Öncelikle elinde olan herkes için hayırlı olsun. Vakti zamanında forumunda bolca yazı yazdığım, uzunca bir süre taşıdığım bir hisseydi Gentaş. Uzun yıllardır taşıyan arkadaşlar için sevindim en çok da , uzun süre cefasını çektiler , sefasını sürmekte onlara nasip olur umarım. Benim bu hisseyle ilişkimi kesme sebebim tamamen patronların tutumuydu , açıkçası hala da değişen birşey olduğunu düşünmüyorum patronlarla ilgili.
Güzel bilançonun keyfini sürerken , temkini elden bırakmayın , bu şirketi ve sahiplerini biraz tanıdıysam. 2014 ilk çeyreğinde 10m üstü kar açıklamıştı , sonra devamı gelmemişti. Yine aynısı olur diyemem ama olursa da şaşırmam , dönemsel yüklü siparişler alabilen bir şirket bu.
Yine bu şirket özelinde olmasa da ilk çeyrekte beklentinin çok altında ya da çok üstünde rakamlar açıklayan şirketlere şüpheyle yaklaşılmalı. Bu tip bilançolardan sonra aklıma " 1.Çeyrek bilançolarının en güzel tarafı nedir? " sorusu geliyor. Belki yabancı yatırımcılar bu sorunun cevabını bildikleri için, daha fazlasını ödemek pahasına, birkaç çeyrek iyi bilanço görmeden bazı şirketlerin hisselerine yatırım yapmıyorlar.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Yer İmleri