Sayfa 612/637 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,889 - 4,896 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    20 ye bile gelse ford 2008 den beri 10 kat artmış oluyor sanırım.
    Bende 2 lerde Trakya cami bekliyorum.gelirse tabi...ha 9 lardaykende brisayi bekliyordum 6 lara.. Aldım..[emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Aksa 5 leri Fordda 20leri 17-25 aralık sonrası 2014 başında görmüş, bu fiyatlardan alacaklarını söyleyenler o zamanlar neyle meşguldü acaba daha da dibi mi bekliyordu?
    YTD

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Merhaba,
    Calkantili zamanlar. Uzun vadeli yatirima basladigimdan beri, son 3 senede, buyuk dususlerde aylik duzenli hisse birikimlerin yanina toplu eklemeler yapmistim. Su siralar da bunu bozmadim. Fiyat olarak uygun yerlere geldigine inandigim, Aksa, Petkim, Kordsa ve tuprasda eklemeler yaptim. Daha calkantili donemler icin bulundurdugum rezervin hisseye orani dustu ama onumuzdeki ayin gelismelerine gore aylik birikimleri ayarlayacagim.
    Risk dusuk olsa zaten getiri de ona gore dusuk olacaktir. Onemli olan cautionaryinin yapabildigi gibi riski kontrol edebilmek. Kendisine ve tecrubelerini paylasan herkese cok tesekkurler
    saygilarimla

4. Atlanmaması gereken şey 2008 de dolar 1,30 - 1,70 tl bandında idi şirketlerin değerine ve endekse dolar bazında bakmak gerekiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Evet olabilir sayın dudu.Foruma ford hakkındaki öngörüsünü yazan arkadaş sektör içinden biriydi.Nedenlerini de yazmıştı.Şimdi bulmam zor olur.Eğer okursa kendi tekraren analizini yazabilir.Dedim ya herkesin tarzı farklı,ben kriz bekliyorum şimdi girmem,siz beklemiyorsunuz kağıtdasınız ve satmıyorsunuz.Yalnız merak ettiğim bir konu 2008 krizinde ful nakitteydim diye yazmıştınız.Krizden önce neden borsadan çıktınız.Krizi nasıl anladınız.
    2001 krizinde full malda idim ve cok yiprandim.
    3.20 centten 0.50 cente kadar dustu endeks. Elimde 4 kagit vardi isctr, sahol, akbnk ve tuprs. Buna ragmen 2006 basinda param en dibe gore dolar bazinda 4 kata cikmisti.
    3 yillik bir cikis sonunda bir gun mart ayi basi idi anlamlandiramadigim cok sert bir dusus basladi.
    2004 de dolar bazli bir kredi ile kendi capimda ciddi bir yatirim yapmistim.
    Uykusuz gecen bir gecenin arkasindan sabah kalktim ve bundan sonra artik ancak kotu bir seyler olabilir, bu borsa ilanihaye yukari gidemez. Bu dusus bence bir donus isareti dedim ve 10 dk icinde fiyata bakmadan endeksin tepe noktasindan %10-15 asagida alici nerede ise tum portfoyu bosalttim. Borclu olmam karar vermemi kesinlikle kolaylastirdi diyebilirim.
    Tarih 8 Mart dunya kadinlar gunu saat 10.30
    Ben sattiktan sonra borsa biraz daha geriledi.
    Faiz artislari geldi.
    Nakitte olarak bunlari guzel degerlendirdim.
    1 yil sonra borsa daha yukarida bir tepe yapti ama bu bana aldigim yuksek faiz ile etki etmedi.
    2007 ortalarindan itibaren de kriz basladi.
    2008 Mart ayinda Arclk ve Toaso'yu belirlemis idim. Ikisi de 1 TL civarinda idiler.
    Alip almamakta kararsiz kaldim cunku 2001-2003 arasi cok aci cektim.
    2008 krizinin de taban olusumunun en az 2 yil sureceginden korktum.
    Bu nedenle hisse alamadim.
    Taa 2010 yili basinda endeks 50K ya ulasinca ve faizler de hic tatmin etmemeye baslayinca anladim ki yeni bir donem basliyor, artik temettu faizin onune geciyor, yeniden portfoy olusturmaya basladim.
    Kredi ne oldu derseniz.
    2004 sonu 1.54 kurdan aldigim kredinin son taksitini 2009 yili gibi yine ayni kurlardan kapattim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Aksa 5 leri Fordda 20leri 17-25 aralık sonrası 2014 başında görmüş, bu fiyatlardan alacaklarını söyleyenler o zamanlar neyle meşguldü acaba daha da dibi mi bekliyordu?
    YTD

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    17-25 araliigin bana tek faydasi bu oldu.
    23.50 gibi bir fiyattan Froto'yu %30 daha artirdim.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    1994 krizinde bir gunde koskoca Turkiye'de tek bir arac satilmadigi gunu hatirlarim cunku bir arkadasim gidip bir ford binek arac almisti.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    20 ye bile gelse ford 2008 den beri 10 kat artmış oluyor sanırım.
    Peki o zamanki ford ile simdiki ford ayni firma mi?
    Uretim kapasitelerinden bakarak bir karsilastirsak fena olmaz.
    Syg,

Sayfa 612/637 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •