Sayfa 268/777 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. enki
    FED böyle her sene 3-4 faiz artışı ile de daha fazla devam edemez..

Bunuda notlarımız arasına alalım..
    Ne yapacaklar 5 e mi çıkaracaklar faizi..

FED'in faiz artışları konusunda benzer düşünüyoruz biliyorsun..ancak bu önümüzdeki senenin mevzuu, öncesi belki Eylül-Ekim..şimdi FED'in en az 2 faiz arttırım hikayesi daha var..diğer gelişmişlerin bir şeyleri var mı?..hiç sanmıyorum..bu bile doların değerlenmesi için yeterli..ancak QT'leri unutmuş gözüküyorsun..30-30, 40-40 devam ediyor..buda ciddi bir sıkılaştırma sayılır..diğer konu ABD bono faizleri az önce yazdım; bütçe açıkları, QT'den çıkanlar , faizlerin artmasını gerektiriyor..dolayısıylada doların..

Yani kısaca en az yaz sonuna kadar trendin devamı söz konusu..ha işler sakata gelmeye başlar FED başkanı güvercin açıklamalar yapar, bilemem..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    FED'in faiz artışları konusunda benzer düşünüyoruz biliyorsun..ancak bu önümüzdeki senenin mevzuu, öncesi belki Eylül-Ekim..şimdi FED'in en az 2 faiz arttırım hikayesi daha var..diğer gelişmişlerin bir şeyleri var mı?..hiç sanmıyorum..bu bile doların değerlenmesi için yeterli..ancak QT'leri unutmuş gözüküyorsun..30-30, 40-40 devam ediyor..buda ciddi bir sıkılaştırma sayılır..diğer konu ABD bono faizleri az önce yazdım; bütçe açıkları, QT'den çıkanlar , faizlerin artmasını gerektiriyor..dolayısıylada doların..

Yani kısaca en az yaz sonuna kadar trendin devamı söz konusu..ha işler sakata gelmeye başlar FED başkanı güvercin açıklamalar yapar, bilemem..
    İnşallah yanılıyorumdur..yanılmıyorsam bu yol IMF yolu Gund..yada inşallah sene sonuna kadar dayanabiliriz diyeyim..

4. IMF de
    IMF kurallar ile birlikte gelir..

Başımızda kimseyi dinlemeyen bir tek kendinin doğru düşündüğü fikrinde olan bir zatın bu kurallara uymasını bekleyemezsin..

Misal IMF sıkı maliye politikası diyecek belli bu ..
    Daa bizim kiler de bi külliye önünde para dağıtmadıkları kaldı..

Gerçi seçimleri kazanırlarsa sıkı maliye politikasına da geçiş yapabilirler ama..

5. Parite hiç düşmeyecek gibi idi değil mi 1.23 1.24 lerde..
    Düştü mü ateşe düşmüş gibi alıyorlardı..
    Piyasa böyledir işte..

1.18 i de aşşa kırdı..

Not: 1.15 den 1.21 lere teperse 1.05 hedefli babalar gibi bi OBO muz olur..

Şimdi daha önce yazdım..globalde bu tür sıkılaştırmalara karşı IMF olabileceklere hazırlık olarak ''safety net'' diye bir ayarlama yaptı..şartsız şurtsuz zora giren MB'larına dolar swap hattı..maksat kimse incinmesin ve hızlı hareket edilsin..çünki bulaşma etkisinden korkuyorlar..haklılarda..

Stand-by sonraki iş..öncelikle şartsız şurtsuz bir ön yükleme..

İnşallah böyle bir duruma girmeyiz..girersekte bilemiyorum ne olur, dediğin gibi başımızda bildiğini okuyan birisi var..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Parite hiç düşmeyecek gibi idi değil mi 1.23 1.24 lerde..

1.18 i de aşşa kırdı..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Parite hiç düşmeyecek gibi idi değil mi 1.23 1.24 lerde..
    Düştü mü ateşe düşmüş gibi alıyorlardı..
    Piyasa böyledir işte..

Aynen, pariteye baka baka gözlerimiz şaşı olmuştu..global kumarbazlar felan..

Bazen parite 1 felan diyorlarda oha oluyorum(gençler gibi konuştum şimdi)..

Sayfa 268/777 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •