Sayfa 574/637 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,585 - 4,592 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Neyse sizce o para halka borç mu verildi.

Yoksa borsaya hazine kağıtlarına falan mı gitti.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Umarım öyle yaparlar diye devam etmiyor mu.
    Öncesindeki toplantıyı seyretmediğim ve içeriği bilmediğim için umarım anlamından mı söylüyor bilmiyorum ama camdan dışarı bakarken söylediği cümle "Of course, they will..", yani tabiki öyle yapacaklar.

Ondan bir önceki kişi "Umarım parayı istediğimiz şekilde kullanırlar, borç verecekler değil mi?" diyormuş. Ama vurgu hangi anlam yönünde bilmiyorum.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Öncesindeki toplantıyı seyretmediğim ve içeriği bilmediğim için umarım anlamından mı söylüyor bilmiyorum ama camdan dışarı bakarken söylediği cümle "Of course, they will..", yani tabiki öyle yapacaklar.

Ondan bir önceki kişi "Umarım parayı istediğimiz şekilde kullanırlar, borç verecekler değil mi?" diyormuş. Ama vurgu hangi anlam yönünde bilmiyorum.
    Türkçe tercümede halka o paralar dağıtılmayacak şeklinde bir vurguyla çevrilmişti.Ben de o paranın 8 yıl önceki filmde 2008 krizi yeni bitmiş.Fed parayı dağıtmaya yeni başlamış ,neden o paranın istenildiği gibi kullanılmayacağı ,halka kredi olarak dönmeyeceği vurgusu yapıldı ,diye merak etmiştim.O vurgu yapıldıysa o filmde, sonunda halka o para kredi olarak dağıtılmaz.Hani tiyatro sahnesinde silah varsa bir aşamada o silah patlar ya o mantık))))))))Yani bir nevi biz parayı dağıttık ,gene bankalar yamuk yaptı denecek.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    mesela petkim neredeyse 540 düştü tepeden...fk sı da 6 filan...ancak şu ortamda petrolün artışı, iç piyasadaki kriz havası...karlılığını koruyabileceğini sanmıyorum...geçen yıl çok iyi bir yıl geçirmişti, bu sene daha düşük bir karlılık beklerim..zaten ilk çeyrek beklenenden çok kötü bir bilanço geldi.

aska fk sı 7,68...ama o da petkim in durumunda...ilk çeyrek karlılığı düştü...muhtemelen kalan çeyreklerde de karlılığı düşecek...bu nedenle tepeden %30 düşüşe rağmen, fiyatı şu an çok makul diyemiyorum.
    THY ile aynı işi yapıp birinin 10 fk ile diğerinin 5 fk ile işlem görmesinin gerekçesi sadece piyasadaki yanlış fiyatlama mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    benim hesabımda mb nin bu kadar pasif kalması yoktu...ben dolar uzun pozisyonlarımı 4,4 lerde kapadım...bundan sonra mb den her an bir acil toplantı ile faiz artışı beklerim...haaa, toplanmaz ve 4,6 hatta 4,8 lere gitmesine izin verilirse bir ay sonraki seçimde tarihi bir yenilgi alır şu an ülkeyi yönetenler.

ben bu kadar akılsız olduklarını düşünmüyorum...4,5 üzerinde acil mb toplantısı olur en kötü...bir anda doların 4,5 den 4,2 ye indiğini görebiliriz...bu nedenle buralardan yeni dolar ya da gram altın pozisyonu önermem...hatta dolarda bir miktar realizasyon bile yapılabilir bence (gram altımlarım BES de %100 duruyor...bu nedenle dolar pozisyonlarımı sıfırladım).
    evet, mb çıkıp iki laf etti..borsa %2 yukarı, dolar %2 aşağı...nerede risk alacağını, nerede savunmada kalacağını iyi hesaplamak lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    evet, mb çıkıp iki laf etti..borsa %2 yukarı, dolar %2 aşağı...nerede risk alacağını, nerede savunmada kalacağını iyi hesaplamak lazım.
    Peki Halkbank davasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu akşam borsa kapanmadan açıklanması bekleniyor kararın. Bu da ciddi bir belirsizlik kaynağı sanırım.

8.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Peki Halkbank davasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu akşam borsa kapanmadan açıklanması bekleniyor kararın. Bu da ciddi bir belirsizlik kaynağı sanırım.
    hiç bir fikrim yok...fikri olanlar da kafadan atıyor bir şeyler...herşey olabilir..ben zaten bu tür hisselere bulaşmam...paran ikiye de katlanabilir, yarıya da inebilir...bildiğin kumar.

borsanın geneli için radikal bir etkisi olmaz bence.

Sayfa 574/637 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •