Sayfa 755/1023 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,033 - 6,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Petrol fiyatları sonunda 78 Doları da deldi , Dolar da yükseliş sürüyor ve bu şartlar altında birileri faiz tüm kötülüklerin anasıdır diyerek ülkeyi iyice içinden çıkılmaz yerlere götürme gayreti içinde. Bir yandan kafalarının içindeki planı tahayyül ediyorum bir yandan da yok artık o kadar da uzun boylu değil diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum. Bu şartlar altında Dolar gidebildiği yere kadar gidecek ve Dolarda yükseliş kaçınılmaz olacaktır. Umarım yanılıyorumdur ve ülke bu işin içinden en az hasarla çıkar.

2. Saatlik düzeltme yeter sana.Seans kapanınca alırsın sen biraz yukarı

3.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Saatlik düzeltme yeter sana.Seans kapanınca alırsın sen biraz yukarı

BabySteps

4. Rabiaül Ala formasyonu 4,44

5.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Kişisel Öngörüdür, yatırım tavsiyesi değildir. Beni bağlar.

Yarın sabahtan kararsızları silkeleye silkeleye , olabildiğince aşağıdan toplayarak saat 15 den sonra artıya geçebilir. Gece %1 yaptırırsa şaşırmam. Salı günü ise Allah ne verdiyse , bulduğu fiyattan toplarlar ve ''Aha dolar yine uçtu, tüh yine kaçırıyoruz, alalım , yakalayalım '' havasına soktukları yerlilere ufaktan ufaktan fiyatı düşürmeden dağıtmaya başlarlar. Çarşamba akşam olduğunda , en geç perşembe sabah '' vay benim kafama '' diyenlerin yazılarını okuyor oluruz. Kısacası salı günü 4,45 veya 4,55 lerden dolar alanlar çok olacaktır.

Bu işleri iyice anlamadan benim gibi acemi alış verişi yapmayınız. Uzmanına 3-5 kuruş vererek 40- 50 kuruş kazanmak daha iyidir.

Dün 22:46 ( pazar gecesi ) yazmışım. Ama okuyan olmamış ya da tiiii demiş geçmiş. Bazen böyle şakalar yaparım. Mesela yarın bu saatlerde bu başlık çok kalabalık olacak. Çoğunluğu üzgün, çok azı mutlu olacak.

Usd/try 4,3421 +0,0253 +0,59%
    gau/try 183,917 +1,022 +0,56%
    usd/zar 12,2936 +0,0096 +0,08%
    eur/try 5,1938 +0,0431 +0,84%
    eur/usd 1,1958 +0,0017 +0,14%
    gbp/try 5,8906 +0,0481 +0,82%
    bir halt olacağı yok.

7. Dolar koptu gidiyor yine deli gibi. Evi arsayı satıp dolara yatıracağız galiba bundan sonra. Hergün temiz %1 yapıyor son 15 gündür nerdeyse. Bu doların önünü ancak 3 veya 4 puanlık faiz artışı keser ama oda imkansız reisten dolayı.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Petrol fiyatları sonunda 78 Doları da deldi , Dolar da yükseliş sürüyor ve bu şartlar altında birileri faiz tüm kötülüklerin anasıdır diyerek ülkeyi iyice içinden çıkılmaz yerlere götürme gayreti içinde. Bir yandan kafalarının içindeki planı tahayyül ediyorum bir yandan da yok artık o kadar da uzun boylu değil diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum. Bu şartlar altında Dolar gidebildiği yere kadar gidecek ve Dolarda yükseliş kaçınılmaz olacaktır. Umarım yanılıyorumdur ve ülke bu işin içinden en az hasarla çıkar.
    İşin daha vahim yanı tüm ekonomik ve jeopolitik riskler yükselirken birileri borsayı inatla tutmaya ve yükseltmeye çalışıyor. 2010 yılından beri borsayı yakınen takip ederim ve son 2 yılda borsa yapması gereken hamlelerin tam tersine hareket ediyor. 2 yıl ünce varlık fonu kurulduğundan beri borsanın riskler arttıkça yükselmesi bende şüpheler uyandırdı. Bist 30 daki birçok hisse inatla alımlarla endeks defalarca 120 bin üzerine taşındı. öreğin bu gün bile borsanın özellikle bist30 hisselerine %4-5-6 lara varan yükselişlerle borsanın %2 lere varan yükselmesi tam bir şüphe uyandırdı. Dolar 4.30 üzeri taban oluşturuyor. euro 5.20 üzerine yerleşiyor. en önemlisi brent petrol 78 dolar üzerine atmış. Faiz ve enflasyon son 15 yılın en yükseğine gelmiş. cari açık her ay katlanarak artıyor. 2 ay gibi kısa bir sürece erken seçim getiriliyor. say say bitmez nedenler ve sebepler olmasına rağmen borsa bir şekilde birileri tarafından yükseltiliyor. Tahmin ettiğim gibi ise ekonomide bir kriz gelirse geçmişte yaşanmış en şiddetli kriz bu yaşanacak kriz yanında solda sıfır kalır. PALA diye nam salmış bir organizasyon tarafından bir takım fonlar kullandırılarak borsa yükseltilmeye ç.alışılıyorsa ve yabancılar bunun farkına varıp ufaktan ufaktan satıyorsa krizin adı konduğu an borsayı ne 80 binde ne 60 binde ne 50 binde ne 40 binde nede 30 binde duracak şekilde basarlar. Borsayı yükselmeye çalışan PALA dalaylaması da yabanın elinden alarak yükseltiği ve yabancının son hamleleri ile 40 binlere kadar belki daha aşağısına kadar basılan ve vc kağıdı niteliğine dönen bir borsa çöplüğü kağıtlarını kucağında bulacaktır. İnşallah tahmin ettiğimi yapmıyorlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen borsanın inatla yükseltilmesi bende bu kaygılara neden oldu. Umarım yanılıyorumdur. Eğer yanılmıyorsam ve bu haltı yemişler ise son sürat duvara giden bir arabanın kaçınılmaz sonunu yaşayacağız demektir.

Sayfa 755/1023 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •