Originally Posted by
HAKEM
Evet olabilir sayın dudu.Foruma ford hakkındaki öngörüsünü yazan arkadaş sektör içinden biriydi.Nedenlerini de yazmıştı.Şimdi bulmam zor olur.Eğer okursa kendi tekraren analizini yazabilir.Dedim ya herkesin tarzı farklı,ben kriz bekliyorum şimdi girmem,siz beklemiyorsunuz kağıtdasınız ve satmıyorsunuz.Yalnız merak ettiğim bir konu 2008 krizinde ful nakitteydim diye yazmıştınız.Krizden önce neden borsadan çıktınız.Krizi nasıl anladınız.
2001 krizinde full malda idim ve cok yiprandim.
3.20 centten 0.50 cente kadar dustu endeks. Elimde 4 kagit vardi isctr, sahol, akbnk ve tuprs. Buna ragmen 2006 basinda param en dibe gore dolar bazinda 4 kata cikmisti.
3 yillik bir cikis sonunda bir gun mart ayi basi idi anlamlandiramadigim cok sert bir dusus basladi.
2004 de dolar bazli bir kredi ile kendi capimda ciddi bir yatirim yapmistim.
Uykusuz gecen bir gecenin arkasindan sabah kalktim ve bundan sonra artik ancak kotu bir seyler olabilir, bu borsa ilanihaye yukari gidemez. Bu dusus bence bir donus isareti dedim ve 10 dk icinde fiyata bakmadan endeksin tepe noktasindan %10-15 asagida alici nerede ise tum portfoyu bosalttim. Borclu olmam karar vermemi kesinlikle kolaylastirdi diyebilirim.
Tarih 8 Mart dunya kadinlar gunu saat 10.30
Ben sattiktan sonra borsa biraz daha geriledi.
Faiz artislari geldi.
Nakitte olarak bunlari guzel degerlendirdim.
1 yil sonra borsa daha yukarida bir tepe yapti ama bu bana aldigim yuksek faiz ile etki etmedi.
2007 ortalarindan itibaren de kriz basladi.
2008 Mart ayinda Arclk ve Toaso'yu belirlemis idim. Ikisi de 1 TL civarinda idiler.
Alip almamakta kararsiz kaldim cunku 2001-2003 arasi cok aci cektim.
2008 krizinin de taban olusumunun en az 2 yil sureceginden korktum.
Bu nedenle hisse alamadim.
Taa 2010 yili basinda endeks 50K ya ulasinca ve faizler de hic tatmin etmemeye baslayinca anladim ki yeni bir donem basliyor, artik temettu faizin onune geciyor, yeniden portfoy olusturmaya basladim.
Kredi ne oldu derseniz.
2004 sonu 1.54 kurdan aldigim kredinin son taksitini 2009 yili gibi yine ayni kurlardan kapattim. 
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri