Sayfa 860/1023 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

boz doları ense trajı bedava diyenlerde yok.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    yeni zirve hayırlara vesile olsun inşeeeaaallahh
    Yahu hemen çıkartmasalar biraz kanırtsalardı daha fazla zevk alırlardı.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    boz doları ense trajı bedava diyenlerde yok.
    Beleş mezar taşı verenlerde....

Batırel de yok 10 milyar yetmedi mi bir 10 milyar Dolar daha satıp Doların ağzını burnunu kırardık diyen. Bakınız BATIREL olsa ne yapardı tekrardan izleyip kıçımızla gülelim akşam akşam.

https://www.youtube.com/watch?v=Vpy-NZH_28g

5. 4,5 psikolojik direnç oldu. Merkez o rakamı gözetiyor faiz silahını kullanmak için. Orda kullanmasa bile 4.7 de mecbur bırakılacaktır o silahı kullanmaya diye düşünüyorum.

Esas dolar yetersiz faiz artışından sonra patlayacak oda ayrı konu tabi.

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    4,5 psikolojik direnç oldu. Merkez o rakamı gözetiyor faiz silahını kullanmak için. Orda kullanmasa bile 4.7 de mecbur bırakılacaktır o silahı kullanmaya diye düşünüyorum.

Tcmb daha evvelden forumda bahsetmiş olduğum ölü zaman gecikmesi bandına girmiş olabilir. Regülatör olan güç karşı oyuncuya olan hamlesinin gücünü arttırmak için hamlesini geciktirebilir.
    Bu gecikme sürecinde karşı oyuncu verilecek cevaba karşı her an hazırlıklı olması gerektiğinden normalden daha fazla enerji harcaması amaçlanabilir.
    Örneğin olabildiğince fazla sayıda karşı oyuncuya 4.50TL'den dolar aldırarak ellerindeki TL'yi azaltmak ve yapacağı geciktirilmiş hamle anında ellerinde karşı koyabilecek çok daha az TL kalmasını hedeflemek buna basit bir örnek olabilir. Swap faizlerinin aşırı yükselmesi de bu tezi dolaylı olarak destekliyor olabilir.

Daha evvel de belirttiğim gibi ölü zaman gecikmesinin süresinin uzatılması ciddi anlamda volatiliteye neden olabiliyor. Ancak ölü zaman gecikmesi ne kadar geç gerçekleşirse de hamle'nin gücü o kadar yüksek oluyor.

Ölü zaman gecikmesini planlayan için bu durum volatilitenin vereceği zarar ile hamlenin gücünün seviyesi arasındaki en uygun notayı bulma problemine evriliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. dolar/tl şu anda 2013 başından bu yana verilerin üstel regresyon ana hattının (4.21) %6 üstünde. ancak 3 defadır 1.5 yılda bir yaptığı yükseliş/düşüş hareketinin yükseliş tarafında. 2-3 ay içinde 4.65 civarına %4-5 civarı bir yükseliş ve sonrasında 4.00 direnç olmak üzere hızlı bir düşüş yapmasını bekliyorum.

bu analizleri yapmak için grafik çizimi, regresyon vs. işlemleri otomatiğe bağladım. merkez bankası evds'den verileri çekip tek tuşla güncelliyorum...

insan böyle dandik bir ülkede yaşayınca ve birikim de yapıyorsa bu konularla da uğraşmak zorunda kalıyor malesef....

grafik linki: https://ibb.co/jjd06J
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    4,5 psikolojik direnç oldu. Merkez o rakamı gözetiyor faiz silahını kullanmak için. Orda kullanmasa bile 4.7 de mecbur bırakılacaktır o silahı kullanmaya diye düşünüyorum.

Merkez BAnkasındaki elindeki silah su tabancası..!!
    Hemen buharlaşır.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 860/1023 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •