10 numara yazı bravo. Tam düşündüğüm gibi.Akbank bugün banka bonosu çıkarmış, vade 90 gün faiz 15.25 mevduat karşılığı ,işlem alt limiti 250.000 tl imiş.
Banka mevduat cüzdanı laf olsun diye düzenlenmiyor.Bir banka batarsa öncelik banka kayıtlarında olsa da elinizdeki cüzdan kanıt niteliğindedir.Banka kayıtlarında hesabınız görünmese de cüzdan vasıtasıyla iddia ederek dava açabilirsiniz diğer türlü bankaya eft gönderdiğinizi kanıtlayarak birşeyler elde etmeye çalışabilirsiniz hele nakit yatırıp cüzdan almadıysanız banka kayıtlarında da yoksa üstüne buz gibi bir soğuk su içer saçınızı başınızı yolarsınız.Cüzdan da mutlaka çift imza ve kaşe isterim, isteyen internet bankacılığından girip ekran görüntüsü de alabilir yedek olarak.
1994 ve 2001 krizlerinde bankaların verdiği oranlara göre sıkıntıda olanları tahmin etmek nispeten kolaydı fakat günümüzde faiz oranları birbirine bu kadar yakınken tahmin edebilmek bence zor, bu durumda çöküş ani olabilir çünkü bankayı batıran likidite açığı değil kredi batıklarından hızla özsermayeyi kaybetme durumu olacak ve bunu son güne kadar bilebilmek mümkün olmayacak.Bankacı arkadaşların görüşlerini de alabilirsek iyi olur bu konuda.![]()
Yer İmleri