Kıymetli yatırımcı yoldaşlarım;Sertifika tali edim sürecini sizinle tekrar paylaşmak istedim.Sabredenlerin yatırımları değerini koruyacaktır kanaatindeyim.Bence süreç şeffaf.Sizlerinde yorumlarını bekliyorum
Saygılarımla
Tali Edim:
 Asli edim talebinde bulunmayan sertifika sahiplerinin tali edimi talep ettiği kabul edilecektir. Tali*
edimde bulunacak olan yatırımcılar tali edim ifa süresi içinde asli edim talebinde bulunabileceklerdir.*
Bu durumda yatırımcılar daha önce asli edime konu olmayan konut/konutlar için zaman önceliğine*
göre taleple bulunabileceklerdir. Zaman önceliğinde yine yatırımcının bu talebini aracı kurumlara*
bildirme zamanı esas alınacaktır.
 Asli edim kullanım süresinin bitiminde, TOKİ tali edim ifa süresince baz fiyat teşkil etmesi amacıyla*
değerleme raporu hazırlatacaktır.*
 Asli edim kullanım süresinin bitiminden itibaren tali edime konu olacak konutlar yüklenici firma*
(Makro İnşaat) tarafından üçüncü kişilere satılacaktır. Satış fiyatı değerleme raporunda tespit edilen*
fiyatın altında olmayacaktır.
 Satışta en az bir en fazla 3 açık artırma yapılacak olup, ayrıca yüklenici firmanın (Makro İnşaat) satış*
ofisinden de üçüncü kişilere satış yapılabilecektir. Yüklenicinin satış ofisinden yapılacak satışlarda*
asgari fiyat değerleme raporunda belirlenen fiyat olacaktır.*
 Proje bitiş tarihini izleyen en geç 30 gün içinde birinci açık artırma yapılacaktır. Değerleme raporunda*
belirlenen satış bedelleri açık artırmada verilecek teklifler için asgari fiyat olacak olup, en yüksek
teklifi verene satış gerçekleşecektir.
 İlk açık artırmada satılmayan bölümler ikinci açık artırma duyurusu yapılana kadar yüklenici (Makro*
İnşaat) tarafından ilk açık artırmadaki fiyattan aşağı olmamak kaydı ile üçüncü kişilere satılabilir.
 İkinci açık artırma yapılması durumunda, asgari satış fiyatı ilk açık artırmada gerçekleşen fiyatın yarısı*
olarak belirlenir. Satış en yüksek teklifi verene gerçekleştirilecektir.*
 İlk açık artırmada satılmayan bölümler üçüncü açık artırma duyurusu yapılana kadar yüklenici (Makro*
İnşaat) tarafından ilk açık artırmadaki fiyattan aşağı olmamak kaydı ile üçüncü kişilere satılabilir.
 İkinci açık artırmada satılamayan kısım kalması halinde üçüncü açık artırma düzenlenecektir. Burada*
asgari fiyat TOKİ tarafından belirlenecektir. Satış yine en yüksek teklifi verene gerçekleştirilecektir.
 Gayrimenkul sertifikasını temsil eden tüm bağımsız bölümlerin satışının tali edim ifa süresinde*
tamamlanmasından sonra, tüm bu satışlar sonucunda elde edilecek hasılat satışın tamamlanmasını*
takiben iki gün içinde, sertifika sahiplerine sahip oldukları sertifika oranında dağıtılacaktır.