara bağırıp çağırmadan önce düşünmeli; tekrar düşünmeli, tekrar düşünmeli....

Şimdi bu adamlar bunu yeterli görürlerse, USD larını getirirler ve USD iner...

Görmezlerse ki; sabah USD 4,27 den bu haberle 4,23 e indi sonra yeniden yükseldi; Yetmeyecek gibi...

Sanırım tek çare MB sının Haziran ayında en az 100 baz puan faiz artırımı; beğensek de beğenmesek de...

Açıkca yazıyorum; şartları maalesef yabancı belirliyor ve şartları beğenmezlerse ilk mola 4,35 TL dir...

MB firmaları bir başına bırakabileceğini sanmam...
    Abi MB'nin haziran ayına dek bekleyip toplantıda da 100 baz artış yapması doları frenlemeye yetmez naçizane görüşüm.
    Ha toplantıdan önce plansız toplanıp 100 patlatır haziranda da gerekirse bir 100 daha dersen o zaman işin rengi değişebilir..
    Ancak bunu yapabilmesi için MB'nin bağımsız olması gerekir. Nerdeeeee..

Yinede şuanda sabırla beklemeye devam ediyorum ancak hergeçen gün (%14 günlükte) paramın alım gücü eriyor.
    Niyetim sabırla fırsat kollamaya devam etmek ve haziranı görmek.
    Buradan bir sonuç alamayacağıma kanaat getirdiğim anda Sarı Lira'lara topyekün geçiş yapacağım.

5.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Abi MB'nin haziran ayına dek bekleyip toplantıda da 100 baz artış yapması doları frenlemeye yetmez naçizane görüşüm.
    Ha toplantıdan önce plansız toplanıp 100 patlatır haziranda da gerekirse bir 100 daha dersen o zaman işin rengi değişebilir..
    Ancak bunu yapabilmesi için MB'nin bağımsız olması gerekir. Nerdeeeee..

Yinede şuanda sabırla beklemeye devam ediyorum ancak hergeçen gün (%14 günlükte) paramın alım gücü eriyor.
    Niyetim sabırla fırsat kollamaya devam etmek ve haziranı görmek.
    Buradan bir sonuç alamayacağıma kanaat getirdiğim anda Sarı Lira'lara topyekün geçiş yapacağım.
    Sn Bir esnaf pozisyon değiştirmedeki muhafazakarlığımı bilirsin... %100 emin olmadan bişey yazamam... Lakin mevduat oranı olarak gerçekten %14 şu şartlarda çok düşük.

2 yıllık tahvil faiz oranları dahi %15,35 leri aşmışken mevduat sahibine %14 defol git demekle aynı...

Mevduat faizlerinin artmaması durumunda TL satış yiyecektir. Benim pozisyon itibarı ile %50 TL yi sattım, %50 BIST te bazı şirketleri seçerek portföy yaptım...

Durum bu şekilde giderse; TL de olmada istersen LEBLEBİ al diyeceğim...

Evet mevduat oranı %14 de kalıcaksa o vakitte MB USD ı 3,90 TL ye getirmek zorunda...

6. Nasıl bir memlekette yaşıyoruz; allahım çıldırmamak elde değil... Bir yanda sabah 7 akşam saat 22 ve C.tesi de dahil aylık 1600 TL ye çalışan emekçi, işçi sınıfı diğer bir taraftan hiçbir başarısı olmayan milli takım teknik direktörüne 1YIL ÖNCE SADECE 12 AY ÖNCE işten çıkarıldı diye durduk yere 9 trilyon TL para olarak tazminat ödeme...

Adam mahkemeye müracat edip 3 trilyon da faizi varmış diyerek daha fazla parayı Türk Futbol Federasyonundan talep edecekmiş...

Bu neyin kafası? BU nedir? Bu nasıl mantıktır? Bu nasıl beyindir? Bu nasıl insanlıktır? Bu nasıl müslümanlıktır? Bu nasıl yurttaşlıktır? Bu nasıl milliliktir? BU ne ya!

Tek kelime ile; "ALLAH HEPİNİZİN B..LASI" nı versin....

Amin....

Yahu vicdansız, yahu insafsız.. Ulan adam bari 1 yıl daha kalaydı TTF da milli takım başında da bu 9 trilyon TL artı 3 trilyon TL faizide kalaydı...

Milli takım Futbol taihinde zerre başarısı olmayan Bu adama ödenen trilyonlar; senin emlak vergin, benim stopajım, berikinin elektirk vergisi, ötekinin sudan gelen KDV si bilmem ÖTV si bilmem nesinden karşılanıyor...

Arkadaş 1 yıl kala bunu kim işten çıkardı... Çıkardın madem yerine gelen adama 1 yıl için kaç TL ödedin? Ödedin yerine gelen adam MİLLİ TAKIM ı MARS a mı gönderdi.. Ne yaptı?

Peki bu işleri yaparken kendi paranı mı kullandın??? Yoooooooo...

Yazıktır, günahtır, haramdır, vebali vardır... Bu ülkede ayağı çıplak, karnı aç insanlara vergi yükü yüklüyoruz...

Arkadaş zerre kadar adalet, zerre kadar müslümanlık, zerre kadar Peygamber aşkı, zerre kadar Allah aşkı, zerre kadar insanlık, zerre kadar bayrak aşkı, zerre kadar memleket aşkı, zerre kadar yetimin hakkını düşünüyorsak

Bu sözleşmeyi bu adam ile KİM İMZA ETMİŞ ise; bu adamı kim hangi sebepten işten atmış ise o adamı yetkililer bulsun o anlaşmaları yapan adam olabilir, komisyon olabilir her kim yada her kimler ise onlardan bu parayı TAHSİL ETMELERİNİ

ARZ EDERİM....

Eğer "BU ADAMLARDAN BU PARAYI TAHSİL ETMEK" yerine Maliyeden, Hazineden devlet bütçesinden Federasyondan tahsil edilecek ise;

Öbür dünya var mı yok mu bilmiyorum ama eğer var ise;

Bir Melek te karşıma çıkıp "Senin hakların bu siyasetçilere, bu bürokratlara, bu federasyona, bu topçulara bu başkana, bu teknik direktöre geçmiş derlerse; Hakkını Helal edermisin diye SUAL ederler se;

"Benim de AHDİM olsun... Yemin ederim HAKLARIMI HELAL ETMEYECEĞİM, bu konuda 1 kuruş hakkım her kime geçmiş ise onu yada onları SONSUZA DEK CEHENNEM ATEŞİNDE ODUN EDECEĞİM...."

AMİN.....

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Nasıl bir memlekette yaşıyoruz; allahım çıldırmamak elde değil... Bir yanda sabah 7 akşam saat 22 ve C.tesi de dahil aylık 1600 TL ye çalışan emekçi, işçi sınıfı diğer bir taraftan hiçbir başarısı olmayan milli takım teknik direktörüne 1YIL ÖNCE SADECE 12 AY ÖNCE işten çıkarıldı diye durduk yere 9 trilyon TL para olarak tazminat ödeme...

Adam mahkemeye müracat edip 3 trilyon da faizi varmış diyerek daha fazla parayı Türk Futbol Federasyonundan talep edecekmiş...

Bu neyin kafası? BU nedir? Bu nasıl mantıktır? Bu nasıl beyindir? Bu nasıl insanlıktır? Bu nasıl müslümanlıktır? Bu nasıl yurttaşlıktır? Bu nasıl milliliktir? BU ne ya!

Tek kelime ile; "ALLAH HEPİNİZİN B..LASI" nı versin....

Amin....

Yahu vicdansız, yahu insafsız.. Ulan adam bari 1 yıl daha kalaydı TTF da milli takım başında da bu 9 trilyon TL artı 3 trilyon TL faizide kalaydı...

Milli takım Futbol taihinde zerre başarısı olmayan Bu adama ödenen trilyonlar; senin emlak vergin, benim stopajım, berikinin elektirk vergisi, ötekinin sudan gelen KDV si bilmem ÖTV si bilmem nesinden karşılanıyor...

Arkadaş 1 yıl kala bunu kim işten çıkardı... Çıkardın madem yerine gelen adama 1 yıl için kaç TL ödedin? Ödedin yerine gelen adam MİLLİ TAKIM ı MARS a mı gönderdi.. Ne yaptı?

Peki bu işleri yaparken kendi paranı mı kullandın??? Yoooooooo...

Yazıktır, günahtır, haramdır, vebali vardır... Bu ülkede ayağı çıplak, karnı aç insanlara vergi yükü yüklüyoruz...

Arkadaş zerre kadar adalet, zerre kadar müslümanlık, zerre kadar Peygamber aşkı, zerre kadar Allah aşkı, zerre kadar insanlık, zerre kadar bayrak aşkı, zerre kadar memleket aşkı, zerre kadar yetimin hakkını düşünüyorsak

Bu sözleşmeyi bu adam ile KİM İMZA ETMİŞ ise; bu adamı kim hangi sebepten işten atmış ise o adamı yetkililer bulsun o anlaşmaları yapan adam olabilir, komisyon olabilir her kim yada her kimler ise onlardan bu parayı TAHSİL ETMELERİNİ

ARZ EDERİM....

Eğer "BU ADAMLARDAN BU PARAYI TAHSİL ETMEK" yerine Maliyeden, Hazineden devlet bütçesinden Federasyondan tahsil edilecek ise;

Öbür dünya var mı yok mu bilmiyorum ama eğer var ise;

Bir Melek te karşıma çıkıp "Senin hakların bu siyasetçilere, bu bürokratlara, bu federasyona, bu topçulara bu başkana, bu teknik direktöre geçmiş derlerse; Hakkını Helal edermisin diye SUAL ederler se;

"Benim de AHDİM olsun... Yemin ederim HAKLARIMI HELAL ETMEYECEĞİM, bu konuda 1 kuruş hakkım her kime geçmiş ise onu yada onları SONSUZA DEK CEHENNEM ATEŞİNDE ODUN EDECEĞİM...."

AMİN.....
    Üstad aman bir dur soluklan bu kadar celallenme;

1. TFF özerk bir kuruluş. Bizim vergilerimizden değil sponsorlardan ve lig yayınlarından para kazanıyor. Senin 5 kuruşun geçmedi Fatih hocaya; şayet futbol ile ilgin yoksa.

2. 9 milyon tl, 1.7 milyon euro. Elit bir teknik direktör için çok düşük bir rakam, mesela hiddink e verilen rakama bizzat tff başındaki şahsın ağzından göz atabilirsin. ( Dikkat et gözlerin yerinden uğramasın. )

Demirören: "Hiddink, 8 milyon euro alıyordu" - Milli Takım
    https://www.google.com/amp/s/www.spo...SXHBQ575927SXQ

3. Bahsi geçen şişko, tff den önce beşiktaş i çok kötü şekilde batırdı. Ödül olarak tff nin başına getirdiler. Fatih hocayı Galatasaray'in başından zorla, dini ve milli duygularını istismar ederek kopardılar. Sonra milli takımdan da utanmadan kovdular. Kovma sebepleri evet hayır zamanında video çekmeyi reddetmesi, bizi destekleyen her kesim insan var kimseyi kırmayalım demesi. Şişko ile ilgili beddualarına katılıyorum.

4. Gelir adaletsizliği konusunda malesef haklısın. Madem serbest piyasada teknik direktör bu paraları kazanıyor, devlet adam olsun bassın %60 vergiyi.

1600 lira ücret alan adamla Hiddink benzine aynı vergiyi veriyor. 10.000 tl kazanan adamla Hiddink oransal olarak aynı vergiyi ödüyor. Onlardan alınamayan vergiler bizlere pahalı benzin pahalı et pahalı balık olarak dönüyor. Dolaylı vergilerin azalıp direkt vergilerin artırılması şart. Bakın avrupada gelir vergisi %75.

Bu arada Fatih Terim i çok severim en azından kazandığı parayı elde ettiği başarılarla 10 kere hak ediyor sorun kişilerde değil sistemde bence.

8. Amaç imparatorun kariyerini bitirmekti kebap kumpası kuruldu ancak lucescu hamlesi ellerinde patladı terim şampiyonluğa giderken milli takımın durumu ortada !!

Sayfa 107/250 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •