Originally Posted by
assetmanager
Bana ne kadar hissen var diye soran arkadaş MİLYON lot da alıp sattım ama bu hissenin temel noktada maceracı yapısını görünce şimdilik uzaklaştım. Durmuş vs. adamı değilim, onun adamları olduğunu da düşünmem, onun adamları bütün küçük yatırımcılar ki ona 10 yıllığına % -80'le para vermişlerdir. dolar bazında ise % -95 felandır sanırım son hareketle.
Komplo düşüneceğine şirketin DÖVİZ borçlarına ve son DÖVİZ kurlarına bak, hangi vakit eksi öz kaynağa bu şirket gider ve artık bankalar da kredi vermez diye düşün ve yatırımın büyükse gözden geçir ve titre bence.
Ben sattım evet adam gibi bir yönetim farklı bir durum olsa zararımı çıkarmak için almayı dener miyim denerim ama şu durumda bu şirketin "bekaa" sorunu bence mevcut ve bunu çözmesi için yapması gereken esasında çok kolay.
Ama bu şekilde birbiriyle uğraşan ve gölgesinden şüphelenen yanında yöresinde suçlu arayanlar oldukça daha çok söğüş salatası yapılır diye düşünmekten alamıyorum kendimi.
Benim durum ve pozisyonumu merak eden kişi hisseleri satıp gayrimenkul ev vs aldım, en bitti dediği noktada gayrimenkul 4 senede 2-3 misline yine çıktı , dolar bazında dahi hiç kaybettirmedi, oturduğum , aldığım kiralar da temettüsü oldu ve en azından gelinen döviz kurlarında yapım maliyetleri bile aldığım değerin çok üstüne çıkmış oldu.
Ne zaman alırım maks 50 K lot buradan yüzde 50 daha gevşer oluşacak zararla gerçek defter değerine ulaşırsa alırım.
Kimse kimseyi kandırmasın bu sene en iyi ihtimal 100 MIO TL zarar yazar bu kurlarla, o zaman da pay başı 0,40-0,60 olası değerdir.
Yer İmleri