Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
Yonetimdeki tayfa genelde beton dolar ve altin tanir..
Syg,
yapabilecekleri baska birsey yok cunku yıllar once katma degeri yuksek urunlere tesvik verilip fabrikalar kurulsaydı bugun cok iyi konumda olurdu ulke ..mesela gecenlerde katma degeri yuksek urunlere veredikleri 120 mkilyarlık tesvik 3-4 yıl once yapılmalydı. .aslında beton da olmasa ekonomi hic yurumez memleket ekonomisi onun uzerine konulmus ..beton yurumese mobilyacı elektrikci tesisatcı vs vs 100 lerce sektor is yapamaz ekonomi komple gider .. hukumet biliyor vatandasta dolar ve altın stoku var bolca ..bi bakıma konusa konusa kuru yukseltmelerinin amacı onları cekmek diye dusunuyorum ...yani simdi gecen persembe 4.22 olan kuru once zeybekcinin sonra cumhurbaskanının ingilteren konusup yukseltemesinin manasını anlamaya calısıyorum ..konusmasalar kur 4.20 civarında olurdu bugun ..hani yıllardır konusmasalar 3 tl civarında olurdu o ayrı konu biz zenginlik ustunde oturup fakirlik ceken ulkeyiz ..simdi gidiyorsun borun kilosunu yurt dısınas 50 dolara satıyorsun adam isleyip 250-300 dolara sana geri satıyor ..keza en onemli madenlerden biri toryum ve dunya da rezervlerin %80 i turkiyede ..bunun ekonomik degerini internette bir arastırın..ben beyagı bir arastırıdım madenci arkadasım da var trilyonlarca dolar degerinde diyor .keza petrol yok denilip ustu betonla kapatılan sondajlar ..yani kısaca zenginiz ama reelde hep fakir olan bir ulkeyiz ..gavurun parasına muhtacız .